da, ali ipak ovo nije Štil, ipak je to husKVARna 😅
@mbukal prodavač ti je dobro rekao, za tvoju pilu je potpuno ok LS+ ulje, XP ulje je za pile sa oznakom XP koje su puno brže i imaju puno više snage u relativno malo kubika, na primjer 550xp ima 4,1 ks iz istih 50 ccm.
Prekidač kada je skroz gore je čok, kada ga prstom vratiš u početni položaj ostane ti pod polu gasom, to je korisno za prvo palenje i pogotovo kada su niske vanjske temperature.
Ako koristiš kvalitetan lancol jako teško ćeš primjetiti da šprica na vrh vodilice na taj način, sve u svemu neka je
čini mi se da sam puno lakše upalio ovu Husqwarnu 450 mk2 (na 10ak cm poteza špage kurble) nego nekad tatovu staru Stihl 041 ili šogorovu novu neku Fuxtecovu gdje sam izvlačil špagu kurble kak je bila duga (Fuxtec mi se zablokirala kod rušenja agacije fi 10~20cm promjera nakon konstantnog rada od 40tak minuta i trečeg rezervara-jbt ta je pila ko rusko vozilosretno sa strojem 🍻
Za kaj bi rućno vraćal čok, tj.za kaj bi ga uopće diral kad pritiskom rućice gasa on sam se vrati u prvobitni položaj-što je puno praktićnije, ili sam nešto krivo shvatio, ili ima neki međuprostor/međupoložaj u kojem ostaje kad njega direktno vraćam natrag, a kad stisnem rućicu gasa onda sjeda natrag do kraja i nema tog /međupoložaja, ak ostaje u /međupoložaju kako se u cijelosti vraća u prvobitni položaj, ima neki bimetal koji reagira na temperaturu ili, fakat zanimljivo, molim bitno mi je ovo pa prosim potpuno rastumaćenje da ne zaj.bem novu motorku jer kažete: "to je bitno za prvo paljenje"....
kaj se tiće špricanja ulja na vrhu vodilice ovisno o kvaliteti lanca-gore je original lanac iz paketa-32 zuba 64 članka .325” 1,3, čak sam si mislil naravno ak je moguče i ak uopće postoji kupiti si lanac sa malo rjeđim zubima da više grabi tj, brže reže a ovoga čuvam kad mi treba neki finiji rez
fala,fala!!!
Posljednje uređivanje: