• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,708
Rekel sam da je slaba izvedba, a ne slab profil.
Napisal si da je hidraulika za 20t; to nije malo, a sve drži samo prednji zavar a u sredini, ispred stupa, gdje je najveće naprezanje, nema ničega.
Trebali ste zavariti ta tri profila jedan za drugi, da dobijete E, tak da bi srednji došel ispod stupa, i onda bi to bilo jako. I ne bi trebali gore nikakvu dodatnu ploču, jer je 600mm i previše za stol.

No, na kratkim komadima, ako ne bude nekih ekstremnih kvrga, valjda bu dobro.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,622
Mislim da vas dva ne mislite na isto.
Ja sam skontao da ZJ misli na horizontalni dio. Ako sam u pravu Zj smatra da je horizontalni dio nejak na mjestu kod stuba. Po meni to je samo oslonac ili stopa i neće učestovati u radu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,708
Da, @smilan, mislil sam na stol.
Nije trebalo slagati H, već samo zavariti tri profila paralelno s ovim srednjim. Onda bi bila 4 uzdužna rebra od kojih su ova dva, pored stupa, gdje je i najveće naprezanje, dupla a čela samo povezati flahom 70mm.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,530
Znači,, nemamo nikakvog projekta,,sve ide iz glave,, a i gledamo da to skrpimo od materijala kojeg posjedujemo,, da se što manje kupuje,,nema se, ipak sam ja još uvijek na berzi rada,,
Z.J. radni sto smo zamislili ovako,,
do stuba okrugla cijev fi 150 debljina stjenke je 8mm a ovamo na krajevima dvije cijevi vidjet ćemo kojeg promjera,, ploča radnog stola je dimenzija 800×700×20mm i nj ćemo zavariti ovim dijelom za stub,
Pa ako izdrži izdrži ako ne ima popravni,,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,708
A ovo neće biti donji stol, za dugačke komade?
Pretpostavljal sam da ovo bude donji stol. Ak gornji bude zavaren, onda je nosivost u redu.

Na vrh