• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta
M

marge

Guest
po meni su to gluposti ne mogu rezervirati tolike novce kad je za pretpostaviti da će veliki dio biti odbijen a i velika vecina je poslala nepotpunu dokumentaciju sad u 11 mjesecu samo da se zaprimi po starim uvijetima. Nekima su isplacivali sada u 12 mjescu pa smatram da su trebali razvrstati po onima koji imaju proizvodnju tokom cijele godine tako da im ne ispašta posao jer se ceka na te novce (kao sto sam i ja) a ne isplacivati "sezoncima" koji recimo u ovo vrijeme nemaju sto raditi na zemlji.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
obrađuju se zahtjevi i isplačuju po datumu zaprime, nema preko reda. to što sam ja prema tebi sezonac, neznači da ja nemam svoje obaveze koje trebam podmiriti.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
jedan mali zahtjev za vas, pogotovo smiljana, dajte pronađite u narodnim novinama odredbu u kojoj se govori da je zadnji rok za predaju za kapitalna bio kojih tjedan do dva prije nego kad su svi nahrlili predavat zahtjeve, što je bilo oko 20.11, tak nekak, jer po tome podosta vas neče dobit kapitalna.
o tome se podosta govori ali želim vidjet to u narodnim novinama (tehnički problem otvaranja stranica jer živim u zanzibaru)
ne sumnjam da če smiljan pronač to jer stalno prati nn, i reči koji je bio zadnji regularni dan predaje

:!: :!:

M

marge

Guest
daniel2356 kaže:
nemojte se previše nadati, ove godine kapitalna neidu u isplatu, a za nagodinu imaju zahtjeva za milijardu kuna, a samo 300 milijuna u proračunu za kapitalna,tak da nitko nezna kad bude išla isplata i jel bude uopče išla. mislim da nas budu sve stavili na čekanje, ja imam 2 zahtjeva za kapitalna poslana. to je informacija iz prve ruke.

izgleda da si ti imao pravo, nitko se ne hvali da je dobio, bar ja nisam :cry:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ja bi trebao dobiti nekih 25-26 tisuća kuna povrata ali sve mi se čini da od toga neće biti ništa.
zahtjev predan početkom 11mj.prošle god.

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
dali netko zna za novi sistem kapitalnih dali zbir rć. treba prelaziti 150000 ili po rć. ćuo sam jednu verziju da zbir raćuna treba biti 150000kn

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
nikola2104 kaže:
http://www.mps.hr/default.aspx?id=5861

dobro ajd da netko to protumači, zanima me ono što sam pitao, iz pravilnika bi se moglo protumačit da se priznaje skup računa za jedan projekat, zato sam i postavio ovo pitanje možda je netko već negdje diskutirao o ovome

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Dali se mogu dobit kapitalna ulaganja tj. sredstav iz IPARD-a,ako kupimo neki hrvatski proizvod tj. stroj.?
Pa onome što sa ja čuo na TV-u,kapitalna ulaganja tj. sredstva iz IPARD-a se mogu ostavriti samo na strojeve tj. proizvode koji su proizvedeni u europskoj uniji.!

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
To si gledao Plodove zemlje?
Koliko sam ja skužio od one ženske šta je govorila, SAMO proizvodi iz zemalja Europske unije (navela je i primjer da John deere traktori ne ulaze u IPARD).
Mislim da je rekla da samo prikupljanje papira, dozvola...i vrag te pitaj čega može trajati i do dvije godine i bojim se da će od tog cijelog IPARD programa biti jedno veliko NIŠTA i samo mrtvo slovo na papiru.
Bem ti administraciju...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Da to sam gledao na Plodovi zemlje.
Znači sad kad bih ja kupio neki hrvatski proizvod,nebio mogao ostvariti povrat???
A čuj bolje ikad nego nikad...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
kikic MF kaže:
e to i mene zanima isto???? recimo prilikom kupnje traktora :mrgreen:
kikic,hrvatski traktor :scratch
Mene zanima recimo prilikom kupnje utovarivača ili podrivača,ili recimo sjetvospremača,hrvatskog proizvođača!!!
Dali bi se na to mogao ostvarit povrat???

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
dino kaže:
kikic,hrvatski traktor :scratch
Tuber? :D :mrgreen:
KikicMF je vjerojatno mislio na traktor da nije iz EU

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
-dečki pročitajte što su to mjera 101 i 103 iz IPARD programa
-evo nekoliko odlomaka iz pravilnika

– ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice (u daljnjem tekstu »Mjera 101.«),
– ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice (u daljnjem tekstu »Mjera 103.«).

(1) Dozvoljena ulaganja u sektoru mljekarstva na poljoprivrednom gospodarstvu su:
a) ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za držanje mliječnih krava i ostala ulaganja kako je navedeno u Prilogu IV. f ovoga Pravilnika,
b) ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i ostala ulaganja kako je navedeno u Prilogu IV. f ovoga Pravilnika.

(1) Dozvoljena ulaganja u sektoru govedarstva na poljoprivrednom gospodarstvu su:
a) ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za držanje goveda i ostala ulaganja kako je navedeno u Prilogu IV. f ovoga Pravilnika,
b) ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i ostala ulaganja kako je navedeno u Prilogu IV. f ovoga Pravilnika.

-to vam je otprilike i u svinjogojstvu, peradarstvu, maslinama itd

-neki dan bio na nekom predavanju, za traktor i ostale strojeve će biti najbolje pokušati ostvariti naša kapitaln koja još uvjek postoje ali u drugačijem obliku iz IPARDA nema ništa za traktore to je za izgradnju i opremu

- evo samo jedan prilog šta oni smatraju prihvatljivim ulaganjem,( ja nigdje ne vidim traktore) , molim one koji su to bolje pročitali da me isprave, tko želi sve ima na min. polj.

PRILOG IV.f
Tablica 1. LISTA PRIHVATLJIVIH IZDATAKA ZA MJERU 101
Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice
Kod troška Naziv dozvoljenog troška
(101.1) SEKTOR MLJEKARSTVA
(101.1.1) Izgradnja
101.1.1.1 Izgradnja i/ili rekonstrukcija staja za držanje muznih krava, uključujući prostore za mužnju, osjemenjivanje,
neškodljivo uklanjanje lešina, držanje teladi, prostora za skladištenje mehanizacije i opreme, proizvoda, stelje s instalacijom opreme za ventilaciju, klimatizaciju, uključujući izgradnju i/ili rekonstrukciju vodovodne, plinske, električne i kanalizacijske mreže.
101.1.1.2 Izgradnja i/ili rekonstrukcija objekata na farmi za skladištenje stočne hrane s pripadajućom opremom
101.1.1.3 Izgradnja i/ili rekonstrukcija objekata za skupljanje i odlaganje gnoja i gnojovke
101.1.1.4 Izgradnja i/ili rekonstrukcija mreže putova unutar farme
101.1.1.5 Izgradnja i/ili rekonstrukcija upravne zgrade s pripadajućim sadržajima (uredski prostori; prostorije za ovlaštenog veterinara i veterinarskog inspektora; prostorije za odmor radnika; garderobe u čistom i nečistom dijelu; pripadajući sanitarni čvorovi; prostorije za čuvanje dezinficijensa)
101.1.1.6 Izgradnja i/ili rekonstrukcija ograde oko farme i dezinfekcijskih barijera
(101.1.2) Oprema
101.1.2.1 Opremanje izmuzišta za strojnu mužnju (sa svim elementima, materijalom i montažom)
101.1.2.2 Mljekovodi i oprema za hlađenje i skladištenje mlijeka na poljoprivrednom gospodarstvu/farmi
101.1.2.3 Transporteri za gnojivo; uređaji za miješanje gnojnice; pumpe za pražnjenje tankova; separatori za gnojnicu;
strojevi za utovar krutog stajskog gnoja, specijalizirana oprema za transport gnoja i gnojovke, cisterne za
tekuću gnojnicu, specijalne prikolice za transport gnojiva/gnojnice
101.1.2.4 Rešetke
101.1.2.5 Oprema za stajališta, boksove i vezove za stoku
101.1.2.6 Zavjese za zatvaranje prolaza u staju
101.1.2.7 Oprema i uređaji za hranjenje i napajanje životinja (mlinovi i mješaonici za pripremu koncentrata, oprema i dozatori za krmne koncentrate, izuzimači, transporteri, mikser prikolice i dozatori za kabastu krmu )
101.1.2.8 Oprema za teljenje
101.1.2.9 Oprema za pripremu i prijevoz stelje
101.1.2.10 Stočna vaga
101.1.2.11 Stojnice za tretman papaka
101.1.2.12 Sistemi za kišenje – orošavanje krava za vrijeme velikih ljetnih vrućina
101.1.2.13 Četke za samočišćenje krava
101.1.2.14 Oprema za čišćenje i dezinfekciju objekata i opreme

M

marge

Guest
Državni tajnik je na radiju izjavio da je trenutno u obradi 12/2008 i da će isplata ići u 2/2010 i da je cijela 2009 poništena jer nema novaca. Našla sam i na portalu izjavu od Čobankovića da će isplate ići u 2/2010 mislim kraj je 2 mjeseca a ništa. Zovem u ministarstvo kaže mi gospođa da se povjerenstvo još nije niti sastalo i da ona nema informacija o tome da će biti isplate u 2 mjesecu. Mislim stvarno tko je tu lud, a tko zbunjem...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Jel će to oni davati poticaj na proizvedene količnine po novom? Što više prijaviš, više poreza platiš to ti više poticaja daju :) Nema više da se ništa ne radi a da se beru poticaji. Ali poništiti kapitalna iz 2009 to je vrh vrhova.

Ero

Član
Tu od
27 Svi 2008
Poruka
202
Ma to o ukidanju 2009 g za kapitalna ulaganja vjerovatno je neka izmišljotina.
Ali ruku na srce kad se dobro i promislim sve su oni u stanju napraviti. Ako to naprave onda nemoreš nikom ništ vjerovati.
Moje mišljenje je da to ne budu uradili.
Ali "NIKAD NE RECI NIKAD " :scratch

Najnoviji postovi

Na vrh