Slažem se da je bolja veća ali je problem što nemam hidraulični izvod za kočnicu za prikolicu pa ne znam da li mogu toliki teret voziti nizbrdo bez kočnice...a drugi je problem što je dosta skuplja i glomaznija...ova od 5,5 mi je kompaktnija i lakša za manevre ali se bojim da će izgledati jako mala za traktor...U ovu veću stane cca 5,5 tona pšenice koja je recimo najteža. Za taj traktor definitivno veća.
Ok, ovo mi je prvi glas da nisu dobre...Jel imaš preporuku za neku drugu prikolicu?Ja sam čuo za te tehnometal da nisu dobre.
Jel kolega ima njihovu prikolicu?
Zaboravi kak bu izgledala. Ako nenaš daleke ture, s manjom buš vjerojatno zanemarivo sporiji nego s većom. Veliki je to teret za voziti bez koćene prikolice. Tim više kaj si u brežuljkastom kraju.Slažem se da je bolja veća ali je problem što nemam hidraulični izvod za kočnicu za prikolicu pa ne znam da li mogu toliki teret voziti nizbrdo bez kočnice...a drugi je problem što je dosta skuplja i glomaznija...ova od 5,5 mi je kompaktnija i lakša za manevre ali se bojim da će izgledati jako mala za traktor...
Neznam jer i ja gledam što kupit uglavnom raširilo im stranice kad su unazad kipali.Ok, ovo mi je prvi glas da nisu dobre...Jel imaš preporuku za neku drugu prikolicu?
7m3 je nekih 5,8tona pšenice ravno sa stranicama, kada bi se u vrh možda bi bilo 6tonaKak bi u 7 m3 stalo 7 tona pšenice? Ja imam prikolicu 9,6 m3 i stalo je 8 tona pšenice s tim da se sipalo kad bi se zaljuljala a pšenica je imala hektolitar 83-84.
Kakva je procedura postavljanja kočnice i koliko otprilike košta??Pa ako već toliko daješ za prikolicu mislim da je zanemariv iznos postavit hid za kočnice na traktor
Onda kočim preko ručice za hidrauliku ili...?Željac, čul sam i ja da su se ljudi utopili u moru pa ipak idem...
A kak si ti puno toga čul u puno tema, daj mi reci dal si možda čul i dal su dečki prilikom kipanja povezali stranice po sredini (onak kak imaju npr., Imt i Tehnostroj prikolice) ili su samo otprli stranicu i počeli kipati? (govorim o prikolici koja nema zadnji stup)
Ak im se to i dogodilo, vjerujem da bi i reklamacija prošla o njegovom trošku...
Tole, ak nemaš izvod za kočenje prikolice, jednostavno spoji prek hidrauličnog izvoda i opet bude funkcioniralo. Ak imaš kompresor, onda se dogovoriš i složi ti kočnice na zrak umjesto na hidrauliku.
Najbolje ti je nazvati ga i dogovoriš se sve, od dimenzija do jačine osovine.
I mene isto zanima. Jel to postoji neka univerzalna ili ide po modelu traktora?Kakva je procedura postavljanja kočnice i koliko otprilike košta??
Jesu li kočnice hidraulički ili mehanički upravljane?I mene isto zanima. Jel to postoji neka univerzalna ili ide po modelu traktora?