• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KALCIZACIJA

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
I daj mi Ratarko reci zašto je taj karbokalk toliko nepogodan za razbacivanje i zašto oštečuje disk?.Pa ja sa onim rasipačem razbacujem vapnenački kamen i radi kao sat

R

Ratarko

Guest
Joj Tomislav , pa ne moraš , govorim ti samo da ti to nije rasipač za bacanje karbo-kalka iz Županje .

R

Ratarko

Guest
Mario - izgleda da sam pogriješio kada sam ti rekao da ta prikolica sa tvoje slike ne može bacati karbo-kalk. Kada sam se prošle godine interesirao za Tehnostroj prikolicu i objasnio im šta mi treba rekli su mi da jedino SUPERFEX 1000TU to može raditi i ja sam se držao toga kao pijan plota . Pojma ustvari nemam da li i ta prikolica sa slike to može raditi jel za nju nisam pitao. Moja greška :oops:

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Nisi mi odgovorio na pitanje zašto karbokalk oštečuje disk....ja čekam odgovor.Ja razbacujem kamen a da čuješ kako to lupa rekao bi da ču dijelove diskova tražiti po njivi ali ništa mu nije.Ipak je od dobrog materijala i predviđen za svakakve stvari.

R

Ratarko

Guest
Tomislav , odustajem od objašnjavanja bilo čega više u ovoj temi , umorio sam se objašnjavajuči.

R

Ratarko

Guest
Re: KALCIFIKACIJA

Davno sam odustao od ove teme ali sada bih podjelio sa vama ovih par slikica kalcizacije kod mene .

Ovo je utovarivač od prijetelja iz sela koji mi je radio utovar .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo slika utovara , malo mi je bio grub na utovarivaču ali kada nemaš svoj stroj šuti i trpi .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Žao mi je što nemam slike u radu jer nemam nikoga da me slika , možda ima ROKI koju sliku kada sam radio kod njega pa neka pošalje .

Imam još samo ovu sliku gdje se vide neki parametri pri razbacivanju .
Usput da nadodam da sam jutros od šest sati pa do 9.20. raspodjelio karbokalk na površinu od 22 ha . Prosječno sam radio sa 5 tona po hektaru .

Obrisan neispravan link.

PS.Opet ne vidim cijele slike sa desne strane a slao sam u 800x600 .

B

bajki

Guest

Ja vidim cijele slike (vidim vrijeme kada je slika napravljena)

P

paor

Guest

PS.Opet ne vidim cijele slike sa desne strane a slao sam u 800x600 .

ni ja, sliku vidim u širini 714px (vjerovatno i ti) pa ko se problem ne riješi za stalno, morat ćemo slike ubuduće resizati na barem 720px

R

Ratarko

Guest

bajki kaže:
Ja vidim cijele slike (vidim vrijeme kada je slika napravljena)

A da li vidiš i sat i minutu kada je slikano ili samo datum ?
Ja vidim samo datum ali kada kliknem na ODGOVORI i pišem odgovor onda ako malo skrolam dole ipak vidim cijelu sliku sa datumom i vremenom dok to u normalnom gledanju foruma ne mogu .

B

Bobo

Guest

Je li to "ZTS" bager? Izgleda da je ;)

A sto se slika vidi, imam i favorites otvorene s strane i opet ih vidim cijele 8) Kako kod vas to hoce-nece, nemam pojma, no saljite slike 800x600, jer ce se to kad-tad popraviti...

R

ROKI

Guest

Jedna ispravka, ako se slažete. Kalcifikacija je okoštavanje, a mi razglabamo o KALCIZACIJI. Za takve greške se pada na ispitu iz ishrane bilja na Poljoprivrednom fakultetu (bar je tako bilo kod mene). No nismo na fakultetu i nadam se da mi nećete zamjeriti na ispravci. :roll:

E skor sam zaboravio reć da imam slike Ratarkovg stroja u radu, ali jasno još mi nisu jasne neke stvari sa slanjem slika. :oops: ÄŒim to savladam frcat će slike po forumu ko iskre iz auspuh mog Rusa kad ga poderem. ;)

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

ratarko prikolica je odlična 8)

P.S. nevidim ni ja cjele slike :(

R

Ratarko

Guest

ROKI kaže:
Jedna ispravka, ako se slažete. Kalcifikacija je okoštavanje, a mi razglabamo o KALCIZACIJI. Za takve greške se pada na ispitu iz ishrane bilja na Poljoprivrednom fakultetu (bar je tako bilo kod mene). No nismo na fakultetu i nadam se da mi nećete zamjeriti na ispravci. :roll:

Primljeno na znanje :D ispravio sam u svom postu .

TX75 kaže:
ratarko prikolica je odlična 8)

P.S. nevidim ni ja cjele slike :(

Fala lipa , dugo sam se razmišljao da li da ju kupim , skupa je kao neki novi automobil srednje klase - recimo nova Opel Vectra !
Sada sam se naučio kako se sa njom radi . Stid me je reći ali kod ROKI-ja sam se učio , to mi je bilo prvo razbacivanje . Danas kod mene sam LETIO po njivi . Niti jedan zastoj ili sitnica , ROKI zna o čemu pričam :( , samo sam malo ubrzao protok ulja na lancima koji vuku teret po podu . Automatski je taj hidro motor dobio snagu i nema više zastajkivanja lanaca kao kod ROKI-ja bez obzira na pretovar prikolice :!: :!: :!: Istina sada pićim po njivi kao lud jer mi jako brzo izbaci sav teret ali ništa zato ako je njiva ravna
driver.gif

R

ROKI

Guest

Aaa za tu školu plaćam 5 djubretara manje! Da, da, nema šta. ;) Ta pa bajo jesam ti kazo da bi možda bilo dobro ubrzat malo lance i letve. Naležo sam se ja ispod moje djubretare ne samo jednom, svašta sam doživio dok sam uslužno radio utovar i razbacivanje djubreta po selima. Kad pomota letve ispod sanduka ili nešto fala bogu zaglavi valjke pa lezi dole i kombiniraj, a ono kapa po tebi, sunce prži, muve i obadi grizu. Ma živo zlo i vražija pokora! Svašta čovjek nauči i skombinira kad ga pritisne muka. Bajice samo ošini Masseya po gasu i da vidiš, nema da nema il da možda neće!

R

Ratarko

Guest

Haha , samo ošini po gasu a bočni nagib 15 % :!: ;)
Kod tebe je zafrkavalo kada sam išao po podrivanom jer tamo nikako nisam mogao ići istom brzinom kao i po strnjaku pa sam stoga morao smanjiti brzinu lanaca . Kada si ti otišao nije bilo druge nego za dlaku ubrzati lance , zato i nisam stigao do markera te sam sav karbokalk potrošio prije nego li je trebalo . Računam da sam jedno jutro manje prošao sa ono karbokalka što sam imao . Da li si uopće išao vidjeti dokle sam bacio ?

Å to se cijene usluge tiče ti već imaš promotivnu cijenu , hehe , sada dižem za 50 kn po hektaru pa tko voli neka izvoli , ozbiljno .

R

ROKI

Guest

Nisam išao vidjeti jer sam u vk. Vidjet ću sutra. A što se tiče plaćanja šalio sam se. Za tvoj posao će ti sve biti plaćeno, nema razloga da nebude tako. ÄŒist račun, duga ljubav.

B

Bobo

Guest

@ROKI: Sto ti nije jasno o postavljanju slika? Reci, paa pomognem ;)

R

ROKI

Guest

Ma doći će Robert do mene pa će mi sve objasniti da se sad nenatežemo preko foruma. Hvala na ponudjenoj pomoći!

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
evo ovako neki dan samo vršili analizu tla po tablama pa kaže svašta, a u ostalom kaže da je ph vrijednost veća od 4,5 što znači da je zemlja kisela i da treba izvršiti kalcizaciju, pa me sada zanima pošto si ti ratarko nabavljao taj karbokalk iz županje kolika mu je cijena i dali ga ja uopće mogu dobiti pošto nisam koperant???

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
evo malo slikica...

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Najnoviji postovi

Na vrh