u novu motornu pilu Husqvarna 450 ll, mod2025. ugradio sam:
1. pumpu za podmazivannje vodilice sa regulacijom (zamijenio original koja se nije mogla regulirati),
2. doboš za prstenasti prijenos (zamijenio original doboš sa križnim prijenosom)
3. prsten prijenosa-lančanik ,325" sa 8 zuba
4. stihlov RS lanac puno dlijeto ,325"/debljine 1,3mm/64 karike/ (zamijenjen original Husqvarna X-CUT SP33G)
danas u vočnjaku gdje ih je dovezao frend rezao trupce bukve/graba 15~35 cm debljine na metrice sa motornom pilom HUSQVARNA 450ll,mod.2025. promijenjena je original bezregulacijska pumpa za podmazivanje vodilice koja je ugrađena original u motorku, stavljena je nova pumpa sa regulacijom kakva je u XP modelima, promijenjen je original bubanj sa križnim prijenosom ,325" 7 koraka za bubnj sa prstenastim prijenosom i stavljen je prsten ,325" 8 koraka, promijenjen je i original pužni prijenos za uljnu pumpu sa pužnim prijenosom iz XP motorki koje imaju regulacijsku pumpu ulja, sa aspuha je skinuta protuiskrena mrežica, na vodilicu X-Force od 38cm stavljen je lanac Stihl RS ,325-1,3-64, podešena je uljna pumpa na drugi položaj od moguća tri, mješavina 1 litra napravljena friška cca.46:1 ( šprica 20ml napunjena do cca.28ml) sa eurosuper EVO100+ i Husqvarna LS+ uljem, motorka ima fantastičnu brzinu rezanja, nema zastajkivanja/lanac grabi a vodilica samo propada u trupcu, reže navedene trupce kao da ima snagu 5ks (ima samo 3,2ks i "navodno umanjenih" za 14% za koliko je proporcionalno povečana brzina lanca zbog povečanja brzine preko prstena lančanika od 8 koraka), vodilica konstantno podmazana i nakon jednog rezervara list pile/vodilica nije uopće bila vruća a ulja za podmazivanje je još bilo u rezervaru, uglavnom napravio sam si malog frankeštajna ali koji je i lijep i jak i to je to baš kako sam želio, pila koju ču koristiti godišnje par dana i sa kojom ču napraviti sve potrebno,
dakle moja Husqvarna 450ll.mod.2025. sa preinakama ima sljedeće karakteristike:
Snaga motora na osovini radilice: 2,4 kW/3,2 KS
Brzina lanca kod maksimalne snage na navedenom lančaniku: 19,6m/s
Zapremnina cilindra: 50,2cm3
Okretni moment: 2,6Nm
Regulirajuća uljna pumpa
Dimenzija lanca: ,325"/1,3mm
Duljina vodilice: 38 cm
Prijenos lanca preko prstenastog lančanika ,325" 8 zuba
Težina sa navedenom reznom opremom: 5,1kg
Jedan šaraf i dva držača za pritezanje vodilice
ukupna cijena: 540 eura
ovo pišem jer sam sretan kao malo dijete nakon rada sa spominjanom motorkom,i tu sreču moram podijeliti sa forumašima, velika Hval svima koji su mi pomogli u realizaciji mojeg frankeštajna, moja preporuka svima koji imaju istu motorku da slobodno ućine kao što sam i ja na poboljšanju općih karakteristika motorne pile Husqvarna 450ll/2025.