Velim, moja je 5,76 kubika i bas ovoga ljeta je s jednom turom psenice na njoj bilo cca 5400kg, ne sjecam se vise tocno.Kak bi u 7 m3 stalo 7 tona pšenice? Ja imam prikolicu 9,6 m3 i stalo je 8 tona pšenice s tim da se sipalo kad bi se zaljuljala a pšenica je imala hektolitar 83-84.
Što će čovjeka sramota pričat.Željac, čul sam i ja da su se ljudi utopili u moru pa ipak idem...
A kak si ti puno toga čul u puno tema, daj mi reci dal si možda čul i dal su dečki prilikom kipanja povezali stranice po sredini (onak kak imaju npr., Imt i Tehnostroj prikolice) ili su samo otprli stranicu i počeli kipati? (govorim o prikolici koja nema zadnji stup)
Ak im se to i dogodilo, vjerujem da bi i reklamacija prošla o njegovom trošku...
Tole, ak nemaš izvod za kočenje prikolice, jednostavno spoji prek hidrauličnog izvoda i opet bude funkcioniralo. Ak imaš kompresor, onda se dogovoriš i složi ti kočnice na zrak umjesto na hidrauliku.
Najbolje ti je nazvati ga i dogovoriš se sve, od dimenzija do jačine osovine.
MF 95 konja je vukel zdk 1500 . Sama prikolica je teška kao i traktor . A vukli smo u njoj po 14 t pšenice . Bez kočnica .Same Explorer 95 je na našem gospodarstvu redovito vukao cca 9t netto, dvoosovinska prikolica bez kočenja. Nemamo nekih strašnih brijegova ali nije baš čista ravnica.
bilo prošle godinu. tj sezona 2021.nije to traktor za takvu prikolicu. Samo po tvrdome. Sad ju vuče maxxum 125.Ma vuci jarane, kad bude trebalo zabremzat jer ti je naletio manijak u škarice, ni ne pokusavaj kociti, jer ides svakako u jarak
2 tone za nekočenu prikolicu je previše i to još puno???Puno previše za tvoj po meni
Meni piše ovako:Za svaki traktor postoje tvornički podaci o dopuštenom teretu koji se sigurno vuče.
Na slici ispod su podaci za moj Goldoni. Nažalost nema podataka za jednoosovinske prikolice (poluprikolice), ali s ozbirom na povečani pritisak na kotače traktora, dopuštena vrijednost može biti samo veća od navedene za dvoosovinke.
View attachment 54839