• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,680
Kupovao sam i rabljene kineske i nove STIHL, i osobno ne vjerujem da bi više ikad kupio rabljenu pilu. Razlika je u antivibracijskom sistemu, potrošnji goriva. Tast ima ove kineske i to guta goriva i bučna je ko da prolazi avion kraj tebe a u biti slabo radi. Dok sam radio sa kineskim uvijek je bilo pitanje da li će upaliti ili ne, zbog toga sam kupio nove pile i već godina sam bez brige, nema veze to što su Stihl, isto bi kupio i druge renomirane marke. Uz njih imam staru Tomos 61 i to je to za osobne potrebe.

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
134
za mješavinu od 2% za motorne pile, prema naputku proizvođača ulja za mješavinu 50:1 nitko konkretna ne spominje oktanski broj benzina, ima negdje naputak (netko je negdje nekad nešto načuo) da je preporučljivo koristiti benzin sa više od 90 oktana, dakle karikirano navodim: za izradu mješavine sa uljem HUAQVARNA LS+ da li je bolje kotistiti benzin sa Tifona klasiku euro95 ili premium EVO 100+ ili Tifon ima još nekakvu vrstu benzina

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,577
Ti motori imaju mali stupanj kompresije, pa oktanski broj nije bitan; važno je da nije manji od 90 oktana.
Dapače, nije preporučljivo koristiti "super" benzin, jer on ima istu energetsku vrijednost, samo više aditiva.

mbukal

Aktivni član
Tu od
8 Tra 2017
Poruka
134
kaj ti superduperuber aditivi u kombinaciji sa povečanim brojem oktana u eurosuperu sa kombinacijom 2% ulja Husqvarna LS+ ne bi od motorne pile napravili malu mobilnu atomsku centralu svezeiglede isporučene energije več bi napravili černobil za moj novčanik, kako sam naivan jer sam mislio da je ovo prvo sa malom atomskom centralom od motorke a ne černobilom od motorke

Najnoviji postovi

Na vrh