ROADRUNNER
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Stu 2013
- Poruka
- 1,128
Ne kupovati te noname kineske plasticnjare. Ostati cete bez ruke ili glave. Treba ih zakonom zabraniti. Ipasne, bez atesta, raspadaju se u radu
Trebalo bi ga pitat koji lanac koristi, možda bi pomoglo Ghost-u😁odmah je rastegnul lanac... 🤭
Ms 361 ako su drva krupnija i miranSavjet za kupnju nove stihlovke, Koji model je bolji 311 ili 261? Ili preporučate koji drugi model. Godišnje radimo od 40 do 50 metara za vlastite potrebe.
Jako kasnim. Kod mene je "champion" prisilno odradila 2 sezone, oko 40 kubnih metara drva, dosta šipražja i gluposti. Koštala je oko 400 kuna. 2 mehanizma za paljenje su došla sa pilom, puca špaga, opruga se izmiče iz plastičnog utora... Za 400 kuna je bila bomba! Spas za sirotinju, nismo tad mogli priuštit popravak 029. Mater bolesna, ne može radit, sestra i ja studirali, ja radio preko studentskog ugovora, uspio uz stipendiju uštedit za vozački i mercedes A klasu, 1. auto. Ovo pišem tako da naznačim za koga je ova pila Bogom dana. Na 029 je trebala nova radilica, barem klipnjača sa gornjim i donjim ležajevima + montaža i centriranje, novi glavni 6203 C3 ležajevi radilice, novi semerinzi, klip i cilindar, "krimer" tj prirubnica karburatora, reparacija karburatora je isto bila u igri... Uglavnom cifra za 4 takve jeftine. Probali smo i osobno me oduševila. Sve mane su potisnute cijenom. Ona je rezala. E sad, onaj tko želi pouzdan stroj i nije snalažljiv sa odvijačem i nekoliko ključića, neka zaobilazi u širokom luku jer tu kvalitete nema! Pouzdanosti nema! Da sad kupujem, danas tu istu za 400 kuna, odmah bih je raskopao i skinuo srhove i nesavršenosti lijeva u kanalima cilindra. To joj je presudilo. Aluminijski cilindar sa nikasil presvlakom, samo da sam znao koliko je odvratna obrada i koliko je srhova od lijeva u milimetrima unutar kanala, sve bih zagladio i odstranio suvišno te bi veselo vrtila. Gume, prirubnica karburatora, kod tih najjeftinijih su strašno loše, 2 sezone i treba druga jer ispuca. Navoji, ne smiješ niti pogledat, a vijke obavezno nove, kvalitetne ako se uspiju stari izvadit jer su mekani kao aluminij. Odzračivač na rezervoaru goriva je jednom ispao, gorivo je curilo jako, kasnije sam pošmirglao i zaljepio sa super ljepilom, nikad više problem sa tim. Španer vodilice lanca je jako slab, riješio sa prilagodbom M5 vijka 8.8 tvrdoće. Sve u svemu, još sad je imam za "uspomenu" i svaka čast kak je odradila posao. Ponukan pozitivnim iskustvom, kupio sam još jednu iz Bauhausa, Iskra ero, kinez, al malo bolji. Platio 700 kuna. 029 je popravljena, Iskra radi manje, al puno bolja, robusnija, kvalitetnija motorkica i idealna za šrot poslove gdje nekom neće bit žao ak se potrga od najjeftinije Goldy za 400.
Katastrofa, Isuse kako loše napravljeno, stihl je užas. NIkad više stihl, zbog tih ručkica ja bi cijelu pilu bacio, užas, katastrofa fuj. Husqvarna je zakon