• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
nažalost danas je bio zadnji dan, a kak bu se to u budučnosti zvalo i kolko bu treba za to papira a sigurno bu i bole komplicirano... bumo vidli drugo leto, a možda i ono posle :(

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Eto...bilo je lijepo dok je trajalo.
Ja sam predao za traktor zahtjev 15.11.2008. i neki dan zvao telefonom i rekli mi da je zahtjev na komisiji i da bi sve trebalo biti gotovo za koji dan :D :mrgreen:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Nekako mi cijela ta prica sa tim da je taj i taj datum zadnji smrdi da oni zele natjerati ljude da predaju zahtjeve da bi uopce mogli znati koliko para treba rezervirati u proracunu. "Ajmo pustit trac, pa ce ljudi predavati zahtjeve pa cemo to ministru financija nabiti na nos "Vidi koliko zahtjeva ima, treba nam vise para" i onda se stavka u proracunu nece toliko puno smanjiti kao sto je inicijalno bilo planirano.

Zeludac mi se okrece od takvog nacina rada da se pusti trac na ovakav nacin. Jer sve sto govorimo (a i ja sam cuo sa vise strana) je posljedica stava da je Ministarstvo poljoprivrede i novci u njemu privatna prcija nekoga koji se na ovakav nacin igra sa ljudima (i onima koji trebaju dobiti novce po zakonima ove zemlje i one koji te novce uplacuju u proracun).

Gdje su sada udruge i novinari specijalizirani za poljoprivredu da javno prozovu ministra za ovakav netransparentan nacin rada? Ili, u krajnjoj liniji, i sam ministar. Zar je tesko napisati priopcenje u kojem ce reci "zahtjeve morate poslato do tada i tada".

I onda se cude da ljudi u ministarstvu padaju s nogu i rade greske i ne rade posao kako treba. Sve je to jedna nesposobna, neorganizirana bagra koja samo generira nove poslove, a bez glave i repa.

Bljuje mi se .... :madmana:

(i btw nit sam predao zahtjev niti sam planirao predati, ali mi zivac skoci kad vidim da se u necemu sto se zove Ministarstvo radi ko na nekom srednjovjekovnom sajmu)

Podravec

Član
Tu od
4 Velj 2009
Poruka
89
Eto Smiljane prijatelju, jedan predznak o tome da će ukinuti kapitalna je bio i kupnja Vupika od strane Agrokora pred dva tjedna.

B

Balboa

Guest
Ok, objavili su u narodnim novinama ono o čemu ste svi pisali. Samo što ne piše onaj famozni postotak. Ne kontam što im to treba značiti... Da će odlučiti u hodu? Moguće...

G

goli23

Guest
postotak, vjerujem ostaje isti, primjećujem da se minimalni iznos podigao na 150k

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
postotak je do 50%, odnosno za mlade na tezim uvjetima gospodarenja do 65%

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Tezi uvjeti gospodarenja i podrucje posebne drzavne skrbi nije isto?

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
može pojašnjenje za ovo gore:
teži uvijeti i ppds....

ja kad vadim papir za poticaj... stavljam teži uvijeti gospodarenja i ppds I kat.

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
spada prva i mislim druga kategorija ppds
ovo sam iskopao na netu
1. brdsko-planinska područja,
2. otoke i poluotok Pelješac,
3. područja nepovoljnih hidroloških i pedoloških obilježja i
4. područja od posebne državne skrbi

B

Balboa

Guest
Ne znam, stvarno bi volio da to ostane na 40-50%, ali mi se čini da to ipak neće biti tako. Mislim da će princip biti takav da se neki novci koji su osigurani za kapitalna za tu godinu djele na sve prijavljene. Pa koliko dobiješ... Da su mislili ostaviti 40% onda bi to i napisali. A i manje je novaca za sl.godinu i još je tu usklađivanje s EU zakonima.
Zna li netko koliki su poticaji za kapitalna u EU?

B

Balboa

Guest
spyder kaže:
a po ovome će ostati isto samo što će minimalno biti neto 150.000 i ići ć natječaj 1 ili 2 puta godišnje a neće se slati kad ko hoće
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _2019.html

ovaj link nema veze s ovim o čemu raspravljamo. Priča je o potpori kapitalnim ulaganjima, a link je na potporu poljoprivredi (tj.godišnji poticaj)...

Znači pravilnikom od neki dan (NN 140/08) prestaju važiti pravilnici (NN 66/08 i 114/08) u kojima je bila vrijednost do 40% 1.skupina i do 50% 2. skupina investicije. Dakle nigdje ne pišu s koliko će poticati kapitalna ulaganja. Al iskreno se nadam da će ostati na dosadašnjoj razini.

aj

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
ne čitaš do kraja pročitaj zadnje stranice toga linka, tu su stavili u zakonu postotke za kapitalna a pravilnik je vezan za to koliko sam vidio samo nije više 40000 kn min već 150000 kn min ulaganje bez PDV

B

Balboa

Guest
Vjerojatno to i je to al opet se sve mjenja. Zašto?

Zato što Agencija(famozna)za plaćanje raspisuje javni natječaj - koji će znaš kak raspisat...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
spyder kaže:
ne čitaš do kraja pročitaj zadnje stranice toga linka, tu su stavili u zakonu postotke za kapitalna a pravilnik je vezan za to koliko sam vidio samo nije više 40000 kn min već 150000 kn min ulaganje bez PDV

Gdje si točno to pročitao? Može copy paste pošto ne mogu pronaći sa findom. A i nekako mi nije jasno da bi neka BUDALA javano separirala bogate od siromašnih i davala samo bogatima. Jer mora se priznati za minimalni iznos od 20.000 eura bi se i neki europljanin pomućio.

No ovo tko je pisao komotno može ići na biro.

Do 130 000 kn po nositelju godišnje

do 400.000,00 kn

jednokratno

Ovo je garant neka teška hrvatina usto i hercegovina od strane Bebića jer ne zna ni tisuću napisati. Krasno!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
goli23 kaže:
postotak, vjerujem ostaje isti, primjećujem da se minimalni iznos podigao na 150k

Gdje si primjetio?

Najnoviji postovi

Na vrh