• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji kombajn kupiti?

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
koji proizvodac ima najdostupnije djelove? kombajni manje vrijednosti do 1990god claas,mf, fahr, zmaj, mccormic.... njih ima najvise na njsuki a vidio sam i kola i eplemobile nikad cuo za njih?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Zanima me mišljenje o kombajnu Deutz Fahr M660

isti kao i 770, samo nešto manjeg zahvata

najdostupniji djelovi kod mene su za zmaja, ima svega, al htio kupiti i puno ljudi me odgovorilo od njega, kao da je spor u radu itd itd, al svaki dio se može dobiti bez problema i cjene su pristupačne

u oglasnicima i je dosta pala cjena

karlo.m

Član
Tu od
7 Stu 2012
Poruka
244
Pozdrav... nov sam u temi i intresiraju me vaša mišljenja i iskustva o ovom kombajnu??
Treba novi hladnjak, rezervar nafte malo pušta i dotjerati limariju sa zadnje strane... 1800€

Prilozi

• 20150718_193444.jpg
    20150718_193444.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 192
  • 20150718_174228.jpg
    20150718_174228.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 218

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
samo da priupitam..kak vam se cini taj kombajn dominator 48 kojeg ste išli gledat? jer sam ga i ja isao gledat al je bilo -5 i gazda veli da neče upalit dok je tak hladno..tak da mi je sumnjiv malo

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pozdrav... nov sam u temi i intresiraju me vaša mišljenja i iskustva o ovom kombajnu??
Treba novi hladnjak, rezervar nafte malo pušta i dotjerati limariju sa zadnje strane... 1800€

Možda i nisam kompetentan da odgovorim ali eto , ja imam CORSARa koji je jako sličan ovome kombajnu , iako sam uradio samo 15tak Ha jer mi je prva sezona ja sam zadovoljan.
Ti ovdje hladnjak možeš improvizovati , rezervoar zavariti a limariju malo načekićati , cijena je jako prihvatljiva imajući u vidu da su takvi kombajni u mom kraju na cijeni oko 5000e.
Dijelova što mi je trebalo sam uspio nabaviti ili napraviti , ipak se radi o mašinama starim po pola decenije i nije baš za očekivati da ćeš lagano naći dio koji ti treba ali dobar remont prije sezone dosta znači.

Satyagraha

Novi član
Tu od
3 Svi 2015
Poruka
24
Da se naći po netu sve od dijelova, ja sam za svoga tražio, nije lako ali na kraju se nađe. Kupi Claasa i nećeš pogriješiti sigurno, samo ga pregledaj dobro da nema “dorada" ili modifikacija, jer to svakakvi ljudi prilagođavaju i "popravljaju", pa onda sve skupa bude nepopravljivo.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Zanima me koji je bolji i jeftinije održavanje: Claas compact 25 ili Deutz fahr M66?

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Održavanje ti je za sve više manje isto ako se ne raspadaju baš, zato pazit da ne kupiš ubijeni stroj.

Mi zadnjih 20ak godina samo DF bez nekakvih skupih ulaganja i problema kod održavanja dok god se redovito kombajn podmazuje i pazi, dakle ponašaš se kao da je tvoj a ne kao da radiš kod nekog s njim i nema problema ako kupiš dobru bazu na početku.

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Slažem se sa postom gospodina VuckoH, ali ga moram i dopuniti. Te kombajne koje ste Vi izabrlali su davno prošli punoletstvo i neki delovi su davno prestali da se proizvode za obe marke. Te delove morate praviti i ne smete mnogo da odstupate od projektovanih mera jer će se pojaviti novi otkazi na koje niste planirali.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa nemaju svi para za nove kombajne u skupe servisere ,skupe dijelove da ne spominjem.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ali opet kad se stavi na neku vagu mi sto imamo ove stare kombajne stalno sarafamo po njima i nesto popravljamo,djelove teze nabavljamo jer ih nema, pa onda ih ne rijetko sami pravimo,kad sve saberes samo ne placamo majstore..

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Ja nisam ni napisao da mora da se kupi nov kombajn i na svim seminarima sam uvek kritikovao predstavnike trgovačkih kuća koji propagiraju kupovinu novih kombajna! Uvek sam za one varijante koje odgovaraju domaćinima. Nisam ni za skupe servisere jer sam mnogo saveta podelio telefonom. I treba sam održavati svoje mašine, ali pravilno što znači da treba imati literaturu za održavanje iste. Ne priznajem ne pravilno podešavanje i odgovor vlasnika ja se New Holland podešava kao Zmaj. Isto važi i za ostale kombajne i traktore. Neprailna upotreba ulja jer je tak radio i njegov otac ..... O tome sam hteo da upozorim, ali se izvinjavam ako ste Vi to shvatili na Vaš način!

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Znači oni koji prodaju te strojeve za male pare žele da ih se samo rješe jer ne žele imati problema? Ali mislim, da onaj koji ima 2-5 hektara, ne treba mu tko zna koji stroj.

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
To je tačno da se ljudi rešavaju starih mašina samo da se reše bede i da neko drugi ulaže u njih. Kada imate toliku površinu pod žitaricama možda je jeftinije da platite da Vam neko pokosi nego da mašinu koristite dva dana, a pripremate tri dana i onda stoji godinu dana. Pošto te mašine nisu male zauzima Vam neku površinu zemljišta i cele godine se okrećete oko nje. Ovo je za razmišljanje! Nemoj opet da bude da sam nešto napisao kako drugima odgovara!

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Slažem se sa postom gospodina VuckoH, ali ga moram i dopuniti. Te kombajne koje ste Vi izabrlali su davno prošli punoletstvo i neki delovi su davno prestali da se proizvode za obe marke. Te delove morate praviti i ne smete mnogo da odstupate od projektovanih mera jer će se pojaviti novi otkazi na koje niste planirali.

Dosad nikad nije bila situacija da se nešto od dijelova mora raditi po naruđbi,sve je uvijek dostupno i za sat vremena najviše to kupiš i sastavljaš nazad te kombajn za sat dva može ponovno u pogon.

Dakle deutz fahr kombajni,da ne bi zabune bilo.

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
To je tačno da se ljudi rešavaju starih mašina samo da se reše bede i da neko drugi ulaže u njih. Kada imate toliku površinu pod žitaricama možda je jeftinije da platite da Vam neko pokosi nego da mašinu koristite dva dana, a pripremate tri dana i onda stoji godinu dana. Pošto te mašine nisu male zauzima Vam neku površinu zemljišta i cele godine se okrećete oko nje. Ovo je za razmišljanje! Nemoj opet da bude da sam nešto napisao kako drugima odgovara!
Dobro si napisal. Za tako male površine nema računice.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Prvo tko ima malu površinu nema kombajn samo za sebe jer mu se ne isplati.

Tko ima veliku površinu ne isplati mu se ne imat kombajn jer kad se plača skupi se toga jako puno.

Najbitnije od svega je da kad nemaš svoj kombajn ovisis o drugima i ne možeš kosit kad želiš a to je velik problem zbog vremena.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ko moze financijski izgurat zasto ne uzet neki manji solidan kombajn pa svoj poso radis kad trebas a sigurno u okolici ima jos ljudi s manjim povrsinama bez kombajna pa bi se nes i zaradilo ja da sam financijskoj mogucnosti trenutno uzeo neki manji kombaj kroz par godina bi se sigurno isplatio!!

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
Sve to izgleda lepo u teoriji, ali kada se udje u praksu i kada se kupi mali kombajn od 25 - 30 godina onda nastaj problemi. Nema kataloa, nema uputstva za upotrebu, nema uputstva za servisiranje i kao glavna stvar neki delovi kombajna i motora su prestali da se proizvode. To vam pišem iz ličnog iskustva jer sam imao potražnju za delovima ovakvih kombajna i jednostavno više ne postoje u cenovniku, a to znači da ih nema ni u proizvodnji. Ne govorim o nekom kombajnu nego o većini kombajna. Lepo je to kupiti mali kombajn uraditi svoje i još nekom komšiji isplatiti sebi žetvu i pripremu kombajna, ali nije uvek tako!

Najnoviji postovi

Na vrh