mtd kaj ti vrijede servisi u mjestu stanovanja kad moraju zvati janeza jel ima i gdje bi u deželi mogel nekaj za 543xp nabaviti, ak je nema na našem tržištu onda ni domaća servisna mreža nema na raspolaganju dijelove za nju, ako je u deželi 440ll iste cijene kao i 543xp, a 450ll je skuplja, uvjeren sam da postoji jako valjani razlogom za kaj ju janezi tak tržiju,
zj naj se srditi, ne mislim baš niš lošega, friški sam u kupovini pa sam još pun dojmova, u jako kratkom vremenu natrpal sam se infornacijama o motorkama stihl i husqvarna u cjenovnom rangu do 500 eura, je imaš prav nisam si mogao ni zamisliti kakve to stihl 162/172/182 i husqvarna 120ll/130ll/135ll motorke prodaje, ko plastične skupe igračke, sve ove imaju jedan šaraf kaj drži vodilicu, dalje, stihl 212/231/251 i husqvarna 440ll/450ll460ll ak ne znaš kaj kupuješ ne buš znal da su plastične, i ove plastične nemaju veze sa prvom grupom, i ove sve imaju jedan šaraf kaj drži vodilicu, prva skupina je za vočke klestiti mada ne bi čak ni to, poprečna ručka se fiksira preko metalnog amortizera direktno na rezervare,e direktno na plastični rezervar je naslonjen metalni amortizer (bez ikakve podloške) ova druga skupina je konstrukcijski tak fino napravljena da kak velim ak ne znaš da postoje magnezijska i plastična kučišta kupil budeš plastično sa uvjerenjem da je magnezijsko, profesionalne stihl i husqvarna za decidirano namjensko korištenje imaju i cijenu i sve kaj to prati tj. one su priča za sebe, mislim si sve to ti znaš, ali kad veliš da husqvarna 450/460 ili stihl 231/251 nisu dobre pile jer vodilica je pritegnuta jednim šarafon a ja još pun dojmova i friškog znanja reagiram odmah jer se ne slažem sa takvom izjavom,
jesam potrošil danas prvi rezervar goriva, prvo paljenje mi je bilo kako mi je ovdje na forumu preporučeno sa ručnim povratom čoka (ne sa rućicom gasa) i ćuo sam kak se zadržava povečani gas, tako sam je ostavio 20ak sekundi i pritisnuo rućicu gasa, gas se smanjio a mašina je tako lijepo startala i uz pritisak gasa napravila rez promjera fi 15ak cm u truplu stare jabuke da nije ni trepnula, bu me prešla volja za pisanjem, sad sam kupnju obavil, prvi rezervar potrošil i sad bum išel kupiti još jedan original lanac kakav je i u paketu za rezervu,
ne mislim niti sam uvjeren da sam kupil najbolju motorku na svijetu, več sam uvjeren da sam u zadanom si cjenovnom rangu za unaprijed poznate radnje kupio naj bolju motorku, čak bi išao i do 460 ( kupnjom 35cm mača kao glavnog) da cjenovno ne ulazi u profesionalne vode od 690 eura jer taj iznos je blizu 720 eura za 545mkll ili 555xp, da je akcija kao kod 450,,,630-80-55 =495 /// 460 ,,,690-80-61=549 protegnuo bi se još 50ak eura za motorku u plastičnom kućištu koja ima: 60kubika/2,7kW/3,6ks/6kg za ispod 600 eura, ispisao sam svo svoje znanje o kupovini motorki, dečki nemojte ništa zamjeriti, bilo mi je drago sudjelovati u diskusiji i još jednom hvala na pomoći, bok!