• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koliko kravica držati - neki optimalni broj

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta
S

seljaček

Guest
Ne kužim zašto zabrana poticaja kakve brojeve morate mijenjati zar životinja nema svij broj (markicu ) ili tetovir broj dok je živa bar je tako kod svinja. :?: :?:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
frks kaže:
moji drže 10 holstain krava 4 junice i 3 komada teladi.to je cca 140l mlijeka ekstra klase koju je dukat platio 2.50kn.cijena je takva zbog niskih proteina.izgubili smo pravo na poticaj tako da je obiteljski buđet prepolovljen jedino nas sada izvlači to što smo u sustavu pdv-a,do tada se jako dobro živjelo.poticaj smo izgubili zbog nepažnje pri prijavi za subvenciju u stočarstvu tj.produžili smo ugovor bez da smo promjenili brojeve ušnih markica jer smo imali proširenje i pomlađivanje˝stada˝kazna:zabrana svih državnih poticaja(mljeko,kukuruz,trave,stoka,itd..)

kakav je to bio ugovor, o čemu? :shock:
markice ti stavlja na tele čovjek iz selekcije (ako si tam prijavljen), i to su doživotne markice.
pa ljudi neki sve krave prodaju , kupe druge, pređu sa simentalca na holštajna, il kaj več pa nema nikakvih problema :scratch :scratch :scratch :scratch
šta se je ustvari dogodilo,ajd da ti pomognemo? :?:

P

paor

Guest
frks kaže:
moji drže 10 holstain krava 4 junice i 3 komada teladi.to je cca 140l mlijeka ekstra klase koju je dukat platio 2.50kn.cijena je takva zbog niskih proteina.izgubili smo pravo na poticaj tako da je obiteljski buđet prepolovljen jedino nas sada izvlači to što smo u sustavu pdv-a,do tada se jako dobro živjelo.poticaj smo izgubili zbog nepažnje pri prijavi za subvenciju u stočarstvu tj.produžili smo ugovor bez da smo promjenili brojeve ušnih markica jer smo imali proširenje i pomlađivanje˝stada˝kazna:zabrana svih državnih poticaja(mljeko,kukuruz,trave,stoka,itd..)

frks ima veliki problem i žao mi je zbog toga. ipak, mislim da ovi iz selekcije nisu tek tako donijeli zabranu. pretpostavljam da je greška na vama. ne znam koliko će vam još trajati zabrana, ali vam savjetujem da napišete fino pismo u ministarstvo, možda će vam se novi ljudi smilovati. mogu oni to i imaju pravo ako hoće.

frks

Član
Tu od
12 Pro 2007
Poruka
73
mi smo izvršili zamjenu grla u štali ali ne i na papiru.ministarstvo šalje obavjest o produženju ugovora o subvenciji,a tast kao vlasnik je dužan njih obavjestiti o izmjeni u štali,što naravno moj tast kao vlasnik stoke nije napravio dakle sami smo si krivi na teren u kontrolu je izašao državni inspektorat po nalogu ministarstva.žalili smo se gdje smo i naveli prošrenje i pmlađivanje stada s 4 na 14 krava tj.s 16 na 2godine žalba je odbijena sa obrazloženjem da su te stare krave trebale ostati u stadu do kraja godine(još 3 mj)tek tada ih izlučiti iz stada.zaključak:izmjene u stadu se smiju vršiti samo prvih 15 dana godine ili zbog prisilnog klanja.ugovor je o subvenciji za proširenje i unapređenje stada

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
frks kaže:
mi smo izvršili zamjenu grla u štali ali ne i na papiru.ministarstvo šalje obavjest o produženju ugovora o subvenciji,a tast kao vlasnik je dužan njih obavjestiti o izmjeni u štali,što naravno moj tast kao vlasnik stoke nije napravio dakle sami smo si krivi na teren u kontrolu je izašao državni inspektorat po nalogu ministarstva.žalili smo se gdje smo i naveli prošrenje i pmlađivanje stada s 4 na 14 krava tj.s 16 na 2godine žalba je odbijena sa obrazloženjem da su te stare krave trebale ostati u stadu do kraja godine(još 3 mj)tek tada ih izlučiti iz stada.zaključak:izmjene u stadu se smiju vršiti samo prvih 15 dana godine ili zbog prisilnog klanja.ugovor je o subvenciji za proširenje i unapređenje stada

uh , uh uh, gadno, čim si tražio potporu od ministarstva tog se moraš držat.
krava koja se proda mora se izvršit odjava kod veterinara i on prosljeđuje selekciji jer je on izdao putnicu, ti popuniš dio obrasca na zelenom kartonu gdje piše odlazak kome je prodano.
pošto si ti uzeo subvenciju za razvoj gospodarstva a ne neki kredit od banke ,(to je nešto slično ko kupnja auta na povlasticu, ne možeš ga prodat valjd 5 godina), a ti si svoje krave zamjenio.
znam kako ti je, imam krave i od njih se da dobro živjet, sad su ti prepolovljena primanja :cry:
zašto ti to ne preuzmeš na sebe od tasta , ak se one ne brine o tome , a od toga živite :?:
kod nas je bilo oduzimanja poticaja , kad netko uzme državnu zemlju da ju radi a zapravo ju iznajmi dalje i kupi poticaj, tu dobiju zabranu 10 godina.

frks

Član
Tu od
12 Pro 2007
Poruka
73
ma primio bise ja toga ali ne stignem ja radim a tu pomažem a od posjeta ˝prijatelja˝ ja sam preuzeo papire+priprema hrane tako da ustvari neidem u štalu (dok nemoram) ipak nisam na svojem. :blackeye

Na vrh