Pošto seliš rezervar najvjerojatnije radiš drugi. Ako je tak i ako dosta radiš s kalačom napravi ga čim večeg radi boljeg hlađenja ulja.Kolege najjednostavniji način da izračuna koliko mi cca ulja treba?
osnove trigonometrijeKolege najjednostavniji način da izračuna koliko mi cca ulja treba?
Cjepač je gotov, još uz njega imam stol te mogućnost stavljanja upravljanja s nogom.
Vitlo na cjepaču radi perfektno, trupac hrasta vuče bez problema, za sad nisam isprobavao gdje su mu granice.
Pumpa 36 kubika i cilindar 90/60 se pokazalo kao izvrsna odluka, traktor radi u malo jačem ler gasu ,sjekira je savršene brzine.
Video i ostatak slika po etapama rada stavim ovih dana.
View attachment 27719
[/QUOT
Ljep pozdrav i ja sam u izradi cjepac! Isao bi na store402 mene zanima dali je multiplikator 1:3.8 dovoljan za brzinu pumpe posto je na traktoru brzina cca200okretaja tj malo veći ler gas?!Pumpa je malo velika...ali uvijek možeš promijeniti multiplikator, ako gas ne bu mogel biti dovoljno nizak.
imam i opciju da stavim klipnu pumpu na štore 402 iznad postojećeg kardana je izlaz za brzi kardana tj koliko se vrti motor toliko i kardan!!! Neznam dali bi to bila dobra opcija?! A Pise u prospektu pumpe da njoj treba min 300okretaja?!Nema standardnog multiplikatora s većim prijenosnim omjerom od 3,8 (koliko znam), tak da mora biti dosta.
Glede rada i gasa: ne računaj s gasom manjim od 1200 o/min, a pri tome se kardan vrti ~290 o/min, a pumpa 1100 o/min.