Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,922
Ma nije normalno! Karburator ne odrađuje!Motorke su brze i iz manjeg hooda klipa se izvlači više snage. To je normalno da zastane, jer je kruta ruka,....
Ma nije normalno! Karburator ne odrađuje!Motorke su brze i iz manjeg hooda klipa se izvlači više snage. To je normalno da zastane, jer je kruta ruka,....
Kad karburator neradi dobro onda ona nema nikad punu snagu. Mislim da nije tako naveo već povremeno da se guši.Ma nije normalno! Karburator ne odrađuje!
Čep😂😂 na motorki skupljoj od 1500 eura , pa ju j..e čep, bacio bih je u Savu i kupio Hisqvarnu 😂😂😂od železnoga kuplunga se ne očekuje niš drugo.
btw kaj se tiče čepa ..ako ti obični čep nakon godinu dvije zadaje muke , kakvu to sliku stvara o kompletnom proizvodu ?
Da mi prvo odjebe karika , možda bi krivio sebe , tjerao sam ju , loša mješavina , ali čep ..u 21 stolječu , fuj
Ja sam se referirao na ovaj post, da nekad zastane u debelom. To za mene nije kvar ako se desi, bilo Stilu bilo Husqvarni.Pozdrav ljudi. Ja sam amater u piljenju, ali ipak nešto pilim sa svojima za ogrijev. Prije godinu dana smo kupili ms462, onu običnu bez m-tronika,tj. bez oznake C na kraju. Puno je agresivnija u odnosu na prastare pile koje smo imali do sad (056 i 041). Za sada sam primijetio da ipak zna malo "stati na loptu" s kuplungom u debelom drvetu. Nije to ništa problematično samo se čuje tu i tamo skroz na kratko. Recimo 056 iako je stara i po deklaraciji nešto slabija to baš ne radi.
Što se tiće čepova o kojima se vodila rasprava, primijetio sam i ja da kad je pila prljava lako na gumice čepa dođe prašine pa valjda onda one ne zatvaraju dobro. Meni još nije za sad ništa curilo, ali možda hoće za recimo 5 godina kad te gumice otvrde.
Za sada mi je najveći problem bio ispadanje lanca u piljenju malih grana jer nisam bio naučen na tako agresivnu pilu. Lanac je opao i oštetili su pogonski članci lanca pa nisu više htjele ući u vodilice na maču. Morao sam ih ručno turpijati, a u šumi sam imao samo okruglu turpiju. Prethodno sam vodio brigu o tom da je lanac dovoljno napet, ali kako grane znaju biti napete i previjati se, valjda neka grana pri rezanju jako povuće lanac i on iskoči.
Svako će tako da izabere.Ja ipak radije koristim pilu od 6 ks koja ima 8 kila nego onu koja ima 12 kila i možda malo pripazim da ju ne gušim…
E, upravo to, treba imati osjećaj. Velim, ja sam čisti amater i do sad sam pilio sa tim starim pilama i treba se priviknuti na ovu novu. Inače, kad smo kupovali pilu ja sam si isto mislio "pa daj, zar ćemo stvarno tolko para dat za ms462, pa sigurno su ove slabije isto dovoljno dobre". Ali evo, stara generacija u kući je donijela svoju odluku. Jer na ovoj staroj 056 je već par puta odlazila elektronika i pitanje je do kad će više raditi pa smo tražili prije svega zamjenu za nju. Ali i sad najdeblje dijelove režemo sa tom starom.Onako kako je smilan napisao, iz manje kubikaže izvučeno više snage, manji hod klipa, brži odaziv na gas ali i osjetljivije na promjenu opterećenja, stare pile kad krene u drvo reže sporije neg nova, sjedneš na nju i ona i dalje reže, nova se odaziva u na gas u sekundi, reže brzo ali ako nemaš osjećaja u rukama džaba je sve.,
I zeznuli se....
Još smo i kod kupovine isto čekali pol godine jer su samo imali modele sa tim famoznim mtronikom, a moji su doma stara škola i htjeli su ovu klasičnu.
Zašto su se zeznuli ? MS462 s m tronikom i bez m tronika ima isto konja. Osobno sam kupio bez m tronika.I zeznuli se.
Po meni ova usporedba ne stoji.To je kak da kupuješ novog Mercedesa bez klime