• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Knjižica za plavu naftu

T

tbakovlj

Guest
Daj molim vas ako netko nešto zna da li ove godine potvrđuju knjižice za gorivo, meni su rekli na županiji da po europskom standardu mora biti osnovana neka agencija koja će se time baviti i da im za to treba bar 2 do 3 mjeseca, ali mi nije jasno dal smijem točiti naftu ako mi knjižica nije potvrđena. Na pumpi, na kojoj inače točim naftu, nisu dobili nikakav naputak kojim bi im zabranili točenje nafte, pa ako netko zna još nešto nek napiše
 
B

Bobo

Guest
Ja znam samo da tko nije u sustavu PDV-a da ove godine nema pravo na plavi diesel. Cak i ako se ove godine upises u sustav, svejedno nema plave nafte...

Cesto mjenjaju te zakone i pravilnike, pa svake godine natocim plavog koliko imam kapaciteta kod kuce, pa da sam miran dok se oni odluce sto i kako te godine.
 

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
de pa se ve to čuv :scratch odkud ti te informacije ka nebi mogli dobiti plavu nafti jedino se priča da bi saživele pametne kartice pa nebuš več dizal kolko očeš
 
B

Bobo

Guest
Bratov kolega s posla isao ovjeriti knjizicu i rekli su mu posto nije u sustavu PDV-a da nema plave nafte za njega. Pitao je sto bi bilo da se upise u PDV, odgovor je bio onda tek od 01.01.2011.g.

Dakle, il na lozu, il plavi nabavljati na crno. Dizel il eurodizel mislim da nikome nije isplativo tociti u traktor.
 
M

mladi gazda

Guest
Ja sam neki dan išao svoju ovijerit u općinu i rekli su mi da to ide tek od 15.1 ove god pa sam otišao doma ali ostalo neznam što su neki govorili iako mislim da tu ima istina jer oni mjenjaju češće zakon nego ja patike na nogama......

...mladi gazda.............
 
V

VTZ

Guest
Ovo su čista naklapanja, koja nemaju veze sa vezom! Vlada već dugo nije donjela nikakvu novu uredbu u vezi plavog dizela, jedino ima namjeru (jednog lijepog dana) uvesti "pametnu karticu", tako da se bolje može pratiti tko, i za kakve potrebe kupuje plavi dizel.

Pravo na korištenje eurodizel-dizelskog goriva obojenog plavom bojom, odnosno na izdavanje knjižice goriva imaju sva poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji nisu korisnici potpore dohotku, te koja pomoću poljoprivrednih strojeva obrađuju poljoprivredno zemljište ili ubiru poljoprivredne kulture.

Dodatni uvjet je da poljoprivredno gospodarstvo proizvodi neki od proizvoda u sustavu poticaja navedenih u članku 13. Zakona o državnoj potpori u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu (Narodne novine 87/02, 117/03, 82/04, 85/06,141/06 i 134/07), a izuzetak su pčelinje zajednice.


http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=4957

http://209.85.129.132/search?q=cache:CR ... _75_08.doc &cd=6&hl=hr&ct=clnk&gl=hr
 
T

tbakovlj

Guest
Pokušao sam ja na županiji potvrditi knjižicu, tamo gdje je i svake godine potvrđujem, ali su mi rekli da ne potvrđuju knjižice do daljnjega, sad možda zbog uvođenja tih pametnih kartica ili tko zna zbog čega, mislim da više niti oni sami neznaju tko pije a tko plaća.
 
B

Bobo

Guest
Nemam pojma, ne pratim zakone.

Znam sto mi je brat rekao sto je na poslu od kolege cuo... Njemu je receno da ako nije u sustavu PDV-a da nema plavog dizela.

Ja ne bih znao, jer kako sam i napisao, krajem 12 mjeseca tocim plavi u svaki kanister, svaku bacvu, svaki rezervoar koji nadjem na dvoristu i s tim gorivom pocinjem raditi u iducoj godini.
 

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,800
ili nisam videl ili ne piše da moraš bit u sustavu PDV-a.
i meni rekli iza 15-og da se bude nekaj mjenjalo.
meni svejedno točil bum ložu cca600L koliko meni treba, a prek zime mi 30L eurodiesela dosta.
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Kratko i jasno ,tko ne bude imao pravo na poticaje neće imati ni pravo na plavo gorivo,znači tko ne uđe u sustav poreza na dohodak gubi i poticaje i gorivo.Ne mora biti i u sustavu pdv-a ako nema odgovarajući godišnji promet.
 
T

tbakovlj

Guest
Ja jesam u sustavu PDV-a, budem još ovaj tjedan provjeril na županiji pa ću vam javit
 

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,800
evo baš ih zvao.kaže žena da če trebat nova knjižica i obavezno staru donjet,pravo ostvaruju oni koji imaju pravo i na poticaje.
ali sve točnje informacije iza 15-og.jel imaju neki sastanak.
 

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
poticaji budu i dalje za sve koji budu preko hektara samo je sad caka u tome da ko je prošle godine dobio više od 12000 kn morat će prilikom prijave poticaja za ovu godinu priložiti potvrdu da je u sustavu poreza na dohodak ili pak u pdv-u ak se to ne ispuni niš od poticaja dok svi ispod dobivaju, a sledeću god. se granica spušta na 7200 kn
 

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
danas sam bio ovjeriti knjižicu jer su rekli poslije 15.1,danas kažu ova važi do 28.2,nakon toga izdaju nove sa oib-om,i pisaće dozvoljena količina plavog,više od toga nemožeš točiti
 
G

goli23

Guest
meni su rekli da više ne potvrđuju stare knjižice tj da dolaze nove krajem mjeseca a u međuvremenu ...
 

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
422
jučer bio u poljoprivrednoj agenciji u Karlovcu(kod zatvora) treba donijet novu knjižicu .nema ih za kupit. dva puta po 20 kn biljega.pravo na plavu naftu imaju svi koji su prošle godine predali zahtjev za poticaj .
 

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
911
ja sam kupil koszta 14kn u VG sam ne mogu nista radit postali su agencija za placanje al nemaju nikakve obrasce
 

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
500
znaci da onaj ko je uzimal plavca proslu godinu ,a nije predao za poticaje, nebude dobio plavca ovu godinu?

Bez obzira dal imas OPG il nemas??
:scratch :scratch :scratch
 
H

huki

Guest
Ova zadužena država do marsa nema pametnijeg posla nego izmišljati gluposti. Predaš papire za poticaj i onda čekaš, i čekaš , a love nema. Meni poticaji nisu potrebni jer imam svoju računicu. Ovi glupani u svim državnim raznoraznim agencijama samo sjede i titraju jajca te smišljaju praznu slamu. Ako ja ne želim poticaje, onda me kao poljprivrednika treba uništit. Pojedinci u mojem kraju ( znam ih osobno, jer su se time čak i hvalili po lokalnim birtijama) dižu poticaje, a da ne posiju ni zrno. Izgleda da su oni bogom dani ovoj državi, a ja i moja obitelj koji želimo živjeti od svoga rada to nemožemo. Nije mi toliko bitno jel ću imati pravo na plavu naftu ili neću,jer uvijek ima lože. U socijalizmu nije bilo poticaja, pa nije bilo toliko neobrađene zemlje kao što je sada. Barem si znao na ćemu si. A sada neznaš od ovih državnih pametnjakovića što će smislit danas a kamoli sutra.
Nek se oni jbg, ja ću i dalje raditi po svome.
 
Na vrh