Imal sam slučaj doma kad je brat mislil da je dobra ideja otpeljati se 215 i staviti na instagram.Kako da saznam kad će mi dozvola na "sušenje"?
Kaj ga nisu još i kaznili za vožnju bez dozvole?... i tek onda su mu rekli da vozačke nema.
Abeceda policiskog posla, je da na licu mjesta utvrdi činjenice i preduzme mjere, registrovan ili ne, pijan ili ne, posjeduje VD ili ne, te da odmoah isključi vozača iz saobraćaja a takode da utvrdi oštećenje vozila i tu ako je potrebno isključenje. Šta je tačno urađeno neznamo jer je upitno šta je osobno vozaču rečeno.Imal sam slučaj doma kad je brat mislil da je dobra ideja otpeljati se 215 i staviti na instagram.
Niko mu nije javil, niti poslal poštom, niti na e građani niš nije pisalo od kad je na hlađenju.
Nešto kasnije je na sljemenu nakon udara vepra zval policiju radi kaska, ni onda mu nisu rekli. I onda nakon 2 dana je išel po zapisnik i tek onda su mu rekli da vozačke nema.
On je vjerovatno još dvaput upravljao, u saobraćajki a kako nije isključen išao i po zapisnik, čime je načinio dva prekršaja koja uz zabranu čine dovoljan broj bodava za polganje .... sve ovu su posledice propusta sistema ili onih koji sprovode takve mjere. Jedna obaveza ovavještavanja ili ne obavještavanja koliko povuče vezanih negativnih posledica.Kaj ga nisu još i kaznili za vožnju bez dozvole?
Ja više vjerujem da je znao za zabranu upravljana da nebi ni upravljao automobilom. Velika većina odnosno 99,90 posto to ljudi poštuju.Uložili žalbu i prošlo je... Budimo realni, da je on znal da nema vozacke nebi sam sebi zval policiju 🤷