• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Meni je bila najbolja opcija kupiti na jesen 2 odojka 25-30 kg. U svibnju zaklat većeg (obično oko 130 kg) pa fino mlado meseko u zamrzivač, a drugog hraniti do prosinca kad je obično imal između 200 i 250 kg (zavisi koliko je rad jel) i to za namjenu koju je spomenul @llmb0611.
Tak je to trajalo dok nam nije postalo preteško hraniti cijelu zimu. Kaj bumo, godine delaju svoje i za par godina bumo se morali privikavati na posjete mesnicama. :(

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Mi kupimo krajem 1. ili pocetkom 2. i taj u 11mj ima prek 200kg...nema kaj ne jedu...kuruzu, jecmen, tritikal, zeleno, sve z vrta kaj je visak...a ove kaj bumo klali u 4. ili 5. mj su kupljeni u 12mj.
Meni za sad tata hrani...tak se dogovorili jer hrani i za sebe, a ja sijem jecam, tritikal.i kuruzu...imam i kukuruznjak kaj sve pospremim pa.mu onda sam.otpelam zrno...dok bude mogel on, dok nebude bum ja nastavil...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Javi kad su na jestivoj temperaturi, stižžžžžžeeeeeemmmmm

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Jebaj ga, ni da ubacim u brzinu mlađeg penziča ne stignem.
Jedino ako ima još jedna tura, odmah polječem.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ima tko kakvu foru za brusiti nož od mesoreznice osim na planskoj brusilici i slično, znači nešto u domačoj varijanti?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Mislim da se ne radi o masini za mljeviti meso, vec o masini za rezanje mesa. Npr tanko narezati suho meso ili npr. salamu...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja sam napravio na plansku pa nisam oduševljan..****** ih površinsko kaljenje..

Prilozi

• Screenshot_20231105-085853_Photos.jpg
    Screenshot_20231105-085853_Photos.jpg
    21 KB · Pregleda: 47

Najnoviji postovi

Na vrh