Sti prilagodiš i probaš pa vidi jel ti daleko.Tačno tako, nije donji stol,,jer sam klip ima hod 50 cm , kolega smilan,, ploča nam je negdje tih dimenzija,, a nereže mi se brusilicom 20 mm,, jest da imamo i autogeni aparat, nešto ćemo iskemijati kad to dodje na red,,
Zareži autogenim mjesto za stup pa ne buš trebal niti brusiti/obrađivati rez.Tačno tako, nije donji stol,,jer sam klip ima hod 50 cm , kolega smilan,, ploča nam je negdje tih dimenzija,, a nereže mi se brusilicom 20 mm,, jest da imamo i autogeni aparat, nešto ćemo iskemijati kad to dodje na red,,
Zna se šta se radi u vodoravnom položaju,,,A zašto se ne rade vodoravni kalači?
Zareži autogenim mjesto za stup pa ne buš trebal niti brusiti/obrađivati rez.
Imam stol dubine 38 cm i širine 78 cm. Bez problema ide i malo deblje od 60 cm. Širina nikad prevelika kod kalanja S desne strane si pomognem komadom fosne ili daske. Fali mi s lijeve strane najmanje 10 cm, a dobro bi došlo i 20 cm. Također bi trebal s desne strane dodati kao što je s lijeve napravljena zaštita za pumpu. Sitniji komadi se često, dok je desna ruka na ručki razvodnika, prevrnu prema traktoru pa ih kasnije moram skupljati.
Dao si mi ideju,,, idemo doraditi s lijeve strane pomoćni radni sto,, koji je na šarkama, u transportu je dole,,u radu je u nivou radnog stola s pomičnom nogom na koju se oslanja,, kad sam radim tu mogu naslagati,,vi kažete činimise furki,, u nas je jednostavnije,,ćok,,