• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koju balirku kupiti

• Temu pokrenuo seljaček
  • Datum prvog posta

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
ŠANANA IMT 565 kaže:
Marko355 kaže:
Na jutubu sam vidio da poljaci sa c-360 teraju balirke za okrugle bale.

ajde daj nešto stavi!

probat ču nač...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
bosanac kaže:
Da li neko zna nesto o ovoj balirki?
KRONE kr-125
Duzina 3700
Sirina 2250
Visina 1970
Radni zahvat 1400
Dimenzija bale 1200x1200
Potrebna snaga traktora 25kw\34ks
Mislim da bi ovu balirku traktor od 65ks mogao da goni u sjenazi.
ja ti imam Krone KR-130S..bale radi 130×130 i jako sam zadovoljna s njome..
Kronejove balirke se malo lakše tjeraju od ostalih zbog prenosa koje imaju.
za ovu 125 ti treba oko 65-70ks da bi mogao kak treba raditi u sjemaži

H

halubljan

Guest
interesira me ima li ko Mc halle balirku i omotač sve u jednom,i kakve su i kava su iskustva

B

Balirke

Guest
Poštovani,

što se tiče novih balirki, možete pogledati i balirke WOLAGRI kod nas - M.SERVIS - Neispravan link je obrisan! , a od idućeg tjedna u ponudi po ekskluzivnim uvjetima (kao jedini ovlašteni serviseri i uvoznici) nuditi ćemo i kompletan program FERABOLI-ja.

Lijepi pozdrav,

Kristijan Mikac

M.SERVIS

B

Balirke

Guest
ŠANANA kaže:
abrkili kaže:
ako misliš na balirke koje bi mogao tvoj traktor tjerat,bez problema bi on tjerao balirku bez noževa.Na sajmu u Gudovcu sam vidio jednu Mascar balirku kojoj je minimalna potrebna snaga bila 40 ks...Uostalom ako misliš na male bale,također u Gudovcu bude svake godine mala balirka,recimo da joj bale budu visine 60-ak cm..Kotači su joj malo jači od tačaka..

Mascar Corsa 120
Neispravan link obrisan!

B

Balirke

Guest
Neispravan link je obrisan!

Feraboli Entry 120
120x120
lanac-letva
200 cm pick-up (170)
hidraulika pick-upa
potrebna snaga: 30kW/40 KS
a cijena je fco HR 15.200 Eur sa PDV-om

M.SERVIS
Neispravan link je obrisan!

Posljednje uređivanje od moderatora:
H

Hrco01

Guest
Kako tako malo snage treba za tu rolo presu pa 40 ks, cini mi se smijesno?
Imt 542 vuce prresu za kockaste pa ga trese naprid nazad!!!

B

Balirke

Guest
Hrco01 kaže:

Poštovanje,

da istina, i istina je da bi joj traktor kojih 50-55 ks bolje odgovarao ali ovo je MINIMALNA SNAGA.
I u svakom slučaju se ne odnosi na IMT i slične koji na kardan daju 50% snage sa radilice. Ali mislim
da bi je traktor te snage mogao vući po ravnom i da bi to "hodalo". Inače bolja je kombinacija veća
preša i manji traktor a nikako obratno.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
ja sam uvijek mislio da je bolje viči traktor a manja preša
i jedno pitanje u planu mi je kupiti ove godine visokotlačnu prešu ( kockaste bale ) za traktor od 55 ks koju mi prepiručate

B

Balirke

Guest
vimi kaže:
ja sam uvijek mislio da je bolje viči traktor a manja preša
i jedno pitanje u planu mi je kupiti ove godine visokotlačnu prešu ( kockaste bale ) za traktor od 55 ks koju mi prepiručate

Poštovanje,

prvo odgovor na pitanje veći traktor-manja preša. Zašto ne? Jer i najveću prešu tipa John Deere 446 (2,2 m pickup) vuče traktor klase Zetor 60 KS a ako se za njega prikvači npr. Welger 12 (stara 45 godina) i ako se nju tjera koliko traktor može... neće dugo.

A kakvu prešu kupiti za traktor 55 KS? Moj savjet je prvo pogledati koliko smije biti široka (ako imate uske puteve tražite manji pick-up) a ako veličina nije problem onda bilo koju koja je u dobrom stanju.

Moje mišljenje:
1- John Deere (342 na više)
2- Deutz Fahr (HD serija, povoljni dijelovi, jako moćne preše pogotovo HD 460)
3- Sipma (kopija DF, puno jeftinija, puno mlađa za iste novce)
4- Welger (od 45 na dalje, po mogućnosti serija sa 3 broja - 400, 530), najskuplji, kao Golf 2 dizel ali se lako prodaje i ima "ime"
5- Gallignani, Sgorbati - kopije DF (jeftinije od DF, nešto lakše po težini)

Ali najvažnije da je preša u dobrom stanju, pogledati da li je varena i uglavnom pregledati zupčanike i zračnost - "luftove".

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
ja sam zaljubljenik u claasa jer imam niskotlačnu presu na kombajnu i 9 godina radim sa njim i radi kao sat nikad špag nije propustila ako i je tada ga u sljedečoj bali uhvati jako sam zadovoljan sa njom , a kakvo mišljenje imate o visokotlačnim prešama claas

B

Balirke

Guest
vimi kaže:
ja sam zaljubljenik u claasa jer imam niskotlačnu presu na kombajnu i 9 godina radim sa njim i radi kao sat nikad špag nije propustila ako i je tada ga u sljedečoj bali uhvati jako sam zadovoljan sa njom , a kakvo mišljenje imate o visokotlačnim prešama claas

Ovako, glavna stvar je da je presa u dobrom stanju i onda sve rade. Tako da se vlasnici Claasa ne uvrijede.
Ali Claas ima jednu veliku manu a to su prihvatači špage s "propelerima". Koji nemaju mogućnost podešavanja i kad se istroše jedina mogućnost je ili dovarivanje ili kupovina novih. Zamjenski dijelovi nisu na visini zadatka a originali su dosta skupi. Tako da Claas u dobrom stanju radi super ali se od Sipme, Deutza ili Gallignanija za malo novaca napravi novi stroj jer su i originalni dijelovi dosta povoljni a zamjenski gotovo besplatni.
Uzmite Claasa (po mom mišljenju) jedino ako ste sigurni da neće biti problema jer on kad veže veže super ali kad stane, onda je frka.

juxi

Član
Tu od
11 Pro 2007
Poruka
163
Balirke kaže:
Hrco01 kaže:

Poštovanje,

da istina, i istina je da bi joj traktor kojih 50-55 ks bolje odgovarao ali ovo je MINIMALNA SNAGA.
I u svakom slučaju se ne odnosi na IMT i slične koji na kardan daju 50% snage sa radilice. Ali mislim
da bi je traktor te snage mogao vući po ravnom i da bi to "hodalo". Inače bolja je kombinacija veća

Ovdje u mom kraju čovjek sa IMT 542 vozi neku presu 120x120 bez noževa, kaže da ide dobro samo mora sporije ići pogotovo kad hoće pred kraj da nabije balu...ja nisam mogao vjerovati da može. Ova Feraboli presa mi se čini jako lijepo, mislim da bi je rus od 55ks fino vozio. Koliko je novaca omotač bala za nju?

B

Balirke

Guest
juxi kaže:
Balirke kaže:
Hrco01 kaže:

Poštovanje,

Ovdje u mom kraju čovjek sa IMT 542 vozi neku presu 120x120 bez noževa, kaže da ide dobro samo mora sporije ići pogotovo kad hoće pred kraj da nabije balu...ja nisam mogao vjerovati da može. Ova Feraboli presa mi se čini jako lijepo, mislim da bi je rus od 55ks fino vozio. Koliko je novaca omotač bala za nju?

Pozdrav,
mislim da bi rus s njom išao dobro a što se tiče omotača cijene su:
1. FP-35
- nošeni
- 1 okretna ruka za omatanje
- stražnji utovar
- bale promjera 100 do 140
- folija 750 mm
- težina 850 kg
CIJENA: 11.310 Eur (cijena s PDV-om, fco HR)

2. FL-45
- vučeni, s bočnom vilicom za utovar
- 1 folija -statična, vrti se bala
- bale promjera 100 do 130
- folija 750 mm
- težina 1350 kg
CIJENA: 11.342 Eur (cijena s PDV-om, fco HR)

3. RAPID 1/2
- vučeni
- izbačen desno s prednjim utovarnim rukama
- 1 ili 2 automatske ruke za omatanje
- bale promjera 100 do 150 cm
- folija 750 ili 500 mm
CIJENA: 11.565 Eur - Rapid 1
15.895 Eur - Rapid 2

Lijepi pozdrav

4. SUPER RAPID
- težina: 850/1150 kg

M

mladi kosac

Guest
pogledajte u temi rolo-balirke kako ja sa 542 tjeram balirku hesston fiat-agri 5630

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
201
E bok...ja vam imam kwernelandovu baliru(vicon)-sad je to sve kuhn kupi ali sve ti je isto samo drugo ime........kupio sam novu prosle godine i jako sam zadovoljan sa njom.Ima remenje i ja zasad nisam imao problema sa njima.A moje misljenje je da bolje rade bale ove sa remenjem tj da vise stane u tu balu jer ta balirka ti balu stisce od 50 cm pa sve do kraja...dok ove sa valjcima tek na kraju sabijaju balu i tu treba biti jaci traktor da ju dobro stisne na kraju.Ja je teram sa maseyom od 100ks i ide bez problema.A sto se tice elektronike balirke to mi se najvise svida.Imas comp u kabini koji te sve navodi kuda da vozis sve ti pokazuje-to mi je super......evo toliko....

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Kaj se tiče jačine traktora za balirku s fiksnom komorom dosta je i 100 ks. Ja radim s 95ks i bale su vrhunske. Kolega bogec isto tako, te mnogi na forumu i koji nisu. Mislim da ona teorija da za balirku treba 120-150ks traktor ide sam za brdovite terene(lakše je traktoru), a u ravnici to isto radi i manji. Balirke s remenima su puno bolje za suho sijeno i slamu jer je varijabilna i bala može bit i veća od 120.

Zlatko123 koliko ti teže bale sjenaže???

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
201
Ma znam ja kod nas ti je jedan tero sa valjcima balirku sa 80ks traktorom al cim je malo brdo on se tusio....nezz kak je kod vas al kod nas ti 90% ljudi tera te balirke sa traktorima oko 150ks...nezz mozd je to zbog balirke....a sto se tice bale nezz tocno kolko je kila.....a sto se tice suhoga stvarno su bale super al nije da se hvalim ali i sjenaza mi super izgleda....jer ja kad radim radim polako i nezurim nikud ko neki.....kad zuris nemoze ti nijedna presa slozit ljepu balu.....jedino sto me malo zeza ali to nije velki problem jebe me malo kad baliram lucernu jer kad je malo mokrija onda se malo ljepi na remnje i jebe mi indikator smjera ....ali to se lako rjesi....svakih 20-30bala ocistim to malo oko indikatora i picis dalj bez ikakih problema...hehe..:)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
A rade i s 80ks ali to je malo premalo za balirku ak oćeš bale ok, mislim traktor se jako muči pri završavanju bala. Kod mene je čovjek baliral sa Explorerom 70 i Welger RP 220 i išlo je lakše nego drugi sa Zetorom 7340 i DF MP125 ili 130...

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
201
Ma znam.....ovaj ti je kod nas radio da df onim od 80ks....i vicon prešom....isto se je jako mučio na kraju kad je trebalo stisnuti balu.....al sad je kupio fenda 140ks i sad radi dobro.....a moj masej se ni neuznoji pravo sa ovom mojom varijabilnom....

Najnoviji postovi

Na vrh