ja ti imam Krone KR-130S..bale radi 130×130 i jako sam zadovoljna s njome..bosanac kaže:Da li neko zna nesto o ovoj balirki?
KRONE kr-125
Duzina 3700
Sirina 2250
Visina 1970
Radni zahvat 1400
Dimenzija bale 1200x1200
Potrebna snaga traktora 25kw\34ks
Mislim da bi ovu balirku traktor od 65ks mogao da goni u sjenazi.
ŠANANA kaže:abrkili kaže:ako misliš na balirke koje bi mogao tvoj traktor tjerat,bez problema bi on tjerao balirku bez noževa.Na sajmu u Gudovcu sam vidio jednu Mascar balirku kojoj je minimalna potrebna snaga bila 40 ks...Uostalom ako misliš na male bale,također u Gudovcu bude svake godine mala balirka,recimo da joj bale budu visine 60-ak cm..Kotači su joj malo jači od tačaka..
Mascar Corsa 120
Neispravan link obrisan!
Hrco01 kaže:Kako tako malo snage treba za tu rolo presu pa 40 ks, cini mi se smijesno?
Imt 542 vuce prresu za kockaste pa ga trese naprid nazad!!!
vimi kaže:ja sam uvijek mislio da je bolje viči traktor a manja preša
i jedno pitanje u planu mi je kupiti ove godine visokotlačnu prešu ( kockaste bale ) za traktor od 55 ks koju mi prepiručate
vimi kaže:ja sam zaljubljenik u claasa jer imam niskotlačnu presu na kombajnu i 9 godina radim sa njim i radi kao sat nikad špag nije propustila ako i je tada ga u sljedečoj bali uhvati jako sam zadovoljan sa njom , a kakvo mišljenje imate o visokotlačnim prešama claas
Balirke kaže:Hrco01 kaže:Kako tako malo snage treba za tu rolo presu pa 40 ks, cini mi se smijesno?
Poštovanje,
da istina, i istina je da bi joj traktor kojih 50-55 ks bolje odgovarao ali ovo je MINIMALNA SNAGA.
I u svakom slučaju se ne odnosi na IMT i slične koji na kardan daju 50% snage sa radilice. Ali mislim
da bi je traktor te snage mogao vući po ravnom i da bi to "hodalo". Inače bolja je kombinacija veća
preša i manji traktor a nikako obratno.
juxi kaže:Balirke kaže:Hrco01 kaže:Kako tako malo snage treba za tu rolo presu pa 40 ks, cini mi se smijesno?
Poštovanje,
da istina, i istina je da bi joj traktor kojih 50-55 ks bolje odgovarao ali ovo je MINIMALNA SNAGA.
I u svakom slučaju se ne odnosi na IMT i slične koji na kardan daju 50% snage sa radilice. Ali mislim
da bi je traktor te snage mogao vući po ravnom i da bi to "hodalo". Inače bolja je kombinacija veća
preša i manji traktor a nikako obratno.
Ovdje u mom kraju čovjek sa IMT 542 vozi neku presu 120x120 bez noževa, kaže da ide dobro samo mora sporije ići pogotovo kad hoće pred kraj da nabije balu...ja nisam mogao vjerovati da može. Ova Feraboli presa mi se čini jako lijepo, mislim da bi je rus od 55ks fino vozio. Koliko je novaca omotač bala za nju?