• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji PLUG za koji TRAKTOR ???

• Temu pokrenuo Rajtek
  • Datum prvog posta
R

Ratarko

Guest
Re: Koji plug kupiti

Dobro si ti to poorao samo nekako se ne vidi dubina oranja , izgleda vrlo plitko ali ne bi bilo prvi puta da sam se prešao gledajući neku sliku :scratch

Vidim da ti je slama ostala na njivi , ti ju ne kupiš , nemaš krave ili slično ?
Kombajn ti nema sječku , bilo bi super da je to posječkano i raspršeno po njivi ali ni ovako ti izgleda ne smata za oranje , ne štopa ti slama ?

R

Rajtek

Guest

To sam i ja reko danas kad sam prebacil slike na komp, da izgleda plitko i nisam zadovoljan ni malo sa slikama od moba. Pa imam krave, i izbaliro sam si kaj mi treba za doma, al ostalo mi jedno 8 ha u polju, koju sam ''prodo'' pa me čovijek zajebo,i salam ostal. Na ovom dijelu je bila slabija pšenica pa mi tu ne smeta za oranje, al na drugo dijelu sam probo di je pšenica bila visoka 1,5 m i tu nemam šanse orat, pa sam moro napravit onu zadnju i najgoru soluciju, zapalit. Srce i duš me je boljela kad je vatra krenula.

R

Ratarko

Guest

Rajtek kaže:
To sam i ja reko danas kad sam prebacil slike na komp, da izgleda plitko i nisam zadovoljan ni malo sa slikama od moba. Pa imam krave, i izbaliro sam si kaj mi treba za doma, al ostalo mi jedno 8 ha u polju, koju sam ''prodo'' pa me čovijek zajebo,i salam ostal. Na ovom dijelu je bila slabija pšenica pa mi tu ne smeta za oranje, al na drugo dijelu sam probo di je pšenica bila visoka 1,5 m i tu nemam šanse orat, pa sam moro napravit onu zadnju i najgoru soluciju, zapalit. Srce i duš me je boljela kad je vatra krenula.

Uh ja isto mrzim paljenje strnjaka ... obavezno sječkam i onda zaoravam bez problema . Imao sam i ja taj problem da sam ostavio slamu jednom rođaku a ovaj nije pokupio , grrr , ali sam bio ljut ali preživio sam , ja sam ju potarupirao i onda se moglo obraditi . A imao sam i problem kada mi je vatra od susjeda zapalila moju njivu , žito je bilo površeno i upravo sam bacio karbo-kalk ...idem ti je drugi dan obrađivati njivu kada vidim ono pustoš ... sav mi strnjak izgorio , i karbokalk isto ... uh što sam se onda nasekirao :(

Evo imaju like ako te zanima ...

Obrisan neispravan link.

R

Rajtek

Guest

Nemam svoj kombajn, al da ga imam, sječka bi obavezno radila, al kad vam vrše uslužno, onda to nitko ne radi. Na proljeće si mislim kupit neki kombajn, ako bude para, sve ovisi o cijeni kuruze ove godine. Imam nekih 10 ha za prodaju i jedno 3 kaj budem ostavil doma. Inače imam 30 ha zemlje, 8ha svoje i 22 h državne.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

joooj,e ova welgerica mi zapala za oko... :) jel ono kraj nje produžni tunel za bale na maloj balirki?

M

Markolino

Guest

bio dam jučer u Lonjici kod tog čovjeka gledat plug ali nije bilo nešto za mene,veli da takav kakav ja tražim skup je a i teško ga je prodati zato prodaje 2 i 3 brazde.
i zato idem u austriju
Ratarko me uplašio u vezi VN-a pa ga neću kupiti.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Markolino kaže:
bio dam jučer u Lonjici kod tog čovjeka gledat plug ali nije bilo nešto za mene,veli da takav kakav ja tražim skup je a i teško ga je prodati zato prodaje 2 i 3 brazde.
i zato idem u austriju
Ratarko me uplašio u vezi VN-a pa ga neću kupiti.
A šta VN nije dobar???

Č

Čugi

Guest

abrkili kaže:
jel ono kraj nje produžni tunel za bale na maloj balirki?

Ja mislim da jeste.

Postadoh i ja maher!
8)

M

Markolino

Guest

Neznam ja je li dobar ili ne ,ali čuo sam više ljudi koji baš nisu s njima zadovoljni,a opet,evo svaki 2. ratar ga ima,pa neznam,
Vjerojatno ovisi i tko ga koristi i s čime, i u kakvoj zemlji

R

Ratarko

Guest

Markolino kaže:
Neznam ja je li dobar ili ne ,ali čuo sam više ljudi koji baš nisu s njima zadovoljni,a opet,evo svaki 2. ratar ga ima,pa neznam,
Vjerojatno ovisi i tko ga koristi i s čime, i u kakvoj zemlji

Upravo tako , jaki traktor i teška zemlja su se pokazali previše za njega .
Možda se može kupiti neka jača izvedba V&N pluga pa bi i ona izdržala u teškom oranju , to ne znam ali svakako ne bih kupio novi V&N plug jer se pravi u Mađi , imao sam par strojeva koji su napravljeni u Mađarskoj i nisam sa njima bio zadovoljan.
Mislim da se može naći kvalitetniji plug od V&N .

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

,,,zvona pričaj kakvi su v&n plugovi znam da ti imaš iskustva s najmanje 2kom ;),,koja je serija onaj trobrazni okretač :?:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

[attachment=0:fc8c2]plug.jpg[/attachment:fc8c2]
Mislim da je ovo najjača verzija V&N (3 brazde) pluga, zasad nisam imao problema u teškoj zemlji.
To je tip C-plus XM 1050, visina 82,5cm, razmak brazdi 105cm
Podešavajući od 14" do 20" i dosta je težak.

R

Ratarko

Guest

Taj stvarno izgleda masivan za njegove 3 brazde . Vidiš da je taj plug kod ovih mojih prijatelja što imaju V&N plugove oni bi na njega stavili još dvije braze . E onda tu vladaju drugačije sile kada se sa njim radi .

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

kako je lijep deutz i ja bi takvoga,,
dali zna tko kakav je v&n M-950??

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292

TX vidio si onog ViN sto ujak ima za ursusa.Odlican plug

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

jesam super izgleda a ni rus nije loš..

M

Markolino

Guest

Ja imam sličan Deutz ,ako me oko ne vara ,onda je to 6.31,a moj je 6.61.ja sam htio za svoj kupiti takav xm 1050 samo vario
Opet mi je krivo što VN nema mogućnosti 3+1,bar ne zasad,
jesu pristupačniji cijenom od rabea i lemkena,iskreno ima i visinu 82cm i dužinu 105cm
Neznam,što više razmišljam koji kupiti plug to više me zbunjuje.
rađe bi novi lemken ili rabe jer ga kasnije mogu povećati na 4 brazde,a u planu mi je vj.Claas od nekih 190 ks,pa bi bilo bezveze kupiti 3 brazde novi s nemogučnošću proširivanja na 4. brazdu,
Å ta će mi 190 konja na 3 brazde,ne?
A moj agrostar će dobiti rotobranu 3 metara i bok.
;) ;)

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193

Markolino kaže:
Ja imam sličan Deutz ,ako me oko ne vara ,onda je to 6.31,a moj je 6.61.ja sam htio za svoj kupiti takav xm 1050 samo vario
Opet mi je krivo što VN nema mogućnosti 3+1,bar ne zasad,
jesu pristupačniji cijenom od rabea i lemkena,iskreno ima i visinu 82cm i dužinu 105cm
Neznam,što više razmišljam koji kupiti plug to više me zbunjuje.
rađe bi novi lemken ili rabe jer ga kasnije mogu povećati na 4 brazde,a u planu mi je vj.Claas od nekih 190 ks,pa bi bilo bezveze kupiti 3 brazde novi s nemogučnošću proširivanja na 4. brazdu,
Šta će mi 190 konja na 3 brazde,ne?
A moj agrostar će dobiti rotobranu 3 metara i bok.
;) ;)
Opet se vraćam na staru temu...V&N ima mogućnost 3+1, provjerio sam na sajmu u gudovcu.
A sad jedno pitanje forumašima... kupio sam plug 5+1 Rabe, vario i nema crtala i nemaš ga kamo ni stavit. Dal ima netko takav plug i gdje mu je crtalo. Slike ću stavit kasnije, još nisam plug dostavio doma.

R

Ratarko

Guest

Ovako je na Rabe 4 brazde plugu to riješeno .
Crtalo ide samo na zadnju brazdu , ostale brzde su bez crtala odnosno imaju one okomite noževe tik iznad lemeša ( na daskama ) .

Obrisan neispravan link.

Najnoviji postovi

Na vrh