• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KIIIIŠŠŠAAAAA !

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Ljudi ratarko je za nas gospodin i ja kada radim sa JD osječam se nakon posla ugodno ali kada radim sa ostalim traktorima a jooooooooooj
 
B

Bobo

Guest
E, tu se najvise osjeti razlika u cijeni traktora...

Npr. ja da cijeli dan tanjuram sa 539, i da ratarko cijeli dan tanjura s MF-om. Ja bih jedva sisao s traktora i jedva bi oprao prasinu sa sebe, dok bi ovaj izasao sa suncanim naocalama, i bez ikakvog kupanja moze otic direktno u grad i zapiti se... Ja poslije cijelog dana posla nisam za nikakvu akcijiu... Jednom su me namamili u grad i vise nikada!


Uglavnom, tema je o kisi, jel da ;)...

Bas smo zlocesti
 
R

Ratarko

Guest
Pa nema ratarko Johan Deere traktor , ratarko ima Torpedo RX 170 traktor :cry: , jadan ratarko , jadan :lol:

Ma šalim se , stvarno kada se radi sa nekim novim evropskim traktorom razlika je nebo i zemlja u odnosu na recimo Torpedo . Bitno je da te ne bole leđa i guzica nakon radnog dana . Novi evropski traktori svi imaju super siceve a i kabina bude ogibljena kao i prednja osovina . Kada sve to zbrojiš , fantazija .

A ako je tema o kiši evo da budem ON TOPIC.
Brisači na Masseyu su super . Ako ste ikada vidjeli kako rade brisači na nekom BMW-u ili Mercedesu onda vam je sve jasno . Rade kao u autu .
Na Torpedu sam manje vidio kada su brisači bili upaljeni :cry:
 
B

Bobo

Guest
Evo, kad pada kisa, ja izbjegavam voznju u traktoru, posto je brisac na 549 kao da ga i nema... probao staviti kompletan brisac sa javim federom da ga stisne uz staklo kako treba, em motor ne moze vrtiti, em svejedno ne brise!!

Bolje bi bilo da ga ni nema, samo smeta u pogledu...
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
hehe,bobo to se zove IMT... oliti istočni traktor...kladim se da je tako i na svim rusevima itd...
 
B

Bobo

Guest
Na MTZ-u sigurno nije tako... Jesi li ti vidio kolike oni brisace imaju? Kamionske covjece, kamionske... Rusi ko rusi, megalomanija im u krvi ;)
 
P

paor

Guest
brisači na Mf če izgleda postati brand - na mojem starom MF čiste ko ludi, mogu misliti tek kako je na novom...
 
B

Bobo

Guest
Cuj, ja mislim da na MTZ-u ipak rade. Na IMT-u su brisaci djecja bolest, i dok ih sam ne napravis, nece raditi zadovoljavajuce...

Najbolji brisac imam na 539, ako me kisa uhvati, ruku pred oci kao indijanac kad gleda u daljinu i to je to... Nemam kabinu...
 

zjockoo

Dobro znana faca
Tu od
15 Ožu 2007
Poruka
1,433
Mogu potvrditi da na novim rusima brisači rade ko na autu. Na to stvaaarno nema prigovora. I prednji i zadnji rade super, cak su stavili i 2 brzine. Za stare nemam pojma.
 
P

paor

Guest
nisam još nabavio kišomjer, ali mislim da je dosad palo oko 0.5 l na kvadrat

prirodne livade če mi totalno podbaciti, kukuruz je još upitan
 
R

Ratarko

Guest
Kako sam rekao i prije , kod mene 4 litre kiše , to je loše , gotovo kao i da nije padala .
 
B

branko

Guest
kod nas je jucer prema podacima od hidrometeoroloskog zavoda palo oko 30 lit. a danas barem jos 15 (nema jos podataka) tako da je palo cak malo i previse i koliko sam ujutro vidio bacila je na zemlju svaki jecam koji je bio barem malo kvalitetniji ( gdjegdjejedan sorta je ostala u zraku)
 
R

Ratarko

Guest
Pa to je poplava !
Blago vama , bolje da je i kod nas tako bilo nego ovo što imamo .
Soja mi uopče ne tepe živu silu , kao da ju i nisam posijao .
 
B

branko

Guest
ako je vjerovati prognozi bit ce i u tvome kraju nesto kise do jutra

Obrisan neispravan link.
 

Najnoviji postovi

Na vrh