H
Hurlimann86
Guest
Bogec pa sve su ti na G :lol:
Kaj je to G pašnjak :mrgreen: :mrgreen:
Kaj je to G pašnjak :mrgreen: :mrgreen:
Mislim da to sasvim normalno u toj dobi ,budu one bacile veliku dlaku i ugladile se ,samo kvalitetna hranidba , i šteta što nisu van ,jer naš bogec je sa fotografijama pokazao kako se uzgaja kvalitetna junica bez da išta komentira .dado 1 kaže:zaboravio sam navesti da su simentalke..... :?
dado 1 kaže:pa čitam da bogec drži svoje vani i vidim da čovjek ima iskustva stim,a mene nekako strah da im ne bi bilo vani hladno,još kad kaže da nemaju nikakav zaklon ni od kiše ni od snijega......ne znam,možda ih sad i ja pustim van.A jel smiju sad odmah ići van potpuno...mislim ono nisu se pomalo prilagođavale i tako to... :scratch
dado 1 kaže:aj hvala ti bogec na savjetu....a reci mi jel bi im smetalo da budu na istom pašnjaku s ovcama?Ja inaće imam 4 rali ograđenog pašnjaka gdje držim sedamdesetak ovaca, jel im smetaju ovce kao društvo ili je ipak bolje da one budu zasebno?
bogec kaže:dado 1 kaže:aj hvala ti bogec na savjetu....a reci mi jel bi im smetalo da budu na istom pašnjaku s ovcama?Ja inaće imam 4 rali ograđenog pašnjaka gdje držim sedamdesetak ovaca, jel im smetaju ovce kao društvo ili je ipak bolje da one budu zasebno?
nije pametno da budu skupa, ogradi dio za njih posebno, napravi kao pregonski pašnjak
inače goveda potječu povijesno iz predjela gdje je hladnije nego kod nas, tako da i inače goveda lakše podnose hladnoću nego vrućinu :!: :!:
ogradi jedan manji dio za telad i tamo im davaj hranu tj imaj kontrolirano hranjenje
nemoj hvalit nek se telad hvali sama
Najranije sa 15 mjeseci i to samo one koje su dobro razvijene i imaju vođenje za popizdit pa niko nema mira od njih, onda ih UO da se smire(ak ostanu stelne).drmr kaže:Zanima me sa koliko pripustate junice? Mislim na ove koje kvalitetno uzgajate,koje su vam ipak boljih proizvodnih mogucnosti od drugih.