Ne može to tako!
Dozvola za "B" kategoriju je na sušenju, ali nisu ostale kategorija, traktor, motor....
Tip platio kaznu i račun odnio u Policiju. Rekli mu da od sutra i iduči mjesec ne smije voziti pod "B"
Pridržavao se toga, ali pred kraj isteka stiže mu obavijest o natupu zabrane.
Otišao u Policiju da ih pita "znaju li što radi ljevica, a što desnica"! Ukinuli mu tu zabranu!
Gospoda iz EU koji su usklađivali zakone o bezbjednosti saobraćaja su nalozili da zakoni trebaju da budu upravo tako kako sam napisao. Onaj ko ima više kategorija deponoje takvu a dobija VD sa kategorijama na kojima ima pravo upravljati, stim što dodatno plati izradu te privremene.
Kad bi bilo tako po tvojem mišljenju onda bi ti moga da voziš po svim drugim zemljama osim HR, jer oni nemogu izvrsiti provjeru statusa tvoje VD, dali imaš zabranu a ti imaš dokumenat.
Postoji jedna varijanta u kojoj lica koja imaju inostranu VD, zbog jedne cake zadrže i domaću pa imaju kod sebe dve VD.
Ja sam proteklih godina primio 2 pisana rješenja, radi prekoračenja brzine.
Jedno je bilo radi prekoračenja na području Grada Varaždina, vozio sam 75 km/h. U rješenju je to bilo kao odluka suca za prekršaje kojeg naravno nisam vidio i mandatna kazna 500 kuna, plus troškovi suca za prekršaje ako pamtim 125 kuna, te 2 kaznena boda. Platio sam ček na 625 kuna i s time završio.
Drugi sam put snimljen prije Krapinskih toplica, u autu od pok tasta. Išli smo po pok punicu u bolnicu, vozio sam malo preko 60 km/h. Došlo je rješenje kazna 1000 kuna i 1 kazneni bod, ako platim odmah onda je 50%, dakle 500 kuna bez kaznenog boda. Platio sam tih 500 kuna odmah.
Ponavljam primio sam u oba dva slučaja pisana rješenja.
Kako je to danas najradije ne bi probao 🙃😇🤣
Troskovi sudskog postupka, isao si na sud jer nisi prihvatio odgovornost, dobio si troskove sudskog postupka u kojem ti nisi bio i nije vođen postupak ili...
Evidenciju prekršaja radarskog sistema vodi policija, izdaje prekrsajne naloge, vodi evidenciju, kazni, bodova, zabrana, oduzima VD i prati njezino poštivanje-- niti jedno od tog nevodi sud ..
Kako je tvoj slučaj do sudca??