10 sati ukupno sve dane, ili 10 sati dnevno onaj dan dok dimiš.
tri četri dana svaki drugi ili treći dan po cirka desetak sati
mislim da piše dosta jasno , ali ako nisi shvatio mislim na desetak sati dnevno ,,puta tri četri dana ,,
svako meso kada se dimi a dimi se zimi je hladno , da da bi primilo dim mora se kompletno pregrijati , ali NE NAGLO već polako i lagano , toplina kao što sam napisao a dima koliko daje jedan dobar ili dva panja , dima nije potrebno da se iz pušnice dimi kao iz parnjače , jer meso ili kobasice kada se izvade po završetku dimljenja ne smiju biti crne i zamazane već samo lagano crvenkaste , nije bitno da su zadimljene iz vana već da u procesu dimljenja kada se meso otvori na toplini polako uzima dim do svoje unutrašnjosti i to se zove HLADNO dimljenje , ako je temperatura manja od 15 stupnjeva to NIJE hladno dimljenje KAO ŠTO NEKO SMATRA , već to nije uopće dimljenja , meso je zatvoreno zbog hladnoće i ne prima dim može se danima dimiti ali koristi neće biti ,,,, a opet ako se dimi samo kratko vrijeme na većim temperaturama od 25 . 30 ili više stupnjeva tada dolazi do suprotne reakcije kod mesa od one na 15 stupnjeva što se najbolje vidi kod kobasica ,, samo jedan takav dim ih može sve uništiti , one se pocjede , puste masnoću i nikada se više ne mogu stvrdnuti postati ono što od njih očekujemo , isto je i sa komadima mesa samo oni to malo lakše prebole , zato svjetujem svakome ko dimi meso da bude oprezan sa temperaturom i ne uništi cjelogodišnji trud zbog brzopletosti , , upravo iz tih razloga i dimim tako dugo , dok se kobase zagriju na skroz laganoj vatri treba vremena a onda treba i tu temperaturu održavati , opet treba i koji dan da se ne loži da se meso polako stabilizirai rashladi , tako da je bolje i duže ne ložiti nego ga stalno održavati toplim , Ovo su moja iskustva a vjerojatno ima i drugi pa bi bilo ljepo da i njih čujemo ,,,,
a da još jedan savjet ,,, to i sam koristim ,, mjerim temperaturu , ali ne sa RUKOM , već sa termometrom sa sondom kakvig imate različiti vrsta , bitno je da su na sondu koja je negdje u pušnici a vi u miru vani vidite kakva je temperatura i po potrebi , podložite , otvorite vrata , ili polako zalijete vatru vodom da se smiri ,,, NAJBITNIJE JE da temperatura ne raste iznad dozvoljene :fiery: :fiery: :fiery: