M
Marka31
Guest
ima nas svakakvih. ode tema u krivo
Neznam kakvo je stihlovo ulje, jer oduvijek kupujem Jonsered/husky ulja. Ne prelazim 2% i nikad problema niti s jednim strojem....
ja sam u početku koristio 4% a i sad radim oko 3% jer njoj ulje nemože naškoditi malo više dimi ali barem je podmazano.xp ulje mora koristiti zbog garancije,tako je meni rečeno kad sam kupio trimer,a inače koristim stihl ulje.
sory,ja sam zahebo...
vratimo se na pile...
ima mozda koja tema o johnsered pilama,ne mogu je nac!?
moja mala pila 2238 me zahebava,jako tesko pali i topla i hladna!?
Neznam kakvo je stihlovo ulje, jer oduvijek kupujem Jonsered/husky ulja. Ne prelazim 2% i nikad problema niti s jednim strojem.
Povećanom količinom ulja nećeš napraviti nikakvu korist, već više štete.
Naime, ulje izgara na višoj temperaturi, a kad vidiš dim, znači da ne izgara dobro. To neizgorjelo ulje stvara naslage čađe i gareži na klipu i u auspuhu, pa to može uzrokovati smanjenje snage ili pak havariju kad se taj komad gareži odlomi i napravi riseve po cilindru.
Bez brige, ova ulja za koja piše 2% smiju ići i s 1% (poput trkaćih motora), a da motoru nebu stradalo podmazivanje, tak da nemoraš ići prek 2%.
ma kakva ulja vas sad spopala ja ni ne znam koje koristim jer ga ne kupujem:finga:
hrvoje tu se krije jedan dio moje matematike
Samo huskino Xp je sintetika, ostalo je mineralno, ista je stvar i sa Stihl HP Ultra...
ma znam,tu sam se totalno zahebo,trebal sam hitno manju pilu i kupio sranje...:madmana:Međimurec, sve male pile imaju plastično kućište, i imaju isti potencijalni problem poput tvoje (čupanje šarafa).
Ovo kaj se tiče paljenja može biti stvar tvoje pile, koja očito nije bila dobra od početka.
Inače, 2238 pila bi trebala biti meksička ili američka pila, i nema Huskvarninog ekvivalenta. Ovo je totalno amaterska pila, jeftine klase.
Da si za veliku pilu kupil Jonsered CS2165 nebi pogriješil (ušparal bi 250kn), jer je potpuno mehanički identična H365. Razlika je u boji, izgledu poklopaca cilindra i startera, te u nagibu prednje ručke.
Međimurec, sve male pile imaju plastično kućište, i imaju isti potencijalni problem poput tvoje (čupanje šarafa).
Ovo kaj se tiče paljenja može biti stvar tvoje pile, koja očito nije bila dobra od početka.
Inače, 2238 pila bi trebala biti meksička ili američka pila, i nema Huskvarninog ekvivalenta. Ovo je totalno amaterska pila, jeftine klase.
Da si za veliku pilu kupil Jonsered CS2165 nebi pogriješil (ušparal bi 250kn), jer je potpuno mehanički identična H365. Razlika je u boji, izgledu poklopaca cilindra i startera, te u nagibu prednje ručke.
koja je razlika između sintetičkog i mineralnog ulja i koju ti mješevinu praviš sa husgvarna xp uljem
e to sam ja pre kasno saznao,znao sam od prijatelja posudivat mali johnsered al neznam koji model i on je radio perfektno,i nije mi palo na pamet da bi ja mogo imat takve probleme s ovim mojim...:madmana::madmana:E to ja zamjeram Husqvarni jer jako puno njezinih proizvoda nema veze sa husqvarnom niti njezinim razvojem, jednostavno kaj im se svidi to uzmu...
skonto sam u Gudovcu kad smo sjedili od kud ulje i ljubav prema stihlu