• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koju voćku bi preporučili da posadim?

Papcina

Član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
372
Molim misljenje...
zelio bih posaditi kulturu, po mogucnosti da je vocka, a ako ne onda neko stablo koje je iskoristivo i koje nije invazivno.
Radi se o relativno skromnoj zemlji uz obalu, ima dosta kamenjara ali najveći problem je bura koja zimi zna puhat dosta... insolacija je jako dobra, ljeta znaju biti sušna

koja kultura uspijeva u tim uvjetima? razmišljao sam o smokvi, bademu, rogaču... badem mi ne štima jer bi mu bura vjerojatno ofurila cvjetove... smokva me strah da zimi ne smrzne (idu temperature do -5), a rogač ne znam jer ga nema ovuda nigdje u mojim krajevima... imate neki bolji savjet?
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Dečki imam jednu ledinu a neznam kaj bi posadil na njoj, sad je trava koju kosim samo.
Pa mi nekak dođe da bi si nekaj posadil da imam korist neku, kakvu ni sam neznam. Za muku sam siguran da budem ju imal ak se kaj odlučim, kaj se bi isplatilo posaditi na 3400m2? Maline? Borovnice? Neznam kaj.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Pa vidim da se jeebes s hrastovinom,ja bi posadil agaciju vecinom a zatim ostalo mijesano.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ma to nikak nebi, iskreno gledam maline ili borovnice, čak i ribizl, nekaj od toga bi. Ili neke voćke, kruške, višnje nisam pametan.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Mislil sam umjesto vocaka da drva posadis,manje brige a vidim da volis cijepati.:)
 

OPG Zrnić

Novi član
Tu od
29 Stu 2019
Poruka
13
Ima li netko ideju koja kultura bi uspijevala na blagoj sjevernoj padini, nv oko 500 metara?
 

Najnoviji postovi

Na vrh