Nitko nije stavio ovo cudo u temu
I to sve za mizernih 60 000 eura
Moram prokomentarisati ovo čudo kako si ga i sam nazvao
Na sajmu u NS sam ga detaljno pregledao , jednom riječju katastrofa , žali Bože onog traktora kojeg su zarobili u ovu njihovu kreaciju
Ajde osvrnut ću se na par detalja
Preglednost nula bodova , iz kabine ne vidiš ništa vezano za putanju kukuruza , ''normalno'' ni heder ne vidiš šta se dešava na njemu
Okretnost , nula bodova
Stabilnost prednje osovine , nula bodova , kada mrdne heder gore-dole imam osjećaj da će pući prednji most traktora
Isto tako i zadnja osovina je preoteprećena
O prosipanju gotovog kukuruza da i ne pričam
O gluposti zvanoj vučeni bunker , nije vrijedno pomena
Komušački valjci svi gumeni
Lančanika ,lanaca i ostalih pogosnih stvari ima na svakom ćošku koliko vam volja , prestrašno
Ovo je samo di oonoga čega sam se sjetio na brzaka jer sam to gledao prije par godina
Pogledajte brzinu rada na snimku , smiješno , a najviše me nervira to što ovi iz berka misle da smo mi retardi pa neznamo šta su realni uslovi branja , pogledajte sve njihove reklamne video snimke , svi su u rijetkom kukuruzu sa zelenom stabiljkom i još tome im je brzina kretanja gledano od oka manja od 3Kmh
Pa ko još tako bere ?
Ovoga 6rednog će da porazi u učinku bilo koji 4 redni , daleko da ga porazi :icon_butt:
Pominjete berač na kamionskoj osnovi , evo nečega sličnog , i njega sam gledao prije mnogo godina kada ovdje niko nije ni imao samohodni , poduhvat vrijedan pažnje u to doba
http://www.pik.ba/artikal/9164054/berac-kukuruza/