• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KALCIZACIJA

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
I daj mi Ratarko reci zašto je taj karbokalk toliko nepogodan za razbacivanje i zašto oštečuje disk?.Pa ja sa onim rasipačem razbacujem vapnenački kamen i radi kao sat

R

Ratarko

Guest
Joj Tomislav , pa ne moraš , govorim ti samo da ti to nije rasipač za bacanje karbo-kalka iz Županje .

R

Ratarko

Guest
Mario - izgleda da sam pogriješio kada sam ti rekao da ta prikolica sa tvoje slike ne može bacati karbo-kalk. Kada sam se prošle godine interesirao za Tehnostroj prikolicu i objasnio im šta mi treba rekli su mi da jedino SUPERFEX 1000TU to može raditi i ja sam se držao toga kao pijan plota . Pojma ustvari nemam da li i ta prikolica sa slike to može raditi jel za nju nisam pitao. Moja greška :oops:

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Nisi mi odgovorio na pitanje zašto karbokalk oštečuje disk....ja čekam odgovor.Ja razbacujem kamen a da čuješ kako to lupa rekao bi da ču dijelove diskova tražiti po njivi ali ništa mu nije.Ipak je od dobrog materijala i predviđen za svakakve stvari.

R

Ratarko

Guest
Tomislav , odustajem od objašnjavanja bilo čega više u ovoj temi , umorio sam se objašnjavajuči.

R

Ratarko

Guest
Re: KALCIFIKACIJA

Davno sam odustao od ove teme ali sada bih podjelio sa vama ovih par slikica kalcizacije kod mene .

Ovo je utovarivač od prijetelja iz sela koji mi je radio utovar .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo slika utovara , malo mi je bio grub na utovarivaču ali kada nemaš svoj stroj šuti i trpi .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Žao mi je što nemam slike u radu jer nemam nikoga da me slika , možda ima ROKI koju sliku kada sam radio kod njega pa neka pošalje .

Imam još samo ovu sliku gdje se vide neki parametri pri razbacivanju .
Usput da nadodam da sam jutros od šest sati pa do 9.20. raspodjelio karbokalk na površinu od 22 ha . Prosječno sam radio sa 5 tona po hektaru .

Obrisan neispravan link.

PS.Opet ne vidim cijele slike sa desne strane a slao sam u 800x600 .

B

bajki

Guest

Ja vidim cijele slike (vidim vrijeme kada je slika napravljena)

P

paor

Guest

PS.Opet ne vidim cijele slike sa desne strane a slao sam u 800x600 .

ni ja, sliku vidim u širini 714px (vjerovatno i ti) pa ko se problem ne riješi za stalno, morat ćemo slike ubuduće resizati na barem 720px

R

Ratarko

Guest

bajki kaže:
Ja vidim cijele slike (vidim vrijeme kada je slika napravljena)

A da li vidiš i sat i minutu kada je slikano ili samo datum ?
Ja vidim samo datum ali kada kliknem na ODGOVORI i pišem odgovor onda ako malo skrolam dole ipak vidim cijelu sliku sa datumom i vremenom dok to u normalnom gledanju foruma ne mogu .

B

Bobo

Guest

Je li to "ZTS" bager? Izgleda da je ;)

A sto se slika vidi, imam i favorites otvorene s strane i opet ih vidim cijele 8) Kako kod vas to hoce-nece, nemam pojma, no saljite slike 800x600, jer ce se to kad-tad popraviti...

R

ROKI

Guest

Jedna ispravka, ako se slažete. Kalcifikacija je okoštavanje, a mi razglabamo o KALCIZACIJI. Za takve greške se pada na ispitu iz ishrane bilja na Poljoprivrednom fakultetu (bar je tako bilo kod mene). No nismo na fakultetu i nadam se da mi nećete zamjeriti na ispravci. :roll:

E skor sam zaboravio reć da imam slike Ratarkovg stroja u radu, ali jasno još mi nisu jasne neke stvari sa slanjem slika. :oops: ÄŒim to savladam frcat će slike po forumu ko iskre iz auspuh mog Rusa kad ga poderem. ;)

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

ratarko prikolica je odlična 8)

P.S. nevidim ni ja cjele slike :(

R

Ratarko

Guest

ROKI kaže:
Jedna ispravka, ako se slažete. Kalcifikacija je okoštavanje, a mi razglabamo o KALCIZACIJI. Za takve greške se pada na ispitu iz ishrane bilja na Poljoprivrednom fakultetu (bar je tako bilo kod mene). No nismo na fakultetu i nadam se da mi nećete zamjeriti na ispravci. :roll:

Primljeno na znanje :D ispravio sam u svom postu .

TX75 kaže:
ratarko prikolica je odlična 8)

P.S. nevidim ni ja cjele slike :(

Fala lipa , dugo sam se razmišljao da li da ju kupim , skupa je kao neki novi automobil srednje klase - recimo nova Opel Vectra !
Sada sam se naučio kako se sa njom radi . Stid me je reći ali kod ROKI-ja sam se učio , to mi je bilo prvo razbacivanje . Danas kod mene sam LETIO po njivi . Niti jedan zastoj ili sitnica , ROKI zna o čemu pričam :( , samo sam malo ubrzao protok ulja na lancima koji vuku teret po podu . Automatski je taj hidro motor dobio snagu i nema više zastajkivanja lanaca kao kod ROKI-ja bez obzira na pretovar prikolice :!: :!: :!: Istina sada pićim po njivi kao lud jer mi jako brzo izbaci sav teret ali ništa zato ako je njiva ravna
driver.gif

R

ROKI

Guest

Aaa za tu školu plaćam 5 djubretara manje! Da, da, nema šta. ;) Ta pa bajo jesam ti kazo da bi možda bilo dobro ubrzat malo lance i letve. Naležo sam se ja ispod moje djubretare ne samo jednom, svašta sam doživio dok sam uslužno radio utovar i razbacivanje djubreta po selima. Kad pomota letve ispod sanduka ili nešto fala bogu zaglavi valjke pa lezi dole i kombiniraj, a ono kapa po tebi, sunce prži, muve i obadi grizu. Ma živo zlo i vražija pokora! Svašta čovjek nauči i skombinira kad ga pritisne muka. Bajice samo ošini Masseya po gasu i da vidiš, nema da nema il da možda neće!

R

Ratarko

Guest

Haha , samo ošini po gasu a bočni nagib 15 % :!: ;)
Kod tebe je zafrkavalo kada sam išao po podrivanom jer tamo nikako nisam mogao ići istom brzinom kao i po strnjaku pa sam stoga morao smanjiti brzinu lanaca . Kada si ti otišao nije bilo druge nego za dlaku ubrzati lance , zato i nisam stigao do markera te sam sav karbokalk potrošio prije nego li je trebalo . Računam da sam jedno jutro manje prošao sa ono karbokalka što sam imao . Da li si uopće išao vidjeti dokle sam bacio ?

Å to se cijene usluge tiče ti već imaš promotivnu cijenu , hehe , sada dižem za 50 kn po hektaru pa tko voli neka izvoli , ozbiljno .

R

ROKI

Guest

Nisam išao vidjeti jer sam u vk. Vidjet ću sutra. A što se tiče plaćanja šalio sam se. Za tvoj posao će ti sve biti plaćeno, nema razloga da nebude tako. ÄŒist račun, duga ljubav.

B

Bobo

Guest

@ROKI: Sto ti nije jasno o postavljanju slika? Reci, paa pomognem ;)

R

ROKI

Guest

Ma doći će Robert do mene pa će mi sve objasniti da se sad nenatežemo preko foruma. Hvala na ponudjenoj pomoći!

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
evo ovako neki dan samo vršili analizu tla po tablama pa kaže svašta, a u ostalom kaže da je ph vrijednost veća od 4,5 što znači da je zemlja kisela i da treba izvršiti kalcizaciju, pa me sada zanima pošto si ti ratarko nabavljao taj karbokalk iz županje kolika mu je cijena i dali ga ja uopće mogu dobiti pošto nisam koperant???

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
evo malo slikica...

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Na vrh