• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Ja sam nedavno uzeo 372 rekao bolje da ima snage, no kad moraš okolo hodati sa njom i kresati grane bi pasalo nešto lakše. Ova 555 mi izgleda kao odlična pila ako hoćeš imati samo jednu pilu. Ja imam jednu veliku jednu malu i opet dobro.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029

@Nixa,​

ako imaš malu i veliku, to bi trebala biti dobitna kombinacija. Koristi malu za granje. Ako ti je nezgodno mijenjati motorke u upotrebi, možda se trebaš drukčije organizirati.
Ja sam se odlučil za srednju, snage i težine poput spominjanih, samo zato kaj prije nisam imal male. Kompromisna rješenja nikad nisu najsretnija, ali se i z njima zbavi.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Da tako i radim, imam jednu malu Husqvarnu 137 iz 2008 godine, ma to malo čudo radi bez greške, jedino kako čovjek nikad nije zadovoljan i traži dlaku u jajetu tako i meni nekad teško hodat deset metara po drugu motorku. :)

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,760
Kompromisna rješenja nikad nisu najsretnija, ali se i z njima zbavi.
Kolega iwanho, jednog sam svećenika slušao kako kaže da je tužan jer citiram".…..... nažalost živimo u vremenu gdje duže traju brakovi iz kompromisa i interesa, a ovi iz ljubavi se brže potroše i prije puknu......".

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Meni je masa motorke skoro jednako važna ko i snaga. “Zanimljivo” je kad imaš jaku pilu koja leti kroz drvo, ali kad ju moras cijeli dan nositi, dizati, rezati grane debljine 5-10 cm, nije baš svejedno jel ima 6 ili 7 kila...

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
Meni je masa motorke skoro jednako važna ko i snaga. “Zanimljivo” je kad imaš jaku pilu koja leti kroz drvo, ali kad ju moras cijeli dan nositi, dizati, rezati grane debljine 5-10 cm, nije baš svejedno jel ima 6 ili 7 kila...
Svi bi mi da je što lakša i jakša..hehe..ima stihl novo u ponudi ms400 cm, teška ko H555 ali 5,4 ks... Ali koštaaa.. Pa ko voli i ima njemu lako😁
Drugo pitanje koliko je tako laka pila izdržljiva za tako puno snage, vrijeme će pokazat

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Kad se prejde s neke teške oko 11 kg, poput Stihl 051, na spomenutu od 6-7 kg preporodiš se. No nakon određenog vremena i takva postane preteška. Joj kak bi bilo lijepo da je barem kilu, lakša. 😂
U biti glavni je problem u nama. Starimo, ali bar nam ostane :ppozdrav:.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Svi bi mi da je što lakša i jakša..hehe..ima stihl novo u ponudi ms400 cm, teška ko H555 ali 5,4 ks... Ali koštaaa.. Pa ko voli i ima njemu lako😁
Drugo pitanje koliko je tako laka pila izdržljiva za tako puno snage, vrijeme će pokazat
Da, to je sa magnezijskim klipom. Al nije se pokazala bas nekaj na u odnosu na MS462 koja je malo teža...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Husqvarna demo dani u međimurka bs,strahoninec kod čakovca,vele da budu i akcijske cijene😉
Akcije su stalno na sve ak se znaš lepo dogovoriti.
Npr ja danas pregovaral
545mk2 2782kuna
550XP 4046kuna
555 3080 kuna
560XP 4695 kuna
I sad dolazimo do sljedećeg, zakaj su cjene takve, takve su jer se kupuje na R1. Cijena je za virmansko plaćanje.

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
I kaj sad, buš kupio nekaj? Ili si tek u dilemi 😁
Cijene su stvarno super, a pošto je H 365? Po tome bi trebala bit oko 4 tis. sa porezom

Najnoviji postovi

Na vrh