Bogec, ovo kaj ti radiš se radi kao u strojnom prstenu. Te se usluge naplaćuju: ti njemu i on tebi. Na obje usluge ide porez...otprilike jednako kak i kad sa susjedom zamijeniš parcele da oba dobijete veće. To se vodi kao dvije zasebne kupoprodaje, i oba plaćate 5% poreza na promet i onih 250kn na sudu za upis u gruntovnicu.bogec kaže:M.M. kaže:Evo da se pridružim raspravi...meni su odobrili plavoga za nekih 40 posto mojih potreba. Na usluge potrošim možda 100 (sto) litara godišnje, auto vozim na plin, a stari na eurodiesel, kombajn nemam.
I eto mi dobar poticaj i vjetar u leđa za širenje gospodarstva (tu bi stavio neki ljuti smajlić, ali nema takvog koji bi u potpunosti iskazao moj gnjev)
Ne znam što je s kolegom Bogecom, svi znamo da on na jednoj rali proizvede koliko netko drugi na 5 i pritom potroši najmanje 5 puta više goriva, no eto uvijek naj..u oni najvredniji.
e moj rođo, u tom sistemu s tim gorivom ne štima ništa ni jedan posto!
osim što ja proizvedem najviše kultura na ha godišnje, ja idem podosta i u uslužno radit, e sad je pitanje kolko je nešta uslužno npr ak je meni susjed kosio ljuljeve a ja njemu i sebi balirao, otom potom.
ali i bez uslužnog rada, sa dva do tri oranja, pripreme za sjetvu, sjetve, košnje, kombajniranja i šta već sve ne, ja ne mogu imat goriva ni približno dosta.
tako da prijatelju moj, u ovoj jebenog državi se potiće ha na papiru, gorivo na papiru, a ne proizvodnja, ne dobri proizvođaći, več jebeni papir vlasništva i ispodprosječnost proizvodnje.
ja sam to več jako puno puta govorio, da sistem poticaja ne valja po hektaru, da ne valja to sa gorivom, a da bude apsurd samo čekamo da neko pametan visoko obrazovan kojemu svi dižu ruke za amandmane i zakone izglasa zakon u kojem če bit donešena količina goriva kod drljanja sa trokrilnom drljačom,ako se krečete suprotno vjetru u 6 ujutro :!:
nekome možda smiješno, kod nas realnost :!:
nego prijatelju kad buš na pivu navratio
Ne mislim da je to u redu, ali je tak...