To što netko radi malo više zemlje od ostalih nije nikakav garant da će odmah biti i uspješan.
oh itekako istina..evo kod mene u okolici zadnjih godina kad se stavi na prosjek veće prosjeke prinosa za pšenicu, ječam, kukuruz, soju i suncokret smo ostvarivali mi mali do 30-40ha nego veliki sa 200-300ha pa čak ak uspoređujemo s nekima i duplo veci prosjeci prinosa nam bili, za proljetne kulture ove godine pogotovo...jbg puno malih parcela pa kod velikih sjetva zna potrajat poprilično i po mjesec i pol i dva mjeseca...
Oni koji žele raditi samo kukuruz/pšenicu/soju moraju imati daleko veće površine da bi uopće opstali u toj igri...
Po Vama koje su to površine otprilike u pitanju koje smatrate da bi bile potrebne da se ostane uopće u toj igri sa kukuruzom, pšenicom i sojom?!
A i svi vi koji imate sada 20 Ha bi isto tako kupili pogodan komad zemlje, samo da se pruži prilika, baš kako bi kupio i ja.
Ja ne bih,i znam bar još njih 10ak koji ne bi kupili! A zašto, jer smatram da mi je ovih 25ha dovoljno za normalan život, pa nekad čak i previše (što se tiče posla) a drugo davat 25tisuća eura za hektar, neka hvala..toliko lud nisam
Istina, takvih ludih ima ovdje ali to su ovi veliki koji se otimaju za sve, pa i za bašće...Kad vidim da sa plugom od 5 6 brazda uleti na plac ili bašću od 1500-2000 m2 ne znam šta bih im rekao 😂
Jedan biser je prošle godine uletio čovjeku u kuću pored sa plugom, ladno mu ušao s plugom u dnevni boravak, a i prije 6-7g ista situacija u susjednom selu samo jedan drugi kolega u pitanju...