• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koju balirku kupiti

• Temu pokrenuo seljaček
  • Datum prvog posta
4

4fun

Guest
ma ne kupujem ja balirku samo sam naletio na njuškalu pa sam stavio ovdje

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
balirka je super i s obzirom na godine nije puno samo kolko je bala npravila i kak je stanje u živo to treba vidjet.
bio u nječkoj vidio claasove kombinirke po par godina stare a bala su imale preko 50 000. na kaj sam ja ostal :shock: :shock: :shock: stroj bez ogrebotine nigdje ništa a ono bala ko u priči. treba koji lacac ili ležaj promjeniti i deri dalje.
mogo sam dobiti claasovu 2007 godinu imal je 28 000 nešto bala trebalo je lance sve promjeniti jer su se nategnuli i dobio bi ju bagatelča ali nešto mi je tu smrdjelo. premalo novaca za praktički 2 godine star stroj pa nisam sad malo razbijam glavu da sam trebao ali opet kaj bi kupio bi vidio a švaba ju nije htio probat pa me još više odvlačilo od kupnje

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
201
pa je tak je to na slici sve izgleda ljepo..kad je on opere i uglanca limarija se sjaji a limarija je najmanje bitna bitno je ono sve unutra.......

K

kico75

Guest
kikic MF kaže:
balirka je super i s obzirom na godine nije puno samo kolko je bala npravila i kak je stanje u živo to treba vidjet.
bio u nječkoj vidio claasove kombinirke po par godina stare a bala su imale preko 50 000. na kaj sam ja ostal :shock: :shock: :shock: stroj bez ogrebotine nigdje ništa a ono bala ko u priči. treba koji lacac ili ležaj promjeniti i deri dalje.
mogo sam dobiti claasovu 2007 godinu imal je 28 000 nešto bala trebalo je lance sve promjeniti jer su se nategnuli i dobio bi ju bagatelča ali nešto mi je tu smrdjelo. premalo novaca za praktički 2 godine star stroj pa nisam sad malo razbijam glavu da sam trebao ali opet kaj bi kupio bi vidio a švaba ju nije htio probat pa me još više odvlačilo od kupnje
kolko su bile novaca i gdje

M

mile202

Guest
prodajem ti je krone kr 130s..
balirka ima 11nozeva i spreman je za baliranje.

daj stavi koju sliku od te balirke,i javi se privatnom porukom pa cemo se dogovoriti!ako nisi prodao tu balirku!

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Evo jedna savršena balirka.Tip je v0ozio za đipom nekih 150 km.GUme joj se zapalile.

261870154717991265646100.jpg

263764154718187932293100.jpg

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
Zanima me što preporučujete od kao najisplativiji izbor kod kupnje rabljene rotobalirke sa mrežom , negdje 2000- 2004 godište?
Koja je marka najbolja kao rabljenia?

znači da ima dostupne dijelove i prihvatljive cijene istih .
Da nemaju nekih dječjih bolesti , i konstrukcijskih slabosti i propusta , kao što je npr. starije claas rolant, čuo sam da kod njih cilindri drže pritisak i da znaju popuštati, pa bala zapinje ili uopće ne želi izaći van .

nemam rotobalirku ni nekih posebnih iskustava s takvim baliranjem , pa me zanima vaše mišljenje.

Najviše mi se ipak sviđa claas, zbog kvalitete koju imaju njihovi kombajni, pa mi se nekak čini da bi i balirke trebale biti takve.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Sve zavisi u kakvom je stanju neka balirka i koliko je bala napravila. A dobre su sve: Krone, Claas, Deutz-Fahr ili bilo koja druga više ili manje poznata marka samo ako je dobro očuvana. A za rezervne dijelove se raspitaj u svojoj okolini ili kod trgovaca koji prodaju polovne poljoprivredne mašine.
Koji traktor imaš da bi tjerao balirku? Koju bi htio: sa fiksnom ili varijabilnom komorom, sa ili bez noževa, koji prečnik bale? itd. Ima dosta pitanja i dosta je raznolika ponuda, samo moraš vidjeti šta ti najviše odgovara i šta ima u ponudi kod trgovaca.
Koliki je budžet koji si namjenio za kupovinu balirke?

kdarko

Član
Tu od
8 Velj 2012
Poruka
185
najbolje je da ima mrežu i špagu , moj savjet je kupi stariju ispravnu i poznatu marku zbog dijelova a ovo godište koje si naveo je najgore zbog toga što su izganjane i drže cijenu 50 -70 % od nove, kad kupuješ obavezno probaj i otvori je da vidiš iznutra da nije varena pogotovo gdje se otvara komora ,dali radi sistem vezanja i kak radi ? Dali pašu priključci hidraulike na tvoj traktor ako ne treba pripasivat hidrauliku .Ja sam kupio na lance fixna komora i zadovoljan sam (samo da su lanci kod mene novi da ne pucaju),
Ako je u polju i radi onda je svaka dobra a ako stoji pod šupom nek tem i ostane:evil: moja je talijanka fort željezo je ko žvakača sve što pomotam sravnam sa čekičem na hladno bez problema :mad: moj savjet nek je made in germany bilo koja:supz:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Dobra balirka i jako dobro očuvana. Špaga, mreža, noževi, široki pikap... I još na remenje. :gitarist: Volio bi jednu ovakvu u dvorištu :prayer:
Znali se koja je cijena?

Posljednje uređivanje:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
zeko, koliko cijeni kolega?
susjed je pred tjedan dana dovezao istu takvu. ogromna balirka :D

Najnoviji postovi

Na vrh