cabage
Aktivni član
- Tu od
- 1 Ožu 2008
- Poruka
- 2,462
E gogo sad na to gnoj ili? Odlican posel to i mene ceka,nisam znal da moze i u jesen,inace kazu da na strniste to ide. Si radil analizu tla ili? :icon_e_smile:
Ja sam isto u jesen bacao 10 tona po hektaru, ne agrodola nego od ljubeščice, mislim da se zvao kalcifert. Pobacao negdje krajem 10 mjeseca i dobro pretanjurao i onda prije snijega u 12 mjesecu preorao. Sijao sam šečernu repu na to, mjesto rada Vukosavljevica. Svi tehnolozi su rekli da tamo neće biti ni r od repe, da su neki probavali ali ništa od toga. Suša ju je dobro zdrmala u ljeto i negdje u 8. mjesecu pala dobra kišurina. Više je nisam išao ni gledati koliko je to loše izgledalo od suše, pa sam tako rekao i ljudima koji su išli voziti da će svaki imati po 2 prikolice i to je to. Na kraju je prinos bio potpuno isti kao i na jako kvalitetnoj zemlji uz dravu, uz digestiju veću za 0,5 posto.
Vidiš, tu griješiš i to strašno. Možeš tak pogriješiti da ćeš se 10-ak godina tuči po glavi i pitati je li ti to trebalo. Tak su kod nas na pamet bez analize radili iz propale Nature Agro i sipali bez analize. Dok sam im rekao da rade gluposti ispao sam blesav isto ko i kad sam im rekao da će iz moje cijevi fi 10 cm biti više vode nego iz njihovog bunara promjera 1 metar. Bio sam blesav sve dok njihov bunar nije presušio, a ja i dan danas navodnjavam..
nisam radil analizu,ali ne može se fulati. u sljedecih godinu ili dvije bih na sve povrsine jos jedanput bacil tu kolicinu,a onda treba analiza da se vidi kako dalje...
No da se vratimo na temu. Kalcizirali su zemlju kojoj je prirodni ph 7,2-7,7, bez da su radili analizu. Posadili su krumpir i čudom se čudili dok su ga vadili, a on bio sav krastav i to strašno. Ako si siguran da ti je ph negdje oko 5, malo iznad ili ispod, onda bacaj tako naslijepo, ali ako je viši onda se nemoj igrati.
Posljednje uređivanje od moderatora: