Cabage potpuno si u pravu što se tiče plavog a i poticaja neka ukinu sve pa da vidimo tko će ostat a tko otpast.
Bitna stvar: poticaji nisu napravljeni za seljake nego građane koje mi hranimo
nemaju oni para za našu hranu pa im država spušta cijenu
Cabage potpuno si u pravu što se tiče plavog a i poticaja neka ukinu sve pa da vidimo tko će ostat a tko otpast.
Bitna stvar: poticaji nisu napravljeni za seljake nego građane koje mi hranimo
nemaju oni para za našu hranu pa im država spušta cijenu
Država ništa ne spušta samo nagrađuje lopove i neradnike evo ti primjer : čovjek ima opg pola jutra oranice nema nikakav stroj a kao paušal dobije 450 (četiristopedeset) litara plavog disela i sad ti meni reci dali je to u redu. Ako nisu u stanju napraviti kako treba neka sve ukinu meni nije stalo do toga.
A meni dali da biram poticaj za plavi dizel za voćnjak ili za pčele. Ja im kažem zašto ne mogu i za jedno i drugo dobiti, a ona da se ne može i ne zna objasniti. Tako da sam samo dobio prošle godine samo 450 litara za kamion za pčele, a za voćnjak ništa. Vidjet ćemo ove godine kako će pametovati u agenciji.
..kićo ja se slažem sa tobom u potpunosti jer sam se i ja našo u tome tvojem postu,pogotovo ovo od uva do uva,brat na faks,sestra maturantica gimnazije,mlađi brat krenio u srednju,ja hvala bogu završio prošle godine,prodali 2 bika pa sjeli novci pa kupio 1000 litara baš zbog te kvote,imam nepoorano još 10 hektara,jeb** nas to sa mlijekom tek su platili za 10 mjesec,sad ukidaju i smanjuju određene poticaje u stočarstvu...i mogu ti reći da se slažem ovo sa 3 jutra,moj susjed priča sa starim a inače radi 5 jutara pa se hvali kako je sve izoro,ono,ovo,a moj stari veli tek je pola što je trebo i kaže nama kakvi ste vi poljoprivrednici,što se mene tiče takve treba ukinut poljoprivrednike ko što je on ili radi kako treba ili nemoj nikako...Svi ste vi u pravu i ljepo bi to bilo da nije bilo problema sa plavom naftom.
S jedne strane sta imaju kukati, sami su si krivi sto nisu na vrijeme kupili naftu i mir.
S druge strane, hmm... Muke, problemi, besparica, grozna jesen... Ja shvatam gnjevne ljude. Shvatite vi da nemaju bas svi kes u dzepu i da mogu napravit bas sve kao recimo sretnici koji u svakom momentu imaju na raspolaganju love koliko treba. Znate li vi koliko strojeva, traktora, neobradjenih povrsina i mnogo drugih stvari stoji zbog besparice? Nazalost jako mnogo. Vecina ljudi repromaterijal za sjetvu kupuje u zadnji tren da nepricam koliki krecu sa sjetvom dok su vecini kukuruzi izasli i poznaju se redovi. Ista stvar je i u zetvi ili berbi. Ceka se koja friska kuna i to mnoge koči. Sto se nemoze - nemoze i glavom kroz zid neide. Ista stvar je sa naftom. Konkretan primjer covjeka koji pored 30 krava i posla od mraka do mraka nije uspio kupit naftu te je posudio novac i nije dosao na red jer na pumpi nije bilo vise. Kasne mu poticaji, kasni za mljeko (da ne pominjem propast Nature koja je ostala masi ljudi duzna), novce za bikove ceka od 10 mjeseca, platio kombajniranje, platio siliranje, doma mali milion troskova, djeca jedno drugom do uva i svi nesto traze, auto u kvaru, traktor kod majstora na pol, nista poorano... ljudi ja ga razumijem! I ljutnju i gnjev a vi recite sto vas volja.
Jesen je bila katastrofalna a ako neko kaze da je poradio sve na vrijeme ili laze ili radi 3 jutra zemlje.
Nije trebala panika oko nafte. Uz sve nevolje koje prate seljaka ovo je totalno nepotrebna nuspojava. Trebali su to sto ostalo prebacit u punom iznosu u ovu godinu a ne na jos jedan ljigav nacin podmetnut nogu ljudima koji u ovim teskim vremenima najvise rade a najmanje imaju.
jel komu sjela nova kvota? moj susjed tvrdi da je njemu sjela neki dan(navodno).ja sam danas provjerio svoju i stanje je o,ool.
Evo ja idem vidit danas,,,pa javim ako ima šta gore...........:?
jel komu sjela nova kvota? moj susjed tvrdi da je njemu sjela neki dan(navodno).ja sam danas provjerio svoju i stanje je o,ool.
Samo nemojte od sada kukati da nećete imati dovoljno goriva i onda na kraju godine spavati po benzinskim crpkama da ispucate kvotu do kraja, jer tokom godine nisu bili dobri uvjeti za oranje.
koliko je meni poznato...ne...:roll:Jedno pitanje možda nevezano baš uz ovu temu da li se na poljoprivrednom gospodarstvu mora voditi evidencija utrošenog goriva.
koliko je meni poznato...ne...:roll:
hmmm,neznam kak more imati prekoračenu potrošnju kad je potrošnja ograničena i nemreš na svoje ima dobiti više od onog koliko ti je odobreno:scratch..nije potrebo,ali čuo sam da je čovjek iz Otoka trošio plavi dizel na viljuškar,bager i sušaru i došla mu inspekcija kao OPG zbog prekoračene potrošnje i dobio neku kaznu i moro je ići polagat za bager,viljuškar i radne strojeve...
hmmm,neznam kak more imati prekoračenu potrošnju kad je potrošnja ograničena i nemreš na svoje ima dobiti više od onog koliko ti je odobreno:scratch