Ma palim vas malo 😂😂
Kod mene salamura ide na 21dan, samo sol i svakih 7 dana okretanje i izbacivanje sukrvice da donji komadi ne plivaju, doduše ovo je sada malo korito, nekada je bilo 6 komada u danu pa u kacu od 700L malte ne do vrha napuniš, a nekad je bilo i 15 ljudi na svinjokolji, ovo danas... Dva komada nas četvorica opičimo bez beda u 5 - 6 sati, svi se razbježe, pa moliš da dođu na večeru. Prvo veče nas trojica sami večeramo, ne dolazi ni obitelj niti itko drugi jer svi imaju bitnije tvari. Drugi dan rekord, s troje djece i dvije žene, devetoro, šta pričati svinjokolja nije kao što je nekada bila, to je nekada bio kirbaj, a sada kao i svatovi "daj da odradimo".
****** nas današnje društvo da nas ******. Onda čuješ od ljudi oko 30-e kaže; "Ja ti ne znam ništa, šta me zoveš kad znaš da ne znam?" Pa ***** ti mater, kako ćeš naučiti? S druge strane, jedan za kog se nebi ni nadao, pitao za neki posao, ja reko imam svinjokolju, ne mogu, kaže on ja ti ne znam puno, ali ti mogu pomoći jer sam slobodan, a možda nešto i naučim.
Ugl. da se vrnem na salamuru, koske, uši, papci repovi idu i ranije na pušing smoking, otprilike kad skinem tanke kobasičke to nabacim, a debelke i kulenje ostaje duže.
Kulen me jebe zadnjih godina jer ga ne mogu kvalitetno staviti na dozrijevanje, pa sam smanjio, ali mislim da sam dohakao i tom problemu, nadam se samo da će to upaliti onako kako mislim.
@ZGseljak
Ma prežabljene su samo su crijeva malo duža, ali je slikano iz žablje perspektive pa djeluje kao da je sve dugačko u pm 😂
Sad samo da izdimim to na orasu i kiseljaku i bit će to dobro 😍😍