• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
Kontam kaže:
spyder kaže:
ne čitaš do kraja pročitaj zadnje stranice toga linka, tu su stavili u zakonu postotke za kapitalna a pravilnik je vezan za to koliko sam vidio samo nije više 40000 kn min već 150000 kn min ulaganje bez PDV

Gdje si točno to pročitao? Može copy paste pošto ne mogu pronaći sa findom. A i nekako mi nije jasno da bi neka BUDALA javano separirala bogate od siromašnih i davala samo bogatima. Jer mora se priznati za minimalni iznos od 20.000 eura bi se i neki europljanin pomućio.

No ovo tko je pisao komotno može ići na biro.

Do 130 000 kn po nositelju godišnje

do 400.000,00 kn

jednokratno

Ovo je garant neka teška hrvatina usto i hercegovina od strane Bebića jer ne zna ni tisuću napisati. Krasno!

Pravilnik članak 8. stavak 1.

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
Balboa kaže:
Vjerojatno to i je to al opet se sve mjenja. Zašto?

Zato što Agencija(famozna)za plaćanje raspisuje javni natječaj - koji će znaš kak raspisat...
Vjerujem da će raspisivat ali će ih biti teško ostvariti.
I moraš imat kompletne papire bez greške jer u čl.7 fino piše
3) Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati

trebat će dobro preispitat šta sve treba nema nadopune, ko je jamio jamio

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
@goli23 @spyder hvala forumaši u pravu ste. Onaj ludi državni tajnik je pustio trojanca. Ne nasjedajte na kapitalna VRAG će Vam sjesti na imovinu. Sreća što sam sve dobro mjerkao, vagao i nisam računao na kapitalna. Ovdje netko baš baca u dužničko ropstvo srednje proizvođače, male guši a velikima daje.

B

Balboa

Guest
A gdje još ona finta da svi moramo bit u famoznom AKORD-u do ulaska u EU.

Čovječe više ćemo vremena provodit za kompjuterom i vijajući neke potvrde, i moleći tete službenice da nam daju te potvrde, nego na terenu.

I sad je na kraju "na papiru" sve super... Poticaji na kapitalna ostaju, dobri su, al ako napraviš greškicu u dokumentaciji.. Adio momak..

Fala Bogu da sam predao za ta kapitalna prije 2mj. Imao sam neki osjećaj da neće sve bit kak je bilo, pa sam brže bolje to sve zbuksao.

aj

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
a ja planiram saditi na proljeće još 2ha oraha već sam i dogovorio sadnice a ukinuli onih 16800

B

Balboa

Guest
spyder kaže:
a ja planiram saditi na proljeće još 2ha oraha već sam i dogovorio sadnice a ukinuli onih 16800

Ma prošle godine je bilo bajno posadit. Mi smo još na PPDS, pa je bilo dosta više.

Znači sad ćeš morat skupit sve žive i nežive račune oduzet pdv, i na to tražit kapitalna. Sve to, naravno, kad gospoda odluče objavit natječaj, naravno.

I moraš bit u sustavu pedevea i, naravno, potrošit preko 150kila.

Uf.. Hoćeš uopće uspjet navuć na toliko para za 2ha?

Nešto sam si malo računao(koliko smo uložili u trajne nasade) i došao sam na 60-ak% od onoga što je bilo prošle god.

HitroREZ, a?

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Balboa kaže:
spyder kaže:

Ma prošle godine je bilo bajno posadit. Mi smo još na PPDS, pa je bilo dosta više.

Znači sad ćeš morat skupit sve žive i nežive račune oduzet pdv, i na to tražit kapitalna. Sve to, naravno, kad gospoda odluče objavit natječaj, naravno.

I moraš bit u sustavu pedevea i, naravno, potrošit preko 150kila.

Uf.. Hoćeš uopće uspjet navuć na toliko para za 2ha?

Nešto sam si malo računao(koliko smo uložili u trajne nasade) i došao sam na 60-ak% od onoga što je bilo prošle god.

HitroREZ, a?

Sta ti to podebljao znacilo?Mislim kako ste dobili vise na temelju ppds?

B

Bobo

Guest
zvonis01 kaže:
ja znam za šljivu kod nas je poticaj bio 16.800 a na ppds 22 000 kn

I ja sam na PPDS i za sadnju vocnjaka je kod nas isao dupli poticaj...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Kako sada to?
Nije mi jasno....Ppds je podrucje posebne drzavne skrbi ,to nije uvjeti zetek gospodarenja.
Pa kako onda dupli poticaj????

I koja skupina ppds?

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
nemoguće je navući 150 000 i na 5 ha tako da idem u svojoj režiji nešto jaće od ha u sljedeću subotu ostalo ću na proljeće kad skupim opet malo love

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Bobo kaže:
zvonis01 kaže:
ja znam za šljivu kod nas je poticaj bio 16.800 a na ppds 22 000 kn

I ja sam na PPDS i za sadnju vocnjaka je kod nas isao dupli poticaj...

Krivo. Nije bilo rijeci o PPDS vec o podrucju sa tezim uvjetima gospodarenja. Slicno, ali ne i isto.
I nije 22.000 vec 22.700. Isto slicno, ali ne isto ;)

B

Balboa

Guest
spyder kaže:
nemoguće je navući 150 000 i na 5 ha tako da idem u svojoj režiji nešto jaće od ha u sljedeću subotu ostalo ću na proljeće kad skupim opet malo love

Slažem se...

Iskreno, u ovakvoj situaciji nebi išao u sadnju. Inače imamo zasađenih par hektara, a da su mi prije godinu dana bili ovakvi uvjeti-nema šanse da bi riskirao da ne dobijem poticaj. Toliko smo pazili da sve bude ok sa dokumentacijom i na kraju je obrazac od savjetodavne službe (koji je popunjavala osoba iz iste službe) nije valjao. Da mi se, npr. to dogodilo po ovim uvjetima, kada dokumentacija mora biti potpuna, svašta bi mogao napravit. uf, ne želim ni pomislit na to.

Vidim da se i dalje sadi, ljudi se trude, ulažu. Mogu samo reći svima: SRETNO!

spyder

Član
Tu od
18 Ruj 2008
Poruka
325
svejedno nemogu dobiti nikakve novce osim redovnog poticaja (2250+250) a sredstva imam svoja ušteđena tako da idem bez ikakvih zaduživanja a valjda će se isplatiti jednom

Z

zbjelis

Guest
Da li netko zna kada će isplatiti kapitalna za 2008. Ja sam podnio zahtjev 1.12.2008. i izvršio nadopunu.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Javit ću ti ja kad dobijem, a trebao bi malo prije tebe jer je zahtjev predan 15.11.2008. Nisu trebale nikakve dopune.
Nadam se da bi moglo doći za pod bor :mrgreen: :mrgreen:

M

marge

Guest
zbjelis kaže:
Da li netko zna kada će isplatiti kapitalna za 2008. Ja sam podnio zahtjev 1.12.2008. i izvršio nadopunu.

I ja poslala istog datuma i u 8 mjesecu nadopunu...i zvala sam i slala mailove i nitko ne odgovara, na tf mi je zena rekla da je na povjerenstvu, pa rekoh nisam još ni riješenje dobila i tako....opet u krug...još sam ju pitala da sam čula da će za 2008 god isplatiti do kraja ove, rekla mi je da to nije istina

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
nemojte se previše nadati, ove godine kapitalna neidu u isplatu, a za nagodinu imaju zahtjeva za milijardu kuna, a samo 300 milijuna u proračunu za kapitalna,tak da nitko nezna kad bude išla isplata i jel bude uopče išla. mislim da nas budu sve stavili na čekanje, ja imam 2 zahtjeva za kapitalna poslana. to je informacija iz prve ruke.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
naravno da je sad ovo veliki problem sa isplatom kapitalnih ali mene zanima kako će se sada postaviti trgovci,da li će sniziti cijene jer su ih najprije dizali baš zbog povečanja kapitalnih na 40%,da li će biti božično-novogodišnjih ili još bolje cijelogodišnjih akcija :mrgreen:

Najnoviji postovi

Na vrh