NGBaja kaže:Ekipa, ima li kakve mogućnosti da se ta knjižica nabavi i koristi, bez da se bavim poljoprivredom :mrgreen: Onako, za "kućnu upotrebu"?
evo ovak.meni daš 10ili više jutara zemlje da obrađujem a tebi niš ne plačam a ti naftu/poticaje dižeš na tu zemlju odnosno usjeve.NGBaja kaže:Ekipa, ima li kakve mogućnosti da se ta knjižica nabavi i koristi, bez da se bavim poljoprivredom :mrgreen: Onako, za "kućnu upotrebu"?
VTZ kaže:NGBaja kaže:Ekipa, ima li kakve mogućnosti da se ta knjižica nabavi i koristi, bez da se bavim poljoprivredom :mrgreen: Onako, za "kućnu upotrebu"?
Baš zbog takvih zloupotreba plavog dizela, na kraju na##bu oni koji bi taj plavi dizel stvarno koristili u poljoprivredi! Problem je u onima koji na razne načine uspiju ostvariti prava na kupovinu velikih količina dizela, i onda ga dalje preprodaju drugima...
evo ovak.meni daš 10ili više jutara zemlje da obrađujem a tebi niš ne plačam a ti naftu/poticaje dižeš na tu zemlju odnosno usjeve.
to nije tajna nebi bil prvi koji tak radi.
SteveO kaže:Aj da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje. Naime, dobio sam novu knjizicu i broj koji mi je namjenjen. E sad, to mi je dosta mozda za moje potrebe i zemlju ali mi nije dosta za 2 kombajna i repnog kombajna s kojim radim usluge. Znaci nemam ni kap plavog diesela u autu ili bilo cemu sta nije poljoprivredni stroj ali mi jednostavno ovo nije dosta i za usluge a diesel je preskup. Koje su mi opcije ? Jer dosad se sipalo koliko hoces na knjizicu, vidim po napisima, ali sad kad pise broj litara oni na benzinskoj mi moraju svaki puta odbit koliko naspem.
1.) Sta riskiram KAD/AKO nadjem pumpu gdje cu uredno sipat ali mi nece upisat u knjzicu ? Jel mogu oni i da li ce to netko ic kontrolirat ? Jer mogu izgubit knjizicu kao i dosad X puta sto se desilo pa uzmem novu ? A oni ne znaju koliko sam nasuo prije nego ju izgubim, a ne znam ni ja.
2.) Kolika je kazna za to ako dodje do toga ? Zatvor, novcana kazna, zabrana plavog diesela u nekom razdoblju ?
3.) Jel imam ja pravo za neke vece kolicine posto imam svake godine dosta posla za vrsaj koji je uredno preko racuna obavljen ?
SteveO kaže:Nazalost ni blizu nisi odgovorio na moja pitanja, pa cekam nekog sa egzaktnim odgovorima na upite Jer i sa tim zaradjivanjem na njivama ja ne koristim ceste i autoceste koje se debelo naplacuju iz cijene EuroDiesela.
Pozz
ali radiš na crno i time varaš državu,ne plačaš pdv i nemaš prijavljenu firmu,a plavi je samo za vlastite potrebe poljoprivrednika a ne da ti njime izkombajniraš pol slavonije koristeči gorivo koje država sufinancira,da se nadovežem i ribarima bi opče ukinul plavi disel.SteveO kaže:Nazalost ni blizu nisi odgovorio na moja pitanja, pa cekam nekog sa egzaktnim odgovorima na upite Jer i sa tim zaradjivanjem na njivama ja ne koristim ceste i autoceste koje se debelo naplacuju iz cijene EuroDiesela.
Pozz
da ali ne toče plavi dizel u kamijoneSteveO kaže:Sta radim na crno ako im ispostavim racun sa PDVom ? Znaci ako netko ima 10 jutara zemlje i 3 kombajna i zivi pretezno od kombajniranja jer nema vise zemlje za kupit taj nije poljoprivrednik ? Isto kao sto firma koja ima kamione ne koristi njih za svoje potrebe ako vozi nekom drugom i naplacuje to uredno sa racunom...svasta... Aj da ne skrecemo s teme, pitanja nisu vezana uz moralna ponasanja nego uz knjizicu i kazne itd.
Pozz
10 jutara i 3 kombanja ti trebaju za kombanjiranje?SteveO kaže:Sta radim na crno ako im ispostavim racun sa PDVom ? Znaci ako netko ima 10 jutara zemlje i 3 kombajna i zivi pretezno od kombajniranja jer nema vise zemlje za kupit taj nije poljoprivrednik ?