mario kaže:
A što sa farmama koje se tek grade , naprimjer ljudi imaju 10 krava a rade farmu za 50, mora ima se priznat količina mlijeka za 50 krava.
pozdrav. ja sam nov na forumu. Posljednja tri dana sam proveo čitajuči što ste do sad napisali. Može mi bit, za sad.
Å to se tiče kvota, mislim da to neče još dugo trajat, barem što se tiče mlijeka. Europa planira ukinuti poticaje na proizvodnju mlijeka. Tako da i europskim seljacima predstoji teško razdoblje. Pogotovo zato što je cijena mlijeka u svijetu skoro duplo niža.
Činjenica je da je Hrvatska počela pregovore s europom. Sanader se hvali silnim ljudstvom koje je uposlio. Nadam se da to ljudstvo neče biti još jedan krpelj na hrvatskoj poljoprivredi.
Hrvaska ne proizvodi dovljno mlijeka. Mislim da još nismo stigli do brojke koja je bili prije rata. U najgorem slučaju, ne mogu nam dati manje kvote nego li su bile prijeratne. No, kako smo do sad pregovorali i najgori slučajevi bi se mogli ostvariti.
Bugarskoj nisu dozvolili da proizvodi dovoljno čak ni za svoje potrebe.(Istina, tamo je stanje u poljoprivredi puno gore nego kod nas).
Iskreno, baš me zanima kakve če biti cijene u kupovanju kvota? Još ima dosta malih seljaka koji polako prpadaju i morat če isprazniti štale. Možda če barem tako moči izači iz posla a nekoj nuli.
Å to se tiče tih kvota. Europa nikoga ne može natjerati da nema više krava svinja ili vočnjaka. Svatko tko prebije kvotu neče dobiti poticaj na višak proizvodnje.
Amerikanci nemaju takvih problema, jer njihova država ne daje poticaje. No to je več posebna tema .