S
seljaÄek
Guest
Ne kužim zašto zabrana poticaja kakve brojeve morate mijenjati zar životinja nema svij broj (markicu ) ili tetovir broj dok je živa bar je tako kod svinja. :?: :?:
frks kaže:moji drže 10 holstain krava 4 junice i 3 komada teladi.to je cca 140l mlijeka ekstra klase koju je dukat platio 2.50kn.cijena je takva zbog niskih proteina.izgubili smo pravo na poticaj tako da je obiteljski buđet prepolovljen jedino nas sada izvlači to što smo u sustavu pdv-a,do tada se jako dobro živjelo.poticaj smo izgubili zbog nepažnje pri prijavi za subvenciju u stočarstvu tj.produžili smo ugovor bez da smo promjenili brojeve ušnih markica jer smo imali proširenje i pomlađivanje˝stada˝kazna:zabrana svih državnih poticaja(mljeko,kukuruz,trave,stoka,itd..)
frks kaže:moji drže 10 holstain krava 4 junice i 3 komada teladi.to je cca 140l mlijeka ekstra klase koju je dukat platio 2.50kn.cijena je takva zbog niskih proteina.izgubili smo pravo na poticaj tako da je obiteljski buđet prepolovljen jedino nas sada izvlači to što smo u sustavu pdv-a,do tada se jako dobro živjelo.poticaj smo izgubili zbog nepažnje pri prijavi za subvenciju u stočarstvu tj.produžili smo ugovor bez da smo promjenili brojeve ušnih markica jer smo imali proširenje i pomlađivanje˝stada˝kazna:zabrana svih državnih poticaja(mljeko,kukuruz,trave,stoka,itd..)
frks kaže:mi smo izvršili zamjenu grla u štali ali ne i na papiru.ministarstvo šalje obavjest o produženju ugovora o subvenciji,a tast kao vlasnik je dužan njih obavjestiti o izmjeni u štali,što naravno moj tast kao vlasnik stoke nije napravio dakle sami smo si krivi na teren u kontrolu je izašao državni inspektorat po nalogu ministarstva.žalili smo se gdje smo i naveli prošrenje i pmlađivanje stada s 4 na 14 krava tj.s 16 na 2godine žalba je odbijena sa obrazloženjem da su te stare krave trebale ostati u stadu do kraja godine(još 3 mj)tek tada ih izlučiti iz stada.zaključak:izmjene u stadu se smiju vršiti samo prvih 15 dana godine ili zbog prisilnog klanja.ugovor je o subvenciji za proširenje i unapređenje stada