• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Zove me bratić pred nekoliko dana na degustaciju tih salama, njegovi to hoblaju ko da je kraj svijeta, a meni se želudac okreće. Kao da jedem tartarski, bez začina, još po mesaru ima miris, ona plastičetina okolo ko Ptt kabel:icon_rolleyes:. Nisu me prvi put nasanjkali, al nema više u rukavicama, hodor je ovaj put pred svima rekel svoje mišljenje.:icon_e_biggrin:

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
kupljena vakumirka prije dva dana za vakumiranje kobasica i suhomesnatih proizvoda,probao sam i radi odlično

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Jel možeš par tehničkih podataka i cijena, ako nije problem, jer isto razmišljam o kupnji.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Jel možeš par tehničkih podataka i cijena, ako nije problem, jer isto razmišljam o kupnji.

To se traži.

Mislim da je investicija u vakumirku jedna od boljih. Ak bum mogel, bum si ju priuštil. Čak mislim da su veći problem vrećice koje trebaš svaki put druge (kupil sam ove godine 150 kom običnih i sve su potrošene), a originalne su jako skupe, nego strojček koji kupiš jedanput.

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
bhorv, hvala.

Otprilike kak sam pretpostavil. Vrečice za 4 do 5 godina = 1 uređaj SmartVac (za moje potrebe).
HomeVac izgleda puno isplativiji, samo kolika je razlika kvalitete zbog 100 mbar manje vakumske snage?

Očekujem podatke i slike od kolege Imt 542 De lux.

mtd001,
informiraj nas malo više. Koliko dugo ga imaš i imaš li neke primjedbe?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Vakumirka je ok ali imam problema sa vrećicama,kada stavim meso u njih moram je dobro obrisati da nisu masne inače nakon nekog vremena popusti var.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
MTD pogledaj video na youtube, ima i kako spriječiti tu masnoću na vrečici.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=TYX31EsVSrQ[/YT]

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A znam,gledao sam ga.Ostanu mi valjda ruke masne :biggrin:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Treba delat u duetu. Jedna raširi, a drugi umetne meso, pa da vidiš kak bu išlo. :biggrin:

durozetor

Član
Tu od
12 Tra 2014
Poruka
64
Svake godine si othranim nekoliko smokova i to ide ujesen za kolinje. Večinom su to križanci između landrasa i piatrena , Hranim ih sa prekrupom iliti šrotom od tritikalea, ječma i kokuruze.U šrot dodajem napoj ili pomije jer mi žena radi na takvom mjestu gdje tog ima u izobilju,nedajem nikakav koncentrat, smjesu, premix.Suho meso mi je uvijek uredu, odlično,međutim kobasice nikako. Z kobasice odvojim lopatice razne krte obreske ,uvijek su mi odličnog ukusa međutim nikako da postanu tvrde suhe za narezati ,več 3 tjedma su prošla od kako sam ih skinuo sa dima i još su jako gnjecave dali je to do pasmine svinja do prehrane zbog napoja ili jednostavno griješim u izradi tj. proceduri

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A nije bilo poštene zime i bure da izvuče vlagu iz njih, i moje su nakon mjesec dana još uvijek mekane, stavljm skoro svaki dan ventilator da malo puše u njih.

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Mi stavljamo malo govedine ili srnetine, ili oboje i kobasice u kratkom vremenu budu čak i pretvrde. Nama su u prilog išli i hladni dani za blagdane. Jučer smo kupili vakumirku, pa će ovih dana na "obradu".

Na vrh