• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,637
20250221_152157001.jpg i da bi napravili još veću probu odemo u šumu po jedan hrastov panj,, oboren prije nekih 27-28godina,,, probo ga ljetos s macolom od 6 kg. I željeznim klinima cijepati, nema šanse,,danas ga isječemo na četvrt,, jer je bio ogroman,, i idemo pod novu makinu,, ma guli ga da valja,,da nelažem par puta zacvika,,al nismo htieli povećavati silu pritiska,, 20250221_160005377.jpg

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,637
Pjero,, da ti nelažem,,,mi,, moj zet i ja radimo ovo amaterski i prvi put,, pojma nemam o snazi i brzini,,, meni je bitno da radi ono što ja želim i očekujem, znači uložili smo do sad,,, nekih 1150eura,,, za sistem hidraulike,,i crijeva,,, plus nekih još 50 eure za metal,, ostalo željezo smo imali svoje il dobili ko donaciju,,, četiri pakla elektrode i hidrol smo isto dobili ko donaciju,, e sad,, ruke glavnog majstora kolko vrijede pitanje je sad???
Sad nam preostaje dorade u vidu nožne komande,izbacivanje pumpe u ler,, zaštita od padova drveta da što neošteti i pomoćni radni sto,,nadam se da i to budemo vidjeli,,,

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,785
Pjero,, da ti nelažem,,,mi,, moj zet i ja radimo ovo amaterski i prvi put,, pojma nemam o snazi i brzini,,, meni je bitno da radi ono što ja želim i očekujem, znači uložili smo do sad,,, nekih 1150eura,,, za sistem hidraulike,,i crijeva,,, plus nekih još 50 eure za metal,, ostalo željezo smo imali svoje il dobili ko donaciju,,, četiri pakla elektrode i hidrol smo isto dobili ko donaciju,, e sad,, ruke glavnog majstora kolko vrijede pitanje je sad???
Sad nam preostaje dorade u vidu nožne komande,izbacivanje pumpe u ler,, zaštita od padova drveta da što neošteti i pomoćni radni sto,,nadam se da i to budemo vidjeli,,,
To bi prešlo 2000e.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,637
Svaka čast trudu, za prvi cjepač ispao je solidno, šteta da nisi odmah napravio sa hodom od 1 metra.
Netreba mi za metarice,,, nit ih radim nit bi ih radio,,
To bi prešlo 2000e.
Milane ,,možda i više,,, al ovu konstrukciju i masu , nećeš sigurno naći na pik-u,, i sam ga nebih prodo za veće novce,,

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,785
Bilo je ovdje komentara da je 15t kupit za 1200e. Znači uračunato sve uloženo + zarada. Da i kažu vrlo kvalitetni dijelovi. Težak 180kg.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,204
Cijena tržišta određuje vrijednost robe , tako da moguće je da neko kupi cjepač za 1000e kojem je realna vrijednost možda 2000 .
Ali da se napravi pristojna stvar uglavnom za komponente treba onoliko para koliko se kreću slični na tržištu .
Druga je stvar što se mi snalazimo po otpadima ili dobijamo na poklon stvari. I ja bi poklonio nekome svome dio da napravi sebi cjepač ali mu sigurno nebi poklonio da on pravi te cjepače i prodaje.

Najnoviji postovi

Na vrh