Kava, kafa, kahva, coffe ... Kako god je zvali mislimo na jedno Da li je tko išta probao po pitanju sadnje ovog ja vjerujem povrća? Nešto sam istraživao, kontao i mislim da bi uspjela i kod nas. Malo je tehnologija uzgoja sporija ali ne razlikuje se od drugog povrća koji se radi iz rasada. Otvaram temu jer na tržištu već jedno dobrih 5-7 godina nema kave, ima svega samo nema kave. čak i kad se kupi sirovo zrno, to je nešto nalik na kavu ali nema to ono nešto.
Kofein, kemijske formule C8H10O2N4, glavni je sastojak kave odgovoran za većinu učinaka na organizam. Osim kofeina, kava sadrži i trigonelin koji se pod utjecajem topline, dakle pri kuhanju pretvara u vitamin niacin (iz grupe B vitamina). Kava također sadrži oko 600 isparivih mirisa, bjelančevine, vodu, masnoće i mineralne soli.
Mislim da to fali, prije se kuhana kava osjetila u zgradi kad dođeš na kagt a danas rijetko da se osjeti i kad se pomiriši iz neposredne blizine.
Nabavio sam prastaro sjeme i sad da vidimo
Ima li kakavih iskustava?
Kofein, kemijske formule C8H10O2N4, glavni je sastojak kave odgovoran za većinu učinaka na organizam. Osim kofeina, kava sadrži i trigonelin koji se pod utjecajem topline, dakle pri kuhanju pretvara u vitamin niacin (iz grupe B vitamina). Kava također sadrži oko 600 isparivih mirisa, bjelančevine, vodu, masnoće i mineralne soli.
Mislim da to fali, prije se kuhana kava osjetila u zgradi kad dođeš na kagt a danas rijetko da se osjeti i kad se pomiriši iz neposredne blizine.
Nabavio sam prastaro sjeme i sad da vidimo
Ima li kakavih iskustava?