• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,249
Za jedan komentar sam citirao tvoj g. "plus" . Druga dva, moj komentar nije citirao tvoj, ja sam ga napisao forumu. Znači sa drugim i ovim komentarom nemas ništa niti je upućen tebi već forumu.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,500
Kako da saznam kad će mi dozvola na "sušenje"?
Imal sam slučaj doma kad je brat mislil da je dobra ideja otpeljati se 215 i staviti na instagram.
Niko mu nije javil, niti poslal poštom, niti na e građani niš nije pisalo od kad je na hlađenju.
Nešto kasnije je na sljemenu nakon udara vepra zval policiju radi kaska, ni onda mu nisu rekli. I onda nakon 2 dana je išel po zapisnik i tek onda su mu rekli da vozačke nema.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,714
Da su mu rekli prije vepar bi ostal živ. Jadni vepar. To je još jedan dokaz da spora birokracija ubija čak i divlje svinje. Kad to čuje ministar poljoprivrede može se desiti da bude birokraciju još više povećal i dodatno usporil.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,249
Imal sam slučaj doma kad je brat mislil da je dobra ideja otpeljati se 215 i staviti na instagram.
Niko mu nije javil, niti poslal poštom, niti na e građani niš nije pisalo od kad je na hlađenju.
Nešto kasnije je na sljemenu nakon udara vepra zval policiju radi kaska, ni onda mu nisu rekli. I onda nakon 2 dana je išel po zapisnik i tek onda su mu rekli da vozačke nema.
Abeceda policiskog posla, je da na licu mjesta utvrdi činjenice i preduzme mjere, registrovan ili ne, pijan ili ne, posjeduje VD ili ne, te da odmoah isključi vozača iz saobraćaja a takode da utvrdi oštećenje vozila i tu ako je potrebno isključenje. Šta je tačno urađeno neznamo jer je upitno šta je osobno vozaču rečeno.
Najveći propust je vjerovatno " kasko", ako je pricinio saobraćajnu nezgodu upravljajuće pod zabranom nije mogao ostvariti pravo na osiguranje. To pravo je izgubio ne svojom greškom ( po opisu komentara) već propustom sistema ili nekog u tom sistemu. Upravo zbog ovakvo postupanja lična obavijest ima svoju tezinu ( ma kog oblika bila) . U ovakvim postupcima vozač se dovodi u pravnu zabludu.
Kaj ga nisu još i kaznili za vožnju bez dozvole?
On je vjerovatno još dvaput upravljao, u saobraćajki a kako nije isključen išao i po zapisnik, čime je načinio dva prekršaja koja uz zabranu čine dovoljan broj bodava za polganje .... sve ovu su posledice propusta sistema ili onih koji sprovode takve mjere. Jedna obaveza ovavještavanja ili ne obavještavanja koliko povuče vezanih negativnih posledica.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,500
Kaj ga nisu još i kaznili za vožnju bez dozvole?
Uložili žalbu i prošlo je... Budimo realni, da je on znal da nema vozacke nebi sam sebi zval policiju 🤷

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,890
Iako postoje određene temeljne odredbe i sličnosti u zakonima i propisima o prometu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i brojne razlike, svejedno je previše nategnuto davati, ili primati tumačenja za naše hrvatske gluposti, na temelju nekakvih iskustvenih normi milicije iz susjedne države.
Bilo bi eventualno razumljivo da smo ih napravili na njihovom području, pa tražili nekakve savjete, a nismo, onda je to zapravo kategorija beskorisne rasprave...

Naravno, ovo pišem "forumu", ne osobi, ili pojedincu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,249
Temeljne odredbe zakona se temelje na osnovu medunarodnog prava, ne na osnovu mog nahođenja, lupanja i sl, niti na osnovu propisa moje države. Osnovni uslov pridruzivanja u članstvo EU je da u pricesu pristupanja izvrši uskladivanje dimaćeg zakona prema medunarodnom pravu.
U toku svije poslovne karijere prosao sam obuku na 6 medunarodnih predavanja i o tome posjedujem medunarodne certifikate, koji važe u svim zemljama potpisnicama povelje međunarodnog prava.
Imteresantno je slusati pojedinca kako pise glupost, vodi rasprave kako on zna kako sud ili sudac treba postupiti, mene ubedivati kako mene moze sudac oderati a u praksi je obrnuto, takav plača troskove sudskog postupka na kojem nije bio. Ovo je dokaz znanja materije. Svako svoje znanje primjenjuje na sebe. Na osnovu par komentara jasno se moze utvrditi poznavanja ili neznanja. Ono zbog čega pišem su mnogi drugi koji pukim slucajem procitaju ove moje komentare nek razmisle o svojimv pravima.
Uložili žalbu i prošlo je... Budimo realni, da je on znal da nema vozacke nebi sam sebi zval policiju 🤷
Ja više vjerujem da je znao za zabranu upravljana da nebi ni upravljao automobilom. Velika većina odnosno 99,90 posto to ljudi poštuju.
A takode podatak koji si napisao da se žalio, je sasvim normalna stvar. Apsurd je da neko ( institucija ili pojedinac) započne izvrsenje neke mjere da o tome ne dostavi rešenje. Svako resenje podliježe svon roku izvrsenja i pravu na želbu.....

Na vrh