Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 10,220
I košta 200 oreja
Previše… 🤭Kolko bu me to pak koštalo ako njega pošaljem.....
Budeš došo probati, pa procjeni.Eh to je dobro, tj najbolje, samo je upitno jel tak fino ko po starinski?
Za tu stvar se onda dodaje glukoza a ne kuhinjski šećerKako nije nikakva? A što laktobakterije papaju? Kad se dodaje šećer, laktobakterije imaju više hrane, bolje rade i meso bude rahlije i kompaktinije te se snižava i pH vrijednost u kobasicama, što ujedno smanjuje razvoj patogeih bakterija...služi još i za zadržavanje crvenkaste boje mesa...tko ne voli stavljati nitritnu sol, stavlja šećer za boju...a tko stavlja puno paprike, zna koja je boja
To je ko onaj vic o pašteti od zeca. Jedna svinja, jedan zec… Pa tu se zec ne osjeti. U pravu ste, zato ga i ne stavljamo… 🤭Kaj more smetati žlica kuhinjskog šećera na 15-20 kg mesa?
Na tu količinu mesa apsolutno ne. Šećer se stavlja da se dobije boja. Mi ne koristimo crvenu papriku, pa umjesto toga stavimo jednu do dvije žlice šećera.Kaj more smetati žlica kuhinjskog šećera na 15-20 kg mesa?
vrlo teško jer nemaš ako nemaš orginalnu sortu. onda prije su svinje cijelu godinu bile vani pa su se puno šetale. dans su cijelo vrijeme zatvorene. prije su se svinje hranile raznovrsno(šta si imao to je jela). repa buče žitarice krumpiri kuhano napoj mlijeko i ono sve što su svinje iskopale svojim nosičima na svojim šetnjicama. znam da je djed kada je klao po selima tamo 1950 govorio najveće prase je imalo 100-120 kila. i to je prase imalo po par godina . nitko nije klao ove današnje turbo godišnjake (danas sused kupi odojkeu 6-7 mjesecu za dan republike preko 200 kil ima) koji se samo hrani žitarice koncentrat soja i šta ja znam.Mi se još uvijek držimo stare tradicije.