• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

sego

Novi član
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2
Savjet za kupnju nove stihlovke, Koji model je bolji 311 ili 261? Ili preporučate koji drugi model. Godišnje radimo od 40 do 50 metara za vlastite potrebe.

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Savjet za kupnju nove stihlovke, Koji model je bolji 311 ili 261? Ili preporučate koji drugi model. Godišnje radimo od 40 do 50 metara za vlastite potrebe.
Ms 361 ako su drva krupnija i miran

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Između te dvije ja bi uzel 261. Lagana profi pila… 361 se ne prodaje u Hr.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Ja bi uzel 261, pila je profesionalna i lagana, sigurno će te biti zadovoljni s njom.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Definitivno 261 c m pila je predobra, lagana, jaka,brza imam ju i prezadovoljan.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
za tu količinu posla obje su dobre, 311 je nešto malo jača, nešto malo jeftinija, kilu teža, 261 je profesionalna pila i po meni izbor je jasan

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Da li netko ima iskustva sa ovim pilama sa stecajna.hr? Jel vrijedi to ih para? Ako nista drugo bar im je opisni dio odlican :D

Prva Druga Treca Cetvrta
Jako kasnim. Kod mene je "champion" prisilno odradila 2 sezone, oko 40 kubnih metara drva, dosta šipražja i gluposti. Koštala je oko 400 kuna. 2 mehanizma za paljenje su došla sa pilom, puca špaga, opruga se izmiče iz plastičnog utora... Za 400 kuna je bila bomba! Spas za sirotinju, nismo tad mogli priuštit popravak 029. Mater bolesna, ne može radit, sestra i ja studirali, ja radio preko studentskog ugovora, uspio uz stipendiju uštedit za vozački i mercedes A klasu, 1. auto. Ovo pišem tako da naznačim za koga je ova pila Bogom dana. Na 029 je trebala nova radilica, barem klipnjača sa gornjim i donjim ležajevima + montaža i centriranje, novi glavni 6203 C3 ležajevi radilice, novi semerinzi, klip i cilindar, "krimer" tj prirubnica karburatora, reparacija karburatora je isto bila u igri... Uglavnom cifra za 4 takve jeftine. Probali smo i osobno me oduševila. Sve mane su potisnute cijenom. Ona je rezala. E sad, onaj tko želi pouzdan stroj i nije snalažljiv sa odvijačem i nekoliko ključića, neka zaobilazi u širokom luku jer tu kvalitete nema! Pouzdanosti nema! Da sad kupujem, danas tu istu za 400 kuna, odmah bih je raskopao i skinuo srhove i nesavršenosti lijeva u kanalima cilindra. To joj je presudilo. Aluminijski cilindar sa nikasil presvlakom, samo da sam znao koliko je odvratna obrada i koliko je srhova od lijeva u milimetrima unutar kanala, sve bih zagladio i odstranio suvišno te bi veselo vrtila. Gume, prirubnica karburatora, kod tih najjeftinijih su strašno loše, 2 sezone i treba druga jer ispuca. Navoji, ne smiješ niti pogledat, a vijke obavezno nove, kvalitetne ako se uspiju stari izvadit jer su mekani kao aluminij. Odzračivač na rezervoaru goriva je jednom ispao, gorivo je curilo jako, kasnije sam pošmirglao i zaljepio sa super ljepilom, nikad više problem sa tim. Španer vodilice lanca je jako slab, riješio sa prilagodbom M5 vijka 8.8 tvrdoće. Sve u svemu, još sad je imam za "uspomenu" i svaka čast kak je odradila posao. Ponukan pozitivnim iskustvom, kupio sam još jednu iz Bauhausa, Iskra ero, kinez, al malo bolji. Platio 700 kuna. 029 je popravljena, Iskra radi manje, al puno bolja, robusnija, kvalitetnija motorkica i idealna za šrot poslove gdje nekom neće bit žao ak se potrga od najjeftinije Goldy za 400. :ppozdrav:

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Evo i ja jednu spasio od otpada.Korištena jedan dan na gradilištu , uglavnom se isplatila .

Prilozi

• 20220501_101813.jpg
    20220501_101813.jpg
    21.4 KB · Pregleda: 32

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Daj sliku cijele pile da se vidi da li je to stihl ili neka čing čong kopija

Najnoviji postovi