Citajuci ovu temu na kraju ne naidjoh na logican zakljucak.
Ne da neznam kad bih kupovao koji kombajn kupiti nego se i dalje lomim oko istih pitanja ,kako za dijelove ,ko ce to odrzavati posto nemogu stici servisirati na vrijeme ni ovo masinerije sto vec posjedujem (ko ima krave zna o cemu pricam) a sa druge strane bi valjalo posjedovati i tu masinu da mozes sebi uraditi na vrijeme a ne zavisiti od drugog.
Kako ne vidiš zaključak ? Treba da uzmeš novi(ji) kombajn kojeg nemožeš ti održavati usled neznanja i nemogućnosti i onda da plaćaš servisere koji će da te ''šišaju'' isto kao i oni koji predlažu kojekakve kredite i pozajmice
jer je baš to u tovm interesu samo ti nisi svjestan toga. :icon_rofl:
Za starije rage dijelova ipak ima , nađe se - snađe se.
Što se tiče motora obično su to opšte poznati motori ali i u krajnjem slučaju zamjena motora nije problem kako već neko reče jer obično se ima dovoljno prostora za razne manipulacije.
Recimo kolega je uglavio u JD 1065 (ako se sjećam tačno modela) motor od turbo zete , radi sasvim uredno ali mu žao što nije ubacio mečku Om352 (opet ako sam dobro zapamtio brojke).
Dajc , perkins , mercedes i ostali dijelova imaju.
Remenje , toga bar danas ima da se nađe , bio sam u firmi koja bukvalno nema šta nema a ono što nema nabavi za onoliko koliko treba brzoj pošti da donese.
Ležajeva , k'o u priči.
Tokarsko-glodačkih usluga svugdje , ljudi mogu da naprave bukvalno sve.
Sita , rješiva.
Heder , kosa , prsti ,žice ,sve i svugdje.
Šta još ove stare rage koje trebaju da se bace na staro željezo posjeduju što nemože da se riješi podsjetite me molim Vas?