• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Oni su jasno i glasno informirali javnost da su kapitalna ulaganja DO 40%, ako država nema novaca a želi ostaviti uposlenike u državnoj upravi i dati im velike plaće i stimulirati potrošnju, netko to mora platiti. Vrlo realan scenario je gospodin Do. Gospodin Do daje 0 proizvođaču, gospodin Do daje državnom službeniku 100% :D

Forumaš Smiljan je tu prvi skrenio pažnju da je DO 40% vrlo vrlo triki.

M

marge

Guest
bilo prije 2 tjedna na našem županijskom radiju i nisam on nego ona....ja sam odmah zvala u savjetodavnu službu da mi to potvrde a gospodin mi rekao da ne zna tko bi bio toliko glup da kaže nešto tako javno i da i on misli da će 2009 poništiti jer se nema novca. Danas zvala ministarstvo i kaže gospođa da se povjerentvo još nije ni sastalo i da ona nema (po100x) nikakve informacije ali ako i bude bilo da sam ja najverojatnije u prvom krugu s obzirom da je riječ o 2008 godini.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
marge kaže:
bilo prije 2 tjedna na našem županijskom radiju i nisam on nego ona....ja sam odmah zvala u savjetodavnu službu da mi to potvrde a gospodin mi rekao da ne zna tko bi bio toliko glup da kaže nešto tako javno i da i on misli da će 2009 poništiti jer se nema novca. Danas zvala ministarstvo i kaže gospođa da se povjerentvo još nije ni sastalo i da ona nema (po100x) nikakve informacije ali ako i bude bilo da sam ja najverojatnije u prvom krugu s obzirom da je riječ o 2008 godini.
Čekaj malo, najprije Božićnice (ali ne jabuke). Puno je opasnije kad sindikati pokrenu štrajk, nego par seljaka u ZG-u.

M

marge

Guest
ZJ kaže:
Čekaj malo, najprije Božićnice (ali ne jabuke). Puno je opasnije kad sindikati pokrenu štrajk, nego par seljaka u ZG-u.

da se dobro organizira bili bi i opasniji od sindikata, dovoljno je ogorčenih ljudi :twisted:

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Kapitalna iz 2009 moraju se isto isplatiti jer je zakon takav, samo je pitanje , kada.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ja sam se od svojih kapitalnih ohladio i najvjerovatnije ih neću ni dobiti jer sam papire predao početkom 11.mj. prošle godine,a dok moji papiri dođu na obradu naša će država da bude bolesna od argentinskog sindroma.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
nisu kapitalna ali izgleda da su počeli...predlažem ministarstvu da odmah raspiše novi isti natječaj kako bi ljudi koji su zaprimali i obrađivali ove prijave imali posla i idućih godinu dana, a možda bi mogli zaposliti i dodatne referente za ispomoć... :x :x

http://www.mps.hr/default.aspx?id=7013

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA

Na temelju Odluke o poništenju natječaja (Klasa: 023-01/09-01/160, Urbroj: 525-12-2-0460/10-6 od 04. veljače 2010. godine), Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavljuje
OBAVIJEST O PONIŠTENJU NATJEČAJA
Poništavaju se natječaji za dodjelu novčane potpore za 2009. godinu objavljeni u Večernjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, Glasu Slavonije i Poslovnom dnevniku 7. i 9. travnja 2009. godine za programe:

• Mjera 5. Ulaganja u obiteljska poljoprivredna gospodarstva, uzgajališta riba školjaka, privatne šume te uzgoj divljači (objekti i oprema za poljoprivrednu, akvakulturnu, šumarsku i lovačku proizvodnju) pod nazivom: „Kalcifikacija/kalcizacija poljoprivrednih površina” (Klasa: 320-01/09-01/85, Urbroj: 525-12-2-0460/09-1);
• Mjera 6. Prerada, skladištenje i trženje poljoprivrednih, ribarskih i šumarskih proizvoda pod nazivima:
- „Pilot program razvitka proizvodnje i prodaje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“ (Klasa: 320-01/09-01/81, Urbroj: 525-12-2-0460/09-1),
- „Program uređenja i opremanja objekata za preradu vlastitih poljoprivrednih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ima)“ (Klasa: 320-01/09-01/83, Urbroj: 525-12-2-0460/09-1);
- „Opremanje prodajnih mjesta namijenjenih za izravnu prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG-u)“ (Klasa: 320-01/09-01/82, Urbroj: 525-12-2-0460/09-1);
• Mjera 8. Obnova i razvitak sela i seoskog prostora (ruralna infrastruktura, zaštita okoliša, uređenje zemljišta, ribarstvo, šumarstvo, lovstvo, diverzifikacija djelatnosti) pod nazivom „Poboljšanje infrastrukture u ruralnim područjima“ (Klasa: 320-01/09-01/79, Urbroj: 525-12-1-0453/09-1);
• Mjera 9. Razvoj seoskog, lovnog i ribolovnog turizma pod nazivom "Sufinanciranje tematskih puteva" (Klasa: 320-01/09-01/80, Urbroj: 525-12-1-0540/09-1).

MINISTAR

Petar Čobanković

T

tomonh

Guest
Ma to su gluposti nemaju para i za prošlo a kaj dalje...
Za tu kalcizaciju i kalcifikaciju nije bilo ništa ni prošlu godinu....

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
mamu mu ***** čobansku lopovsku. sve je to njegvo maslo za naftu i za sve. zašto se seljake ne pita kog staviti za ministra poljoprivrede nek čobana koji nema blage veze kaj govori. malo sam pratil nejgove intervjue koje je davao nemože složiti jednu poštenu rečenicu da reče kaj misli nek samo vrti oko svoje guzice i izbjegava odgovore na ta pitanja i samo izmišlja neke koje je več 3 puta ponovio u roku 15 minuta a vi recite da nije tak :evil:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Znaci jel to sada znaci da se kapitalna nece isplatiti za 2009godinu?

B

Bobo

Guest
Pada mi na pamet izraz:

DUZNI K'O GRCKA...

Ne znam zasto, ali imam neki cudan osjecaj da ovo nece dobro zavrsiti...

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
izgleda da najavljeno raspisivanje "natječaja" za kapitalna ove godine samo olakšava izbjegavanje obećanog u zakonima-poništiš natječaj i tko te je*e!

meni samo nije jasno, kako se samo usude raspisivati natjecaje za koje su znali da nece biti novaca, pa ljudi su kuće stavljali pod hipoteku jer su se "gospoda" preseravala kapitalnima i poticajima :evil:

napravili su sistem koji te obvezuje na poštivanje propisa, plaćanje skupih papira, ulaska u pdv, plačanje knjigovodstva i svih ostalih gluposti, a onda sabor i ministarstvo u godinu dana 5 puta promijene pravilnik o plaćanjima u poljoprivredi koji određuje poticaje samo za 2009. i 2010. godinu, neznam koliko puta zakon o polj. zemljištu, pravilnik o kapitalnima ukinu prošle godine, operativne programe isto ukinu, natječaje ruralnog razvoja isto sada gase, poticaje ne isplaćuju još iz 2008-e, a jedino šta ministar melje je kako im nedostaje još 500 ljudi za provedbu natječaja i za agenciju za plačanja, pa kojih jeb***h plačanja? pa treba ih pola otpustiti kao višak!! :evil: :evil:

M

MOCO

Guest
Pozdrav ljudi,evo ja se registrirah na ovaj forum samo da vam kažem da je moj zahtjev za povrat kapit.ulaganja poslan u rujnu 2008. a u rujnu 2009. dobivam zahtjev za dopunu dokumentacije(banka je ispisala potvrdu u eur,a oni traže u kn)i do danas ništa. Nazovem ja njih danas da vidim što se događa,mislim, možda su me zaboravili!?, a žena tamo neka kaže da se povjerenstvo nije sastajalo već mjesecima i da nezna kad će!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Đenka još nije umrla, a ne zna se kad će :lol: Jel se sječate te serije? :mrgreen:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
jd4755 kaže:
Strašno koliko je država pametna. Pametna je kao onih par budala plaćenih naravno u državnoj upravi koji pišu komentare ispod kvalitetnih članaka.

Što reći našem forumašu... Prodaj pamet i odi u CG. Ja živio tamo pola godine, nije bilo loše, nije bilo loše :) Samo su sad skuplji od EU.

T

tomonh

Guest
Dal ste gledali onaj film prekjučer navečer novo,novo doba mislim da se tak zove radi se o smjeni vlasti 99,i pobjede mesiča.Stvarno su mi se svi zgadili,dal ste vidli kako je 91.-ili 92.ministar financija čipil butelju vina,a kak su tek nakon 95 krali kad su se uhodali,tako niti sad,a žalosno je da jedan Pašalič koji je imal stojadina 91,je sad jedan od največih poduzetnika,tj.građevinara u Hrvatskoj...
Mislim da čemo svi gače na štap...jel su nas navukli u kredit sa tim kapitalnim ulaganjima...
Mislim da baš to oni nebi smjeli tako lako povlaćiti,svi skupa bi trebali tužit državu...ako se to dogodi

Najnoviji postovi

Na vrh