A
amkos
Guest
pozdrav,imam jedan veliki problem,u stanu u kojem smo podstanari ima puno nekih zelenih tackica velicine 3mm pa sve do 2 cm nesto kao plijesan,buđ,vlaga neznam ni ja u sta bih to svrstao,stan je u bloku koji ima 3 sprata,ukupno 6 stanova,novogradnja 2006 god,mi smo u prvom spratu,znaci izmedju,eh posto je u blizini šuma a ovo ljeto je dosta bilo kise sumnjam da su se zidovi "napili"vlage i da se pojavljuju te pjege,stan je 66 m2,grijanje na plin,radijatori,ali u dnevnoj,spavacoj,djecijoj i hodniku pojavile se te pjege vec cijelo ljeto,svaki dan se zrace prostori,cak smo i otvarali sve prozore i isli iz stana za 3-4 sata i to vise puta,koristimo razne tekucine za ciscenje i uspije se ocistiti ali nakon 3 dana opet se vidi kako se pokazuju tackice,kupili aparat za vlagu onaj sto okruglu tabletu koristi-bude nekih 2 sedmice,evo nakon duzeg pisanja i pitanje;koji je moguci uzrok pojave tih tackica i kako ih rijesiti,jel ima kakvu ulogu boja an zidu da se kvari ili sta,neznam jednostavno sta raditi,osim da se iselimo u dr,stan:icon_rolleyes: