• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Narucio sam Fightera.. 400kn pila od 4ks.. :)
Ceka je 20kubika dugometrice, mislim da nece ni htjer upalit.. :D

p.s- uzeo iz zajebancije, bas da vidit ta smeca sta prodaju po facebooku..
 

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Navodno sestrinska firma od stihla. Ja sam ih gledo, na oko me nisu impresionirale. Kakve su za radit neznam..moj ti je savjet uzmi onu koji je kod tebe servis najbolji. Ako ju nemoz popravit bit ce skuplja od najskuplje stilovke ili husqvarne itd. Konji ti nisu presudni, ima moj komsija 070, dzaba njezinih 6 ks kad nemos radit s njom.

Što se tiče servisa kod mene imam tri izbora, a jedan od njih je univerzalni, tj radi i oleomaci huskvarna i jonsred i stihl... ito je jako dobar servis
Nikad ne polazem nade u garanciju(jedino u slucaju greske u proizvodnji)

markony

O mojim potrebama bas i ne bih,jer smatram da to nema veze sa ovim mojim pitanjem.

Pitam opcenito za iskustva s motornim oleo mac.
 

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Kvalitetne, ali sam imao za čuti od par fuš servisera sa posla da su skupi dijelovi za nju ko sv. Petra kajgana!
 

Riis

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
155
ris , prodaš mi taj koji trese a neda se popraviti ?
Ja o tome ne odlučujem, ali ako ide na prodaju prvi češ znat, motor je odličan, (mislim da 3;5 ks) a največi problem je taj kardan jer bio je savijen, a poslje ravnan, ali vibracije nepodnošljive.
 

Schummi

Novi član
Tu od
30 Lip 2017
Poruka
7
Netko je nedavno ovdje pitao za Fuxtec kao jeftinu pilu za povremenu potrebu. Imam Fuxtec 162 kupljen u Zaprešiću za cca 1200kn, garancija 2 godine. Potrošio 10 litara benzina.

S obzirom da sam početnik ...sa ovom pilom, kvarove koje imam na ovoj pili možda bi izbjegao da mi je ovo druga pila ali nije nego je prva. Zato bi svim početnicima toplo preporučio rang 1000-2000kn pile da se prvo na njima nauče "imati" motornu pilu, održavati je. Pila je dosta različit stroj od kultivatora, kosilica i sl. Radi na višim okretajima, lagana je zbog nošenja a ima veliku snagu, pa je sve na njoj zbijeno, malo, tanko, na granici da funkcionira. Jer mora bit i snažno i lagano.

Kvarovi:
grije se, nakon pola sata rada ne možeš joj pipnuti rezervoar ulja. Otvoriš ulje, a ono dimi od vrućine.
Taman kad se zapitaš kako uopće radi, neće da upali ponovo.

Problem pregrijavanja sam možda (tek obavljeno) riješio tako da se ne pouzdajem u ovlašteni servis (koji je na višoj nadmorskoj visini, manje kisika, a u mene više i onda turira) i njihovo naštimavanje karburatora, nego sam osobno naštimao karburator na maximalno obogaćenu smjesu a da radi normalno. Troši više, al se grije manje i kvar je manje vjerojatan.

U 10 litara mi je jednom krepao karburator, i ako se ostavi ulja u njoj nakon rada, izgleda da iscuri sve do zadnje kapi.

Inače za tu lovu, i za učenje održavanja pile.. odlična. Snaga 3,2 ks, 60cm3.

Netko je tu imao sličan problem grijanja sa stihlom, pa kaže da mu u pola rezervoara zabuga i gasi. Prvo provjeriti mrežicu auspuha jel čista (ako nije spaliti masne naslage plamenom), ako je filter zraka čist, i ako je svjećica uredna, ostalo se može svoditi samo na napajanje gorivom.

Prvo naštimati pilu na bogatiju smjesu da se ne grije jako, i onda ako još uvijek zabugava onda bi moglo bit problem u čepu kako je netko i rekao, ako problem počne sa pola rezervoara, kad se zagrije.
Pregrijana pila ugrije karburator i rezervoar goriva, i onda bez pravog oduška pare benzina se nabijajaju i tjeraju gorivo u karburator i tako ga preplave. A u crijevu dovoda goriva bude benzin napola rasplinut u balončićima i eto milijun problema. Sad turira, sad se guši jer popliva fergazer.

Privremeno rješenje (funkcioniralo je kod fuxteca), kad god se pila ugasi i ostavi sa strane, malo otpustiti čep goriva (pilu na desni bok poleći). Tako se benzinske pare ispuhuju van i ne zalijeva se karburator. Ako se slučajno vruća ostavi sa čvrsto zatvorenim čepom goriva onda se više ni ne da upaliti jer fergazer popliva.

...Ostaje dugoročno riješiti pregrijavanje pile. Ako štimanje karburatora tu ne pomogne, onda je možda otišla kompresija jer u fazi eksplozije vrući plinovi probijaju u donji dio motora i tako pregrijavaju cijeli sistem i izaziva problem sa gorivom, i tako u krug. Tu se već ne kužim gdje šta, ali ima na youtubeu na engleskom hrpa videa o tome... Pozdrav
 
Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,640
ja bi se samo na ovo , ako je karburator ispravan "pare" iz rezervara ne mogu "preplaviti" karburator i zalijati pilu
 

Schummi

Novi član
Tu od
30 Lip 2017
Poruka
7
Sad ja trebam savjet.

Stihl MS 261 ili Husqvarna 365 ? :icon_rolleyes:


U sličnom su cjenovnom rangu pa zato pitam (znam da je Husky 70 cm3 a Stihl 50 cm3, i srazmjerno tome ide snaga i namjena...)

Prvenstveno me zanima trajnost, serviriranje (sam svoj majstor), dijelovi, a tek onda ostalo.

Hvala unaprijed svim savjetnicima!!! :icon_winkle:
 

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
:icon_winkle:Ovisi za sta ti treba? Ja sam vise za 261, s njom moš sve. Mozes i sa 365,al bi ti se m... objesila do poda...
 

VAVO

Član
Tu od
7 Tra 2012
Poruka
191
Schummi, 261 imam već 5 godina(model 2011), napravio sam s njom oko 400 m drva ,nikakvih kvarova nije bilo samo friška mješavina i redovito održavanje poslije rada.
 

Schummi

Novi član
Tu od
30 Lip 2017
Poruka
7
Stihl 044,
ako je to današnja MS441 onda ima 6,6 kg, što je isto kao Husqvarna 365 (70cm3 i 6,6kg), nije problem, ali je sljedeći cjenovni razred, skuplja je cca 30%.


Vjerujem da je STIHL 044 (441) odlična pila, ali Stihl 261 ima samo 5kg (50cm3). Ili ako se želi za iste novce od 261 jača pila, onda H365...

Ne znam kako drugi doživljavaju pile, meni je 5kg laka pila a 6,6 je već teška pila. Mislim na 044.
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,605
Shummi jest skuplja ali je zato i dobra a 6,6kg i nije neka težina naspram stihl 038 ja imam obe.
 

Schummi

Novi član
Tu od
30 Lip 2017
Poruka
7
Ajmo sad koja od tih pila je vječnija i u slučaju potrebe da se može naći ne preskupih dijelova i da se bez problema doma servisira? Pile sa kojima se može sve raditi, ne prevelike, ne premale.

U izbor dodati i Husqvarnu 545, mada radije štimam karburator sam nego da imam autotune.
Dakle, H545 i sve na više i MS 261 na više. Prioritet trajnost i lakoća vlastitog servisiranja, onda svestranost, cijena itd






Poslano sa mog 5010D koristeći Tapatalk
 
Posljednje uređivanje:

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,605
Neznam kako kome ali meni je najbolja Stihl 044 čvrsta, brza, jaka i ja mislim da može više izdržati od neke Husqvarne, znači ima za nju dijelova i nisu previše skupi a nisu ni jeftini, može se kod kuće lako servisirati uz potreban alat.
 

Schummi

Novi član
Tu od
30 Lip 2017
Poruka
7
Borisllave, gledam Stihl stranice, MS381 ,tj bivša 038, isto ima 6,6 kg kao i MS 441, bivša 044. A po forumima čitam da nisu nove ono što je bila "nepoderiva" 038
 

David79

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
160
Mozda i nisu,a mozda i jesu, tko zna..ali ako se malo pripazi na nju,trebala bi potrajati...
 

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
Schummi, 261 imam već 5 godina(model 2011), napravio sam s njom oko 400 m drva ,nikakvih kvarova nije bilo samo friška mješavina i redovito održavanje poslije rada.

Ne razumijem šta podrazumijeva redovno održavanje poslje rada kod mene to podrazumijeva samo ispuhati pročistač zraka
 

Najnoviji postovi

Na vrh