Ne , to sam prije radio ali nisam vidio svrhu ,,,, prešao sam u preši za grožđe između dvije specijalne mosnice rezane u komadu cca 1m puta 60 cm , tako da su išle po dvije pridjenake šunke na mosnice su došle dva reda gredica u križ pa feder od vagona , tako da je konstantno polako dotiskavao , ne smije se naglo jer bi meso ispucalo i dobilo prostora za kvarenje , i to bi se spljoštilo od kosti do kosti ,,,,,,, ljepo za vidjeti ali kasnije nisam primjetio neku razliku kada se došlo do rezanja ,,, na TV sam gledao kako u PRŠUTANAMA samo slažu jednu na drugu , a to ti dođe skoro ništa od prešanja ,,, po mome ,,,, pa sam tako i odusto od prešanja ., i nisam se pokajao .da li se preša zbog forme ili istiskivanja vode ??? svedno , forma se dobije ,,, a vode i onako skoro ništa ne izcuri , jer kada je objesiš i sušiš , te u zriobi sva ta voda ishlapi , a ipak meso nije spušva kada je u kompaktnom komadu da pije , kao naprimjer smjesa za kobasice koja je treba jer je meso kako kažu žedno ,,,, a da ima sa čime napraviti vezivost , ali to je druga priča .
Arno,kad punis kobase,salame od kad se smjesa napravi?
Ne razumijem pitanje,,,
A za ono gore što kažeš da si sam napraviš ,,, sve je to OK , al malo ljudi to zna sam napraviti pa treba nekoga da mu napravi kako on hoće ,,,,
hm , sad mi došlo u glavu ono znaš one tvoje su mi baš fine al kad kažem da treba staviti ovo il ono e nemoj daj stavi ovako , onako e to mi ne moj stavljati ,,, e to ti je ono ,,,, a tvoje su fine al ja ću po svome